Skip to content
Menu

Διονύσης Μητρογιάννης (υποψήφιος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων)

mitrogiannis

Αγαπητοί χωριανοί-χωριανές.

       Κατά τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου 2019,κατέρχομαι ως υποψήφιος πρόεδρος στη Δημοτική Ενότητα Θεοδωριάνων  του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ως  ανεξάρτητος.

     Σαν Πρόεδρος  που έχω διατελέσει  για τρία  χρόνια είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για τα πεπραγμένα της Κοινοτικής Αρχής για το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 μέχρι 31-8-2017. Στόχος μου πάντα ήταν και θα είναι ο κάθε Θεοδωριανίτης να εξυπηρετείται άμεσα σε απλά και βασικά θέματα καθημερινότητας ,ήτοι:

.  ‘Αμεση  αποκατάσταση των ζημιών-βλαβών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης Θεοδωριάνων και Σκαρπαρίου .

. Μέριμνα για την άμεση αντικατάσταση των φθαρμένων –καμένων- λαμπτήρων φωτισμού στα δίκτυα Φωτισμού Θεοδωριάνων και Σκαρπαρίου .

. Καθαριότητα οδών, Πλατειών  και λοιπών κοινοχρήστων χώρων  της Κοινότητας.

. Μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία ,την συντήρηση και την ευταξία   των Νεκροταφείων Θεοδωριάνων και Σκαρπαρίου .

.Μέριμνα για τον έγκαιρο  καθαρισμό του δρόμου προς τους  περίφημους καταρράκτες για την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών .

. Αποκατάσταση βλαβών-ζημιών και καθαρισμός του αρδευτκού αύλακα Καπαρελίου για την έγκαιρη παράδοση στους κτηματίες που κάνουν χρήση του αύλακα μέχρι 15 Ιουνίου.

. ΄ Αμεση αποκατάσταση βλαβών των τηλεοπτικών σταθμών –αναμεταδοτών- και ομαλή λειτουργία του δικτύου ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

.Αποκομιδή σκουπιδιών και απορριμμάτων σε συνεργασία με τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

. Αποχιονισμοί Κοινοτικής Οδοποιίας ,  σε συνεργασία με τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο.  

. Στα πλαίσια της μέριμνας για την υγεία ,την πρόνοια και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και  για πρώτη φορά ήρθε στην κοινότητά μας τους μήνες Απρίλιο-Οκτώβριο  το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για την κατ’ οίκο εξέταση και  μέτρηση της πίεσης και του ζάχαρου, γεγονός που  χαροποίησε αφάνταστα τους υπερήλικες  χωριανούς μας.

. Πραγματοποίηση πολιτιστικών και  αθλητικών εκδηλώσεων το τριήμερο 14-15 και 16 Αυγούστου και όχι μόνο.

. Αρμολογήθηκε η Κοινοτική  Πλατεία και αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες της Κοινοτικής Πλατείας με λαμπτήρες 250 W, για καλύτερο φωτισμό.

. Αποκατάσταση ζημιών και άρση καταπτώσεων του αγροτικού δρόμου ΄Ασπρη Γκούρα- ρέμα Παπακώστα ,από τις καταστροφικές πλημμύρες του έτους 2012 ,από την Περιφέρεια Ηπείρου με το ποσό των 15.000,00 Ευρώ και ανάδοχο την ΕΔΕ  ΄Ολγα Χάιδου.

. Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης με μπετόν  μήκους  13 περίπου μέτρων, λόγω κατολίσθησης συνεπεία των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή μας το τριήμερο 30,31 και 1η Φεβρουαρίου 2015,στην είσοδο του χωριού, ποσού 12.500 Ευρώ από τον Δήμο και ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον εργολάβο Θ.Κουρεμένο.

. Αποκατάσταση ζημιών Υδραγωγείου ΄Ασπρης-Γκούρας με το ποσό των 12.500,00 Ευρώ  από τον Δήμο και ανάδοχο τον εργολάβο Θανάση Κουρεμένο. ΄Ενα εξαιρετικά δύσκολο έργο γιατί όλα τα υλικά, χαλίκι, τσιμέντα και σίδερα μεταφέρθηκαν από τους εργάτες από τον Αη-Λιά.  

. Τοποθέτηση σωλήνων Φ.300 στον αρδευτικό αύλακα Καπαρελίου μήκους 180 περίπου μέτρων στη θέση Κάτω Καπαρέλι ,που χάνονταν μεγάλη ποσότητα νερού λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους ,από την Περιφέρεια  με το ποσό των 10.000,00 Ευρώ   και ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον Γεώργιο Κασσαή.

. Συντήρηση δρόμου Αθαμάνιο-Θεοδώριανα ποσού 150.000,00 Ευρώ, από την Περιφέρεια Ηπείρου, ήτοι κατασκευή τεχνικών στο ρέμα Χαράλαμπου ,ρέμα  Παπαχρήστου, διασταύρωση προς Εργοστάσιο Εμφιάλωσης και χαλικόστρωση του δρόμου μέχρι   Σκούρτες, και ανάδοχο τον Εργολάβο Γ.Θωμόπουλο.

. Κατασκευή τεχνικού στη  γέφυρα προς Νεράιδα για τη συλλογή των μόνιμων και όμβριων υδάτων, τοποθέτηση σκάρας βαρέως τύπου στο αυλάκι  στη Τάβλα και λοιπών εργασιών  τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα σημεία   ποσού 5.500,00 Ευρώ  από τον Δήμο και ανάδοχο τον εργολάβο Θ.Κουρεμένο.

. Κατασκευή αποστραγγιστικού αύλακα στη θέση Κούφια ,με  την τοποθέτηση σωλήνων Φ.200 ,για την συλλογή των όμβριων υδάτων και της βρύσης Βούρτσα, ποσού 4.200,00 Ευρώ από τον Δήμο και ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον Θ.Κουρεμένο.

. Επέκταση δικτύου Φωτισμού στη συνοικία Ταμπουρέικα –Εξαρχέικα ,με την τοποθέτηση τριών  στύλων της ΔΕΗ και πέντε φωτιστικών  σωμάτων ποσού 3.350,00 Ευρώ.

. Χαλικόστρωση του δρόμου Αθαμάνιο-Θεοδώριανα σε τμηματικές θέσεις που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2017,ποσού 30.000,00 Ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου και ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον εργολάβο Γ.Θωμόπουλο.

. Κατασκευή υδρομάστευσης στο δίκτυο ύδρευσης του Συν/σμού Σκαρπαρίου και διάνοιξη αγροτικού δρόμου προς Χλειμοδού  ποσού 30.000,00 Ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου.

. Συντήρηση δικτύου Φωτισμού Θεοδωριάνων και Σκαρπαρίου και  τοποθέτηση λαμπτήρων LEDγια φθηνότερο    και καλύτερο Φωτισμό  ποσού 12.500,00 Ευρώ από τον Δήμο και εργολάβο τον Δ.Γιολδάση.

. Για Εσωτερική Οδοποιία ήτοι, ασφαλτόστρωση δρόμου Πλατεία-Καφενείο Κ.Ντάσκα, οικίας Π.Στεργιούλη και σε μήκος 130 περίπου μέτρων ,κατασκευή τοίχου με λιθοδομή στο δρόμο προς Κοντογιαννέικα και τσιμεντόστρωση κοινοτικών δρόμων στον οικισμό Σκαρπάρι μήκους  60 μέτρων ποσού 29.600,00 Ευρώ από τον Δήμο και ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον Γ.Θωμόπουλο.

. Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου τον μήνα Ιούλιο   του 2018, η εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση-Βελτίωση δρόμου Θεοδώριανα- Καταρράκτες» ποσού 74.000,00 Ευρώ, ποσό που εξαγγέλθηκε κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη  στις 17-8-2017,παρουσία φορέων του χωριού και κατοίκων στο Καφενείο του Δ.Τζούνη, με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον Ε.Δ.Ε. Κων/νο Κώστα και αρχάς Ιουνίου πρόκειται να γίνει η εγκατάστασή  του  και η έναρξη των εργασιών.

. Στην ίδια επίσκεψή του ο κ. Περιφερειάρχης ενέκρινε πίστωση ποσού 400.000,00 Ευρώ για δρόμο Θεοδώριανα-Αθαμάνιο, αλλά κατά τη συνάντησή μου που είχα στην ΄Αρτα στις 22-10-2017 με τον Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών κ Γ.Δέδε ,μου ανακοίνωσε ότι η πίστωση για το έργο  «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης Αθαμάνιο-Θεοδώριανα» ,σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 8.849.000,00 και καλύπτει απόλυτα όλο το δρόμο Αθαμάνιο-Θεοδώριανα , γι’ αυτό η  πίστωση των 400.000,00 Ευρώ ,μεταφέρθηκε για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση- Συντήρηση της Επαρχιακής οδού Θεοδώριανα-Νεράιδα όρια Ν.΄Αρτας ,το οποίο δημοπρατήθηκε πρόσφατα με το ποσό των 620.000,00, με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου τον Ε.Δ.Ε  Γ. Θωμόπουλο   και ποσοστό έκπτωσης 51%.

. Επίσης στην ίδια επίσκεψή του ο κ. Περιφερειάρχης ενέκρινε πίστωση ποσού 35.000,00 Ευρώ για την «Κατασκευή αποστραγγιστικού τάφρου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου  Θεοδωριάνων και όσα απαιτηθούν ακόμα ,σύμφωνα με τη σχετική Μελέτη που  ανέρχεται στο ποσό των 59.000,00 Ευρώ.

. Στις 27-8-2018 δημοπρατήθηκε με επιτυχία η εκτέλεση  του έργου «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης Αθαμάνιο-Θεοδώριανα» ποσού 8.849.000,00 Ευρώ από το Υπουργείο  Υποδομών, με ανάδοχο εργολάβο την κατασκευαστική Εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πίστωση που δόθηκε ποτέ στην Τοπική Κοινότητα Θεοδωριάνων από ιδρύσεως ,συστάσεως και λειτουργίας της, εγκρίθηκε  από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εντός Μάη πρόκειται να γίνει  και η εγκατάσταση του Εργολάβου για την  έναρξη των εργασιών.

. Από το Υπουργείο Υποδομών εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 6.000.000,00 Ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή πάρκου ορεινών δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων» και βρίσκεται στο στάδιο  της δημοπράτησής του.

΄Εργα που θεωρούνται ώριμα και πρέπει να εκτελεσθούν :

1.Συνέχιση διάνοιξης του δρόμου από οικίας Ευγ.Πλακιά μέχρι οικίας Δημ.Σαμέντζα.

(δεσμεύομαι προσωπικά για το έργο να γίνει εντός διετίας).

2.Διάνοιξη δρόμου Ταμπουρέϊκα-Ντασκέϊκα.

3.Κατασκευή αποστραγγιστικού και αρδευτικού αύλακα Βασιλική-ρέμα Αγίου Νικολάου .

4.Κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο ρέμα Αγίου Νικολάου.

5.Επέκταση κοινοτικού Νεκροταφείου Θεοδωριάνων.

6.Τσιμεντοστρώσεις κοινοτικών δρόμων Θεοδωριάνων και Σκαρπαρίου, μήκους περίπου 900 μέτρων.

7. Ασφαλτοστρώσεις κοινοτικών δρόμων Θεοδωριάνων και Σκαρπαρίου,  μήκους περίπου 800 μέτρων.

8. Κατασκευή κτιρίου στη πλατεία Αγίου Νικολάου για την τοποθέτηση της γεννήτριας .           

9.Βελτιώσεις αγροτικών δρόμων στα επικίνδυνα σημεία.

10.Τσιμεντόστρωση αγροτικού δρόμο «Λάκκος»-Κωστηλάτα.

11.Τσιμεντόστρωση δρόμου μέχρι το Σελιό.

     Τέλος σας υπενθυμίζω ότι σε δύο ακριβώς χρόνια Μάης 2021,θα γίνει  απογραφή κατοίκων, οικιών κ.λ.π. και καλώ  όλους  τους χωριανούς να απογραφούν και μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της απογραφής του 2011 που απογράφτηκαν μόνο 173 άτομα, γιατί όλες οι κατανομές των πόρων από το ΥΠ.ΕΣ, (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι Πρόγραμμα ΣΑΤΑ κ.λ.π.) γίνονται βάσει απογραφής και σύμφωνα με το Ν.4555/18 οι Κοινότητες με πληθυσμό άνω  των 300 κατοίκων εκλέγουν πενταμελές Τοπικό Συμβούλιο.

   Με αγάπη και εμπειρία, σχέδιο και γνώση καλώ όλους τους φορείς του χωριού με πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και εθελοντισμού για τα ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ της ανάπτυξης και της ευημερίας.

 Γι’ αυτό σας καλώ όλες και όλους σας να συμπορευτούμε μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας.-            

                                                                           Θεοδώριανα 27-4-2019

                                                              Με πατριωτικός Χαιρετισμούς                                                                                

                                                                  Διονύσης Μητρογιάννης

                                 (Υποψήφιος Πρόεδρος Τοπικής  Κοινότητας Θεοδωριάνων).