Σαν αετός “πέταξε” για πάντα ο μπαρμπα-Νίκος Καρακώστας

Νεκρός βρέθηκε τελικά ο ο ογδοντατετράχρονος αγνοούμενος μπαρμπα- Νίκος Καρακώστας, από τη γειτονική μας Νεράιδα Τρικάλων. Αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας, 23 Αυγούστου, όταν ανέβηκε, όπως συνήθιζε μια φορά το χρόνο, στα παλιά του λημέρια, στη στρούγκα του ψηλά στη “Βρύση” της Νεράιδας, εκεί που είχε περάσει σαράντα ολόκληρα χρόνια σαν βοσκός.


Από το βράδυ της ίδιας μέρας στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την ανεύρεσή του. Οι έρευνες στράφηκαν κυρίως στις απόκρημνες και απάτητες κορυφές του “Κριάκουρα”, μιας και ήταν γνωστό ότι ο μπαρμπα- Νίκος λάτρευε αυτές τις κορυφές και συνήθιζε παρά τα ογδόντα τέσσερα χρόνια του να ανεβαίνει εκεί για λίγες χεριές τσάι.
Στις έρευνες πήραν μέρος κάτοικοι της Νεράιδας αλλά και των γύρω χωριών, τμήμα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, άνδρες της πυροσβεστικής και της θηροφυλακής, ορειβάτες, καθώς και ελικόπτερα του στρατού. Γιά πέντε μέρες στάθηκε αδύνατο να εντοπιστεί, αφού η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη με απάτητες και εξαιρετικά επικίνδυνες κορυφές και χαράδρες.

Στον εντοπισμό του βοήθησε πολύ και η τεχνολογία, αφού το κινητό του τηλέφωνο λειτουργούσε για πέντε

μέρες δίνοντας το στίγμα του. Ωστόσο τις πρώτες μέρες οι συντεταγμένες που έρχονταν από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, ήταν συγκεχυμένες και περισσότερο δυσκόλευαν παρά βοηθούσαν τις έρευνες.

Τελικά βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι του Σαββάτου στα 1950 μέτρα υψόμετρα, ακουμπισμένος λίγα μέτρα κάτω από την αγαπημένη του κορυφή, τον “Κριάκουρα”. Η καρδιά του δεν άντεξε και ο μπαρμα Νίκος ταξίδεψε για πάντα στα ψηλά, εκεί που αγαπούσε.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ                                   ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version