Menu

Ταβέρνες & Καφενεία

Ταβέρνα – ψησταριά “Ο ΖΑΤΖΑΛΟΣ”

Στο ανακαινισμένο μαγαζί του μπαρμπα- Τάκη Παπαντζίκου, που σημάδεψε με την παρουσία του τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, ο «Ζάτζαλος» ( Κώστας Χάιδος), φιλοδοξεί με τα ψητά της σούβλας, τα κοκορέτσια και τα ψητά στα κάρβουνα, να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Ο ήχος του κλαρίνου …μόνιμος και ο χορός οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας …ελεύθερος.

Τηλέφωνο: 6974108203

“Το πέτρινο του Αχελώου”


Στις εκβολές του ποταμού Γκούρα στον Αχελώο, στο συνοικισμό Σκαρπάρι Θεοδωριάνων.

Στα Ηπειροθεσσαλικά σύνορα σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, κάτω από τεράστια πλατάνια, δίπλα στο ποτάμι. Εκεί που οι πρόποδες των Αθαμανικών ορέων (Τζουμέρκων) συναντούν τις όχθες του μυθικού  Αχελώου. Απαραίτητο σημείο ξεκούρασης για τους ταξιδιώτες της Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων.
 
Ανοιχτό χειμώνα-καλοκαίρι. Εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί ή ν’ αγοράσει και ζωντανή πέστροφα, αφού πρώτα την “διαλέξει” ο ίδιος από το μικρό ιχθυοτροφείο που είναι ακριβώς δίπλα. 

Το μέρος προσφέρεται ιδανικά για δραστηριότητες στη φύση. Την άνοιξη  με βάση “Το Πέτρινο του Αχελώου” διοργανώνονται εξορμήσεις Rafting στον Αχελώο σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο από την εταιρία Escape Way!!!

Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν ζήσουν ονειρικές εμπειρίες, κολυμπώντας στις κοντινές παραδεισένιες λίμνες του ποταμού με τα κρυστάλινα νερά. 
 
Τηλέφωνο: 6976046099
   

Καφενείο “ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ”

 

 Ο παλιότερος καφετζής του χωριού, ξέρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον την τέχνη του …καφέ και του τσίπουρου. Το καφενείο του στέκι της νεολαίας τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα τραπέζια του καθημερινά …αναστενάζουν απ’ τις μονομαχίες στο τάβλι και τις τετράδες στη δηλωτή. Αν τύχει και καπνίσει και η ψησταριά του με ψητό αρνί, κοκορέτσι ή σουβλάκια, όλα γίνονται ανάρπαστα. Είπαμε. Ο παλιός είναι …αλλιώς.

Τηλέφωνο:2685-0-22533

 

Τα μπακάλικα -καφενεία

Για δεκαετίες η Νούλα Τζαδήμα και ο Γιώργος Χάιδος εκεί χειμώνα καλοκαίρι. Στις δυο άκρες της πλατείας, πίσω απ’ το πάγκο του και τα καφόμπρικά του ο καθένας, φροντίζουν να μη λείψει τίποτε από κανέναν. Η μοναξιά του χειμώνα ποτέ δεν τους τρόμαξε. Η σόμπα τους πάντα αναμμένη, όπως και η ψησταριά τους το καλοκαίρι. Στα λιτά τους ράφια χωράνε τα πάντα. Πολύ δύσκολο να μη βρει κάποιος αυτό που θέλει.

Τηλέφωνα: Νούλα Τζαδήμα: 2685-0-22296

Γιώργος Χάιδος:2685-0-22312 

 

Καφενείο – ψησταριά ΝΤΖΙΟΥΝΗ

Απ’ τα παλιά μαγαζιά του χωριού. Κάποτε ήταν το …εμπορικό κέντρο του χωριού. Με καφετζή το Μπαρμπα- Μήτσιο Ζώη, με κουρείο, χασάπικο. Λειτουργεί απ’ την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, με μεγάλη αυλή και υπέροχη θέα. Τις μέρες του πανηγυριού φιλοξενεί και κάποια παραδοσιακή κομπανία.

Τηλέφωνο: 2685-0-22478

 

Καφενείο “Η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ”

Κι αν κάποιος βαρέθηκε από όλα αυτά και ζητά λίγη ησυχία, στην άκρη της πλατείας στο καφενείο του Ντάσκα, θα βρει αυτό πουθέλει. Ήσυχο κατάλυμα ιδιαίτερα τις πολύβουες μέρες του δεκαπενταύγουστου, παρέα με τους ηλικιωμένους απόμαχους της Κωστηλάτας.

Τηλέφωνο: 2685-0-22408