Skip to content
Menu

Απάντηση της κας Σταυρούλας Καραβασίλη.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο σχόλιο της πρώην υποψήφιας δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων κας Σταυρούλας

 Sample Image

Καραβασίλη σχετικα με το δημοσιευμένο άρθρο “Το φιάσκο των επαναληπτικών εκλογών στα Κεντρικά Τζουμέρκα” του προέδρου των Ορεινών Δημήτρη Στεργιούλη.

  Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης 

Αγαπητέ κε Στεργιούλη και αγαπητοί φίλοι των Τζουμέρκων, 

Επειδή ο μονόλογος δεν οδηγεί πουθενά,

Επειδή στη ζωή υπάρχει το άσπρο αλλά υπάρχει και το μαύρο,

Επειδή υπάρχει η αγάπη αλλά και η ζήλεια,

Επειδή υπάρχουν οι τίμιοι αλλά υπάρχουν και οι κλέφτες,

Επειδή υπάρχει ελευθερία αλλά υπάρχει και υποδούλωση,

Επειδή πολλοί βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο ενώ εγώ το βλέπω μισογεμάτο,

Και επειδή υπάρχουν πολλά …επειδή 

Θέλω να σας παραπέμψω να δείτε το site της Βουλής, βήμα βήμαΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  (κλικ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ  Οπτικοακουστικό υλικό συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών (κλικ) Αναζήτηση για ¨ Συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα ορεινών περιοχών, ημερομηνία 11-5-2011 (κλικ).Κατεβάστε το video και θα δείτε ζωντανά όλη την συζήτηση και την έκθεσή μου. Μετά να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και θα δεχθώ οποιαδήποτε κριτική. 

Είπα επίσης ότι είναι ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο.Το έκανα και θα το κάνω πάντα στη ζωή μου με όποιο κόστος.Βιώσαμε την αδικία. Όχι από την μία γυναίκα που έλειπε όπως λέτε αλλά από τους 10 άνδρες που είχε επιπλέον στο ψηφοδέλτιο.Η ποσόστωση είναι νόμος. Και πρέπει όλοι να σέβονται τους νόμους. Τι θα λέγατε αν εγώ είχα 8 άνδρες και 30 Γυναίκες στο ψηφοδέλτιο? Ότι θα ήμουν νόμιμη και καλά έκανα? 

Πότε θα αποφασίσει αυτός ο λαός των Τζουμέρκων να σκέπτεται και να αποφασίζει χωρίς μικροσυμφέροντα? 

 Πότε θα μάθει να σκέπτεται το μέλλον των παιδιών του?Και αφού θέλετε να σας Κυβερνούν άνθρωποι που παραβιάζουν την νομοθεσία και άνθρωποι που σκέπτονται το προσωπικό όφελος τόσα χρόνια,       ΤΟΤΕ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ.

 Εγώ ξέρω πού φυσάει ο άνεμος !

Όμως χαράσσω την δική μου πορεία.

Πολλές φορές μοναχική αλλά τουλάχιστον τίμια – αληθινή και δύσκολη. 

Μια πορεία που πραγματικά πιστεύω είναι δύσκολο Να καταλάβετε  ή  δεν θέλετε να καταλάβετε ! 

ΣταυρούλαΚαραβασίλη

Πρώην υποψήφια Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων

Παραθέτουμε το παρακάτω απαντητικό σχόλιο του Δημήτρη Στεργιούλη:

Κυρία Καραβασίλη, στο άρθρο μου δεν έκανα τίποτα περισσότερο από  το να αντιγράψω αυτούσιο,  το κομμάτι από την εισήγηση των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ . κ.κ. Δημήτρη Τσιρώνη και Θανάση Οικονόμου για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, η οποία κατατέθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής στις 21-9-2011, στην οποία προέδρευε η βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Kκα Αγγελική Γκερέκου. Μάλιστα από την συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε ο κ. Τσιρώνης και την εισήγηση κατέθεσε ο βουλευτής κ. Θανάσης Οικονόμου,  της οποίας διάβασε και απόσπασμα.

Η εισήγηση αυτή είναι το επίσημο έγγραφο, που θα συμπεριληφθεί στην έκθεση της Βουλής για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Ολόκληρη η  εισήγηση δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Σεπτέμβρη, για του λόγου το αληθές την παραθέτω για άλλη μια φορά αυτούσια παρακάτω, και αναφέρει σε κάποιο σημείο της : Το λόγο πήρε στη συνέχεια η κα Σταυρούλα Καραβασίλη και μεταξύ των άλλων πρότεινε την ανάγκη για μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα στην περιοχή και όχι για ένα τεράστιο. Οι επίσημες εκθέσεις της Βουλής δεν περιέχουν οπτικοακουστικά υλικά, παρά μόνο επίσημα έγγραφα. Είτε το θέλετε είτε όχι αυτή είναι η  δική σας επίσημη πρόταση, που θα συμπεριληφθεί στην έκθεση της Βουλής. Για να μην σας αδικήσω πράγματι  στο βίντεο με την  τοποθέτησή σας δεν έχετε ακριβώς αυτή την αναφορά. Λέτε: «Ανάγκη για ήπια εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας της περιοχής». Αλήθεια τι εννοείτε; Μήπως το ίδιο πράγμα; 

Εγκαλείτε  εμένα γιατί  χρησιμοποίησα ένα επίσημο έγγραφο – εισήγηση στην επιτροπή της Βουλής με τα λεγόμενά σας. Γιατί δεν ρωτάτε καλύτερα τους κ.κ. βουλευτές που την κατέθεσαν; Αν πιστεύετε ότι δεν εννοούσατε αυτό, αλλά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά σας, βγείτε δημόσια και διαψεύστε το.

Τελικά εμείς σαν Θεοδωριανίτες, στο σαφέστατο ερώτημα που σας θέσαμε προεκλογικά στην ανοιχτή επιστολή, τι από όλα αυτά κρατάμε; Ποια είναι η τελικά η πολιτική σας θέση; Η απάντησή σας «Εγώ ξέρω που φυσάει ο άνεμος», δεν μας λέει απολύτως τίποτα.

Το ξαναλέω άποψή μου, ότι στα Τζουμέρκα δεν βλέπω καμία κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων ώστε να χρειάζονται υπεράσπιση. Ιδεολογικά και μόνο, θα ήμουν από τους πρώτους στην υπεράσπισή τους.

Όσο για το ποιους θέλουμε  να μας κυβερνούν δεν εξουσιοδοτούμαι να απαντήσω για όλους τους Τζουμερκιώτες. Προσωπικά θα ήθελα ανθρώπους που δεν θα χρειάζονται να διαγκωνιστούν σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία για τη διεκδίκηση κομματικού χρίσματος για να είναι υποψήφιοι, που θα ασκούν πολιτική και όχι πολιτικαντισμό, μακριά από πελατειακές σχέσεις, ίντριγκες, ρουσφέτια και προσωπικά συμφέροντα,  με ανοιχτούς ορίζοντες, που θα πιστεύουν στα Τζουμέρκα και θα παλεύουν για τα Τζουμέρκα. 

 Δημήτρης Στεργιούλης, πρόεδρος του συλλόγου «Οι Ορεινοί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ