Skip to content
Menu

Ανοιχτή επιστολή στον Βαγγέλη Αργύρη.

Σε πρεκλογικό κλίμα και τα Τζουμέρκα, όπως φαίνεται από την παρακάτω ανοιχτή επιστολή που μας στάλθηκε για δημοσίευση:

Ανοιχτή επιστολή ενός Τζουμερκιώτη 

ΠΡΟΣ 

τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη

 Κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων. 

 Είναι αλήθεια ότι κουράστηκα πολύ να σκέφτομαι πώς να σας προσφωνήσω.Κύριε Αντιπρόεδρε, κύριε Βουλευτά Ιωαννίνων ή μήπως αγαπητέ πατριώτη. Προτίμησα την πρώτη προσφώνηση, γιατί πληροφορήθηκα ότι ο τίτλος αυτός πλέον για σάς παίρνει «μουσειακό χαρακτήρα», καθόσον με δική σας απόφαση δεν πρόκειται να κατέλθετε στις επικείμενες εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής.

Ξέρετε κάτι κύριε Αργύρη; Εκεί στα κατακαημένα Τζουμέρκα, ας πούμε στο χωριό μου, την Άγναντα, οι βουλευτές δεν μας πολυπλησιάζουν. Δεν ξέρω γιατί, και δεν θέλω να πιστέψω ότι άγγιξε και τη δική σας σκέψη και πίστη για μας αυτό που εδώ και εκατό χρόνια   οι εφημερίδες των Αθηνών τους Αγναντίτες και τους Πραμαντιώτες τους ονόμαζαν «Βλαχοόντα». Το έγραψα  με παράπονο κι άλλη φορά. Δεν το πιστεύω. Ούτε πιστεύω πως σχηματίσατε την εντύπωση ότι είμαστε αφιλόξενοι οι Τζουμερκιώτες.

Το ξέρω, είσαστε πολυάσχολοι. Α, ξέχασα. Η Άγναντα ανήκει στο Νομό Άρτας. Δεν έχει σχέση με τα Γιάννενα. Τώρα, τι ήταν να γράψω κάτι τέτοιο. Μού ήρθε στο μυαλό ένα άρθρο παλιού συντάγματος που έγραφε αυτά περίπου: «Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουσιν το έθνος και ουχί την  εκλογική περιφέρεια απ' όπου εκλέγονται.» Ξέρετε αυτό άλλαξε. Το τωρινό Σύνταγμα δεν μπορεί να αλλάξει. Το είπαν οι τηλεαστέρες στα τηλεπαράθυρα. Επικίνδυνοι όσοι επιζητούν ή αγωνίζονται για αλλαγή του Συντάγματος.

Πλατειάζω κύριε Αντιπρόεδρε. Πλατειάζω. Το ‘χω αυτό το χούι. Οι βουλευτές του Νομού βλέπετε προσπαθούν να λύσουν τόσα προβλήματα. Δεν βάφτισε και άλλο κανένα παιδί ο γιατρός για να μας επισκεφτεί και ο κύριος Παντούλας  στην Άγναντα.

 Όχι, όχι δεν φαντάζομαι να εμποδίζει και η μνημονιακή πολιτική. Και για να μην σας αδικώ καλά μιλήσατε για κείνο το φράγμα στον κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής; Καλά κάνει ο άνθρωπος. «Θα μας αλλάξει τα φώτα».

Πού να βρούμε τον κύριο Τσιρώνη, εμείς οι Αρτινοί. Αυτός ψάχνει να βρει ακόμα το Ενεργειακό χωριό στην Άρτα. Έγινε αμούντ'. «Άπιαστα πουλιά, πέντε τον παρά», έλεγε η γιαγιά μου. Ο Παύλος  πάει να γιατρέψει κανέναν Ερυσίπελα. Άστα μοναξιά.

Ώσπου σήμερα (27/3/2012) πληροφορηθήκαμε ότι ορίστηκες  από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν όλων αυτών εμείς εδώ στα Τζουμέρκα το καταχαρήκαμε και ησυχάσαμε. Μας λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Χρεωμένοι μέχρι και τη Δευτέρα Παρουσία θα μας επιτρέψετε να προτείνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ.

Ταπεινά προτείνω να θέσετε τα εξής  κριτήρια προκειμένου να χριστεί κάποιος υποψήφιος βουλευτής στο νομό Άρτας και Ιωαννίνων:

1. Να έχουν επιδερμίδα από καλώδιο,να μην ερυθριούν.

2. Να μπορούν να διαβάζουν και να αναλύουν κατάλληλα το ποίημα του Βάρναλη: «Πώς μας θέλει η Δημοκρατία»

.Να μην ακούω και να μηβλέπω να πατώ. Να μη νογάω και να' χω το στόμα βουλωτό.

Να μη με φαρμακών' η μπόχα του καιρού μου.

Χωρίς αυτιά και μάτια, μύτη και μυαλό, μουγκός να πηαίνω, όποτε μου 'ρθει, προς νερού μου,

κι άμα τσινάει ο Γάιδαρος να μη γελώ.

Και σα με καρυδώνουνε μουνούχο σκλάβο οι Αμερικάνοι,

εγώ να βλαστημάω το Σλάβο.

3. Να γνωρίζουν καλά ότι η καμάρα από το γεφύρι της Πλάκας έχει ύψος 26 μέτρα. Πού ξέρεις. Όλα συμβαίνουν στη ζωή.                   

 Με χαιρετίσματα από τα Τζουμέρκα                               

         Χρίστος  Α. Τούμπουρος  Αγναντίτης