Skip to content
Menu

Μεγάλη κατολίσθηση στο δρόμο Νεράιδα Θεοδώριανα

 

Κλειστός για άλλη μια φορά ο δρόμος Νεράιδα- Θεοδώριανα μετά από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν κατολίσθηση και μεγάλες ζημιές.

Με το χειμώνα προ των πυλών, είναι αμφίβολο αν ο δρόμος αυτός θα μπορέσει να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία με ασφάλεια για οχήματα και οδηγούς.

Δυστυχώς η προχειρότητα κατασκευής και ενδεχομένως και η έλλειψη μελετών φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Και αν συνυπολογίσουμε και την περσινή μεγάλη μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αθαμάνιο Θεοδώριανα, από την οποία κινδύνεψε η γέφυρα στην είσοδο του χωριού, τα Θεοδώριανα κινδυνεύουν να μείνουν το χειμώνα χωρίς δρόμο.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών είναι το γεγονός, ότι στην κεντρική αυτή γέφυρα του χωριού όχι μόνο δεν έχει καθαριστεί από την περσινή κατολίσθηση η κοίτη του ποταμιού από τα μπάζα και τα φερτά υλικά, αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί στη γέφυρα και οι απαραίτητες προστατευτικές μπάρες.

Με τα πρώτα χιόνια και τους παγετούς που καθιστούν τους δρόμους παγοδρόμια, ποια θα είναι η ασφάλεια των οδηγών που θα κινούνται πάνω στη γέφυρα η οποία δεν έχει καν προστατευτικές μπάρες;

Ας γίνει έστω και τώρα κάτι πριν να είναι πολύ αργά..

Δημήτρης Στεργιούλης

Φωτογραφίες του συγχωριανού μας και μόνιμου κάτοικου του χωριού μας Χρήστου Παππά.