Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας “Τα Τζουμέρκα”

Όπως δήλωσε η κα Σταυρούλα Καραβασίλη, πρόεδρος του ΤΣΠ «Τα Τζουμέρκα», η συμμετοχή του Τοπικού Συμφώνου, ανάμεσα σε 800 Έλληνες και ξένους εκθέτες ικανοποίησε, ενώ ταυτόχρονα πάρα πολλοί από τους 25.000 επισκέπτες (10.000 περίπου δήλωσαν εμπορικοί επισκέπτες), επισκέφθηκαν το περίπτερο 16, όπου με το αγροτικό χωριό ΑΓΡΟΡΑΜΑ παρουσιαζόταν και τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ.

“Ήταν η πρώτη φορά που «τα Τζουμέρκα» συμμετείχαν σε διεθνή έκθεση και που είδαμε τι συμβαίνει σε αυτές τις εκθέσεις. Αξιοποιήσαμε την μοναδική ευκαιρία που μας προσφέρθηκε από το αγροτικό χωριό “Αγρόραμα”., και που την πληροφορηθήκαμε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας που έγινε στην Σιάτιστα, 8-10/10/2007, και στο οποίο μετείχαμε, μετά από πληροφόρηση που είδαμε στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση. “Ελπίζουμε ότι στο μέλλον οι τοπικοί και περιφερειακοί θεσμοί και δομές θα μας ενημερώνουν επίσημα, αναγνωρίζοντας την σημαντική μας δυνατότητα συμβολής στον τοπικό παραγωγικό ιστό” μας είπε η κα Σ. Καραβασίλη.

Σε σχετική ανακοίνωση για τη συμμετοχή της ομάδας επιχειρηματιών στις εκθέσεις αναφέρονται τα εξής: “Τριάντα περίπου αγροτουριστικές επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι έχουν κοινά προβλήματα αλλά και κοινό μέλλον και που φροντίζουν για το καλό όνομα της περιοχής και την προώθηση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών στα Τζουμέρκα είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια”. Μάλιστα η προσπάθεια έχει λάβει την μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας για την εξασφάλιση της συνέχειας, και την ποιότητα των υπηρεσιών στα Τζουμέρκα.

 «Τα Τζουμέρκα» σχεδιάζουν να είναι παρόντα στην 3η Έκθεση Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού (Φλώρινα, 14-16/12/07), στην Agrotica (Θεσ/νίκη, 6-10/2/2008) και στο Τουριστικό ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Αθήνα, 17-20/4/08) και ελπίζουν τόσο στην ενημέρωση και άλλων ευκαιριών προβολής των Τζουμέρκων από τους αρμόδιους φορείς όσο και στην στήριξη της συλλογικής προσπάθειας «Τα Τζουμέρκα», όπως ακούστηκε από την πρόεδρο, κα Σταυρούλα Καραβασίλη».

Πηγή: www.arta-news.gr

Exit mobile version