Το χιόνι του Μάρτη βούτυρο…

Θεοδώριανα: 4 Μάρτη 2016

                                           Θεοδώριανα:4 Μάρτη 2016

Στα λευκά έντυσε ο Μάρτης τα Θεοδώριανα, δικαιολογώντας απόλυτα τις λαϊκές παροιμίες που τον θέλουν κακότροπο και απρόβλεπτο. Το πρωί της Παρασκευής (4 Μαρτίου) το έστρωσε για τα καλά και μέσα στο χωριό, ενώ στον αυχένα του Σταυρού το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά, με αποτέλεσμα να χρειαστούν αρκετές ώρες τα μηχανήματα αποχιονισμού να καθαρίσουν το δρόμο. 

Τα φετινά χιόνια, καλοδεχούμενα για τα βουνά μας και τα λιβάδια μας, ίσως τα λιγότερα της τελευταίας δεκαετίας. Αντίθετα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα και τα Θεοδώριανα για άλλη μια φορά μετρούν τις πληγές τους.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διονύσης Μητρογιάννης, σε αρκετά τμήματα του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα έχουν γίνει σοβαρές καθιζήσεις του οδοστρώματος με σοβαρότερες αυτές στη ράχη του Σταυρού στη διασταύρωση για Βρυζοκάλαμο, στο ρέμα του “Κούκου Καρυές”, κοντά στη γέφυρα στην είσοδο του χωριού, αλλά και λίγο έξω από το Αθαμάνιο καθώς και κοντά στις κατασκηνώσεις του Αθαμανίου. Επίσης προβλήματα από κατολισθήσεις και πτώση βράχων έχει και το κομμάτι Θεοδώριανα- Αγία Τριάδα.

Κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών ανέβηκε στο χωριό και έκανε αυτοψία στα τμήματα αυτά του δρόμου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών. 

Να σημειωθεί ότι ανάλογα σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και σε πολλά σημεία του υπόλοιπου οδικού δικτύου του Δήμου Κεντρικών τζουμέρκων.

Δη.Στε.

 

Exit mobile version