Skip to content
Menu

Περί αγέλης σκύλων …συνέχεια.

Σχετικά με προηγούμενη καταγγελία συγχωριανού μας, που αναφερόταν σε αγέλη σκύλων κοντά στο “Σταυρό”, λάβαμε ενυπόγραφο email από τον κτηνοτρόφο της περιοχής, που αναφέρεται στην καταγγελία του συγχωριανού. Πριν τη δημοσίευσή του και για λόγους δεοντολογίας, επικοινωνήσαμε με τον καταγγέλλοντα δίνοντάς του τη δυνατότητα να απαντήσει ώστε να δημοσιευτούν και οι δύο απόψεις για καλύτερη ενημέρωση. Δημοσιεύουμε λοιπόν ταυτόχρονα και τις δύο απόψεις και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Το email του κτηνοτρόφου:

Είμαι κτηνοτρόφος και δραστηριοποιούμαι στο Αθαμάνιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Με έκπληξή μου έγινα αποδέκτης καταγγελίας επαγγελματία του Δήμου Αρταίων ότι δήθεν ενοχλείται από την ενασχόλησή μου και συγκεκριμένα γιατί τα κοπάδια των κτηνοτρόφων φυλάσσονται από σκυλιά.

Δραστηριοποιούμαι χρόνια στην περιοχή και ουδέποτε κανένας επισκέπτης δεν εξέφρασε τέτοιο προβληματισμό. Δεν γνωρίζω σε τι αποσκοπεί η καταγγελία αλλά θέλω να κάνω γνωστό ότι τα ζώα μας βόσκουν σε ιδιόκτητες εκτάσεις και ότι στηρίζουμε την οικονομία της περιοχής μας κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Πιστεύουμε δε ότι αποτελούμε πόλο έλξης επισκεπτών και όχι αποτρεπτικό παράγοντα.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μπασιούκας
(Καριάς)


Η απάντηση του συγχωριανού μας:

Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει δεν κατήγγειλα την δραστηριότητα του!!! Την αγέλη σκύλων που κατέχει και διατηρεί στον οδικό άξονα του Σταυρού που αποτελείται από 6-7 μεγαλόσωμα σκυλιά κατήγγειλα-και τα όποια ασύδοτα κινούνται πέρα δώθε χωρίς κανείς να τα επιβλέπει και να τα καθοδηγεί.

Ρωτήστε όποιον ειδικό θέλετε η ψάξτε το στο internet να δείτε πως συμπεριφέρεται ο σκύλος σαν μέλος αγέλης. Αποτελούν ΚΙΝΔΥΝΟ-ΘΑΝΑΤΟ για όποιον βρεθεί μπροστά τους-είναι αρχέγονο από την εποχή που ήταν λύκος πριν εξημερωθεί και μεταλλαχτεί.

Εύχομαι να μην συμβεί κάτι μετά και από την καταγγελία γιατί καταλαβαίνετε ότι θα πάει πολύς κόσμος κατηγορούμενος. Έπειτα το ότι βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου αποτελεί και στοιχείο της ανευθυνότητας αυτών των ανθρώπων. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με το κοπάδι -εκτός και αν ο δρόμος αποτελεί ιδιοκτησία του!!!

Είναι τα σκυλιά εμβολιασμένα; Φορούν φίμωτρο όταν κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα;

Το ότι δεν το κατήγγειλε κανείς έως τώρα αποτελεί και δείγμα της αδιαφορίας των ανθρώπων του χωριού μας, των αρμόδιων, αλλά και όλων μας που τόσα χρόνια ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Προφανώς δεν γνωρίζει τον νόμο αλλά και τις συνέπειες μιας και τόσα χρόνια κανείς δεν τον ενόχλησε-ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ. Πίστευα στην αρχή ότι μόλις θα του γινόταν μια σύσταση το θέμα θα έληγε εκεί. Από ότι όμως διαπιστώνω αποθρασύνθηκε εντελώς μέχρι του σημείου να ισχυρίζεται ότι αποτελεί και πόλο έλξης!!!

Εντωμεταξύ καμιά λύση προς το παρόν!! Στο τέλος προσθέτω ότι δεν τον αφορά εάν είμαι επαγγελματίας του δήμου Αρταίων (εννοεί ότι έχω κατάστημα στην Άρτα) αλλά δράττεται της ευκαιρίας μιας και είναι κατάφορα παράνομος να με δυσφημίσει προκειμένου να καλύψει τα γεγονότα, αλλά και να υπενθυμίσω ότι είμαι δημότης ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ εκ γενετής όπως επίσης ότι διατηρώ σπίτι στο χωριό. 

Δημήτρης Τζουβάρας

Σχόλιο theodoriana.com: Όπως οφείλαμε αναδείξαμε το θέμα και δώσαμε την ευκαιρία να ακουστούν και οι δυο απόψεις. Τα βουνά μας μάς χωράνε όλους. Όλοι μας μπορούμε να χαρούμε τις ομορφιές τους ζώντας αρμονικά με τη φύση αλλά και μεταξύ μας. Βασική προϋπόθεση η τήρηση κάποιων νόμων και κανόνων.

Στην προκειμένη περίπτωση η συμόρφωση σε κάποιους από αυτούς λύνει το πρόβλημα πολύ εύκολα. Χωρίς αντεκλήσεις και φαγωμάρα. Και τα κοπάδια να υπάρχουν και τα σκυλιά να κάνουν τη δουλειά  τους χωρίς να θέτουν κανέναν σε κίνδυνο και οι επισκέπτες, οι ποδηλάτες, οι ορειβάτες, οι πεζοπόροι να απολαμβάνουν τη φύση. Απλά θέληση να υπάρξει και κατανόηση.