Σημαντικές καθυστερήσεις στη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο “Σταυρό” Θεοδωριάνων.

Σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα, θέτουν σε κίνδυνο την  δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στη θέση «Σταυρός» Θεοδωριάνων.

Αρχικά υπήρξε ολιγωρία από τη μεριά του Δήμου σχετικά με την ανάθεση και σύνταξη της μελέτης του έργου, η οποία τελικά συντάχθηκε έστω και με καθυστέρηση.

Στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα με την πληρωμή  του μελετητή του έργου κ. Μπούγια, αναγκαία για να προχωρήσει η παραπέρα αδειοδότηση του έργου. Αν και υπήρχε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο μελετητής αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να εκδοθεί  προς το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων η υπ’αριθμ: 107/2018 διαταγή πληρωμής, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άρτας.

Το θέμα αυτό απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 27ης Σεπτέμβρη 2018. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του δημάρχου αποφάσισε να εκτελέσει άμεσα ο Δήμος την 107/2018 διαταγή πληρωμής της μελέτης του έργου και να μην προχωρήσει σε περαιτέρω ένδικα μέσα, τα οποία το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν την υλοποίηση του έργου..

Και εδώ υπάρχει η μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση για μας τους  Θοδωριανίτες. Όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης. Ο μόνος που ψήφισε κατά και ζήτησε να συνεχίσει ο Δήμος τα ένδικα μέσα κατά του μελετητή του έργου, θέτοντας έτσι σοβαρό θέμα καθυστέρησης και ακύρωσης του έργου, ήταν Δημοτικός σύμβουλος Θεοδωριάνων (!!!) και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές.

Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό δεν ψήφισε την απόφαση. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με τον αγώνα που κάνουν  οι φορείς του χωριού εδώ και χρόνια για τη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο «Σταυρό» Θεοδωριάνων.

 Οι  εκπρόσωποι  στο Δήμο, μακριά ενδεχομένως από μικροκομματικά  και μικροπολιτικά οφέλη, πρέπει να ενδιαφέρονται και να φροντίζουν πρωτίστως για τα συμφέροντα και τα προβλήματα του χωριού τους .

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά πρέπει να «τρέξουν» τη υπόθεση,  γιατί έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα κονδύλια είναι εκεί και περιμένουν.

Δημήτρης Στεργιούλης

Διαβάστε τη σχετική απόφαση ΕΔΩ

 

 

Exit mobile version