Skip to content

Στην αγορά ξανά το εμφιαλωμένο νερό “Πηγές Κωστηλάτας”

 

Με μια συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Άρτας από τους ιδιοκτήτες και υπέυθυνους της εταιρείας εμφιάλωσης νερού “Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο”,  δόθηκε τέλος στην περιπέτεια με την απόσυρση του νερού από την αγορά πριν λίγους μήνες, λόγω ανίχνευσης σε συγκεκριμένη παρτίδα  βρωμικών ιόντων πάνω  από τα επιτρεπτά όρια.

Ο υπεύθυνος  και ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας κ. Απόστολος Παναγιώτου αναφέρθηκε στα ποιοτικά  χαρακτηριστικά του  νερού, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις αναλύσεις του νερού η ποιότητά του θεωρείται πολύ υψηλού επιπέδου  και έναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη,  ενώ τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει και τις αγορές της Ευρώπης.

Σχετικά με το απασχολούμενο προσωπικο στηνεπιχείρηση ο κ. Παναγιώτου  δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται 15 έτομα όλα από την περιοχή των Τζουμέρκων και στην πλειοψηφία τους νέοι. Τόνισε ότι το προσωπικό θα τριπλασιαστεί όταν το εργοστάσιο δουλέψει και στις τρεις βάρδιες. 

Σχετικά με το μέιζον θέμα της απόσυρσης του νερού και της ποιότητάς του ο υπέυθυνος χημικού ελέγχου της εταιρέιας κ. Πέτρος Καραγιώργος διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα αφορούσε αποκλειστικά τη γραμμή αποστείρωσης και όχι την πηγή αναλυτικότερα τόνισε: Το δικό μας το νερό είναι φυσικό μεταλλικό νερό πηγής. Αντλείται από πηγή και είναι ένας ακόμη λόγος που κάνει αυτό το νερό να είναι περιβαλλοντικά προστατευμένο και μάλιστα το νερό αντλείται από ύψος 1.400 και πάνω μέτρα. Δηλαδή συζητάμε ότι είναι ένα νερό αρίστης ποιότητας. Ένα νερό κορυφής. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ προέβη σε άμεση ανάκληση παρτίδας του Φυσικού μεταλλικού νερού “Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο”, με τιμή βρωμικών ιόντων υψηλότερη από την προβλεπόμενη, βάσει νόμου, για τα Φυσικά μεταλλικά νερά του εμπορίου. Η εν λόγω ενέργεια δεν θα πρέπει να παρερμηνευτεί, και να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη παρτίδα εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

 Η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει θεσπίσει ως ανώτατο επιτρεπτό όριο σε βρωμικά ιόντα στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης τα 10 mg/L. Στις αναλύσεις που έλαβαν χώρα στο Φυσικό μεταλλικό νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» πριν την ανάκληση του, εντοπίστηκαν τιμές 6 έως 8 mg/L, περιεκτικότητα που δεν εγκυμονεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για κατανάλωση. Ωστόσο, η νομοθεσία προβλέπει ειδικά για τα Φυσικά μεταλλικά νερά του εμπορίου τιμές έως 3 mg/L. 

Η εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε εναρμονίστηκε πλήρως με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και προχώρησε στην άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας. Μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις στη παραγωγική διαδικασία και εξονυχιστικούς ελέγχους ποσοτικοποίησης από το ερευνητικό ινστιτούτο Fresenius στη Γερμανία, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος βρωμικών ιόντων. Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε άμεσα για τα αποτελέσματα και με δική του πρωτοβουλία προχώρησε σε νέα δειγματοληψία Φυσικού μεταλλικού νερού από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τα οποία και εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση. Τα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων επέδειξαν την μηδενική τιμή σε βρωμικά Ιόντα

Τελειώνοντας ο κ. Παναγιώτου τόνισε την πίστη του ότι το νερό θα επανακάμψει και θα κερδίσει τους καταναλωτές λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς του, η οποία είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των υπολοίπων φυσικών μεταλλικών νερών της αγοράς.  

Τηλέφωνο για πληροφορίες και παραγγελίες: 2681-0- 27556

Exit mobile version