Skip to content
Menu

Ανυπόστατα ψεύδη κατά των “Ορεινών”.

Του Δημήτρη Στεργιούλη

Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και τους χωριανούς μας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΧΩ της Άρτας, το οποίο καταφέρεται με απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του συλλόγου μας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στις 15 Οκτωβρίου 2018 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας το άρθρο ” Σημαντικές καθυστερήσεις στη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων” το οποίο έφερε την υπογραφή μου. ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το άρθρο).

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 η εφημερίδα ΗΧΩ της Άρτας κυκλοφορεί στο πρωτοσέλιδο με το άρθρο  “Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας η δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων”. ( Διαβάστε εδώ το άρθρο).

 Το άρθρο αυτό στηρίχτηκε αποκλειστικά στο δικό μου προηγούμενο άρθρο χωρίς να το γνωρίζω, αν και αυτό δεν σημάινει κάτι αφού είχε τη μορφή ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Την επομένη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στη ίδια εφημερίδα στη στήλη “Επισημάνσεις” δημοσιεύεται άρθρο με τον τίτλο ” Ο μόνόδρομος της παρανομίας!” ( Διαβάστε εδώ το άρθρο ). 

Το συγκεκριμένο άρθρο καταφέρεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του συλλόγου μας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ, κατηγορώντας μας ευθέως ότι παρανομούμε. Τα πράγματα πλέον είναι άκρως σοβαρά. Μετά το δημοσίευμα αυτό αναγκάζομαι σαν πρόεδρος του συλλόγου να αποστείλω απαντητική επιστολή στην εφημερίδα, ζητώντας από τον αρθρογράφο να αποδείξει όλες τις παρανομίες στις οποίες προχώρησε ο σύλλογός μας ή να ανακαλέσει δημόσια το άρθρο του αιτούμενος ταυτόχρονα να δημοσιευτεί στο αμέσως επόμενο φύλλο στην ίδια σελίδα με το επίμαχο άρθρο: “Ο μονόδρομος της Παρανομίας!”

Πράγματι η εφημερίδα, όπως άλλωστε όφειλε, δημοσίευσε την επιστολή μου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου με σημείωση από το συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου, ο οποίος τεχνηέντως προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει στα θέματα που του θέσαμε. (Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή μου και τη σημείωση του συντάκτη της εφημερίδας)

Και ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε και δεν έχει επανέλθει στο θέμα, αφήνοντας την “ρετσινιά” του παράνομου για το σύλλογό μας, αναγκάζομαι  σαν πρόεδρος του συλλόγου, να απευθύνω εκ νέου και στην εφημερίδα και στο συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου την παρακάτω επιστολή:

 Προς εφημερίδα «ΗΧΩ της Άρτας»

8 Νοεμβρίου 2018

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επί του θέματος σχετικά με την αρχική δημοσίευση της εφημερίδας σας,  ο «Μονόδρομος της Παρανομίας». Επί του παραπάνω άρθρου σας, απαντήσαμε και δημοσιεύσατε -όπως οφείλατε άλλωστε- την απάντησή μας.

Στην παραπάνω δημοσίευση, προσθέσατε στο τέλος  σχόλιο συντάκτη σας, με το οποίο προσπαθείτε  να αποφύγετε τεχνηέντως  να απαντήσετε στα θέματα που σας θέσαμε. Κι αυτό γιατί, με την πρώτη σας δημοσίευση στρέφεστε εναντίον  του συλλόγου μας και μας κατηγορείτε ευθέως, ότι  καλύπτουμε παρανομίες.

 Σας ζητήσαμε λοιπόν ή να δημοσιεύσετε και να αναφέρετε ρητά  ποιες είναι οι παρανομίες που καλύπτουμε, άλλως, να ανακαλέσετε  το δημοσίευμα. Εσείς όμως  αντί  αυτών, λέτε ότι θα επανέλθετε στο θέμα, όταν λάβετε, τα πρακτικά του Δ.Σ., την απόφαση της Επιτρόπου, κ.λ.π.   Τα έγγραφα  αυτά, όμως, οφείλατε να τα είχατε αναζητήσετε, πριν το δημοσίευμά σας και πριν καταφερθείτε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά  του συλλόγου μας Οι Ορεινοί του οποίου είμαι πρόεδρος.

Λέτε επίσης  ότι  ζητάτε ΔΗΜΟΣΙΩΣ τα έγγραφα. Τα ζητάτε  δηλαδή μέσω   του κειμένου της εφημερίδος; Κάνατε κάποια αίτηση στον αρμόδιο φορέα να τα ζητήσετε; Μας κατηγορήσατε πρώτα, (όπως αποδεικνύεται χωρίς στοιχεία) και αντί να σπεύσετε να  επανορθώσετε,  μεθοδεύετε πως θα  αποφύγετε την απάντηση,  λέγοντας ότι θα επανέλθετε στο θέμα, μόνο εάν και εφόσον, σας αποσταλούν τα παραπάνω στοιχεία.  Πότε θα επανέλθετε; Μπορεί και ποτέ.

Αλλά και αν  πάρετε τα έγγραφα που αιτείστε, θα αποδεικνύουν ότι εγώ και ο σύλλογός μου παρανομούμε; Τι σχέση έχουμε εμείς με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Σαφώς και θεωρούμε ότι με το δημοσίευμά σας «Ο μόνόδρομος της Παρανομίας» θίγομαι εγώ προσωπικά σαν πρόεδρος του συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου μου.

Τα ερωτήματά μας λοιπόν παραμένουν ίδια:

Σε ποια  περίπτωση δεχτήκαμε σαν σύλλογος ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ παρανομία για να γίνει κάποιο έργο στο χωριό μας;

Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες που ζητήσαμε σαν σύλλογος να προσπεραστούν ; Από ποιον τις ζητήσαμε και με ποιο  τρόπο;

Ποια παρατυπία δεχτήκαμε μέχρι τώρα για το Πάρκο με ποια αρμοδιότητα και με ποιο τρόπο; . 

Επειδή δεν μπορείτε να μας προσάπτετε  τέτοιες κατηγορίες

Σας καλούμε ξανά σε διάστημα λίγων ημερών να αποδείξετε όλες τις παρανομίες στις οποίες προχώρησε ο σύλλογός μας και στις οποίες αόριστα αναφέρεστε, ή  να ανακαλέσετε δημόσια το άρθρο σας.  Αν δεν το κάνετε, προσωπικά εγώ, αλλά και ο σύλλογος «Οι Ορεινοί» του οποίου είμαι πρόεδρος και τον οποίο εσείς με τα γραφόμενά σας, σπιλώνετε και συκοφαντείτε, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο την τιμή και υπόληψή μας.           

         Δημήτρης Στεργιούλης

Πρόεδρος του συλλόγου ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ