Εκτύπωση

Χωρίς ίντερνετ τα Θεοδώριανα.

on .

theodoriana1

Από τις 22 Δεκέμμβρη 2019 ύστερα από μια δυνατή καταιγίδα έμειναν χωρίς ίντερνετ τα Θεοδώριανα. Η βλάβη είναι αρκετά σοβαρή και εντοπίζεται στον υποσταθμό που βρίσκεται στο "Καραούλι", με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογός σταθμός και οι δύο κάμερες που δίνουν ζωντανή εικόνα από το χωριό.

Στο μεταξύ με το τέλος του χρόνου έληξε η σύμμβαση με το Δήμο του τεχνικού συντήρησης του δικτύου. Ήδη μιλησαμε με το νέο τεχνικό που ανέλαβε το έργο συντήρησης του δικτύου, ο οποίος ανέβηκε ήδη  δυο φορές στο "Καραούλι" με αντίξοες καιρικές συνθήκες και εντόπισε τις βλάβες.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως μας ενημέρωσε, θα ανέβει πάλι στο χωριό και θα αποκαταστήσει πλήρως τη βλάβη στο δίκτυο ίντερνετ, ώστε να τεθεί σε λειτουργία ξανά ο μετεωρολογικός σταθμός και οι κάμερες.

Ωστόσο παραμένει ένα  θέμα με  το φωτοβολταϊκό που είναι εγκατεστημένο στον υποσταθμό στο "Καραούλι" του οποίου εδώ και καιρό έχει καταστραφεί η μπαταρία και ο φορτιστής του και χρειάζεται άμεσα η αντικατάστασή τους. Γι' αυτό και με κάθε διακοπή ρεύματος μένει το χωριό από ίντερνετ. Να θυμίσουμε ότι το φωτοβολταϊκό είχε αγοραστεί και τοποθετηθεί με έξοδα της Αδελφότητας και του δικού μας συλλόγου  "Οι Ορεινοί". 

Δη. Στε.

 

Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι εργασίες του “Pindus Trail” στα Θεοδώριανα.

on .

pindos1

Ομάδα του «Pindus Trail” βρέθηκε για αρκετές μέρες ξανά στα Θεοδώριανα, για έρευνα  και εργασίες διάνοιξης του πεζοπορικού τμήματος από το χωριό Κορυφή (Καπρό) των Τρικάλων στα Θεοδώριανα, εστιάζοντας κυρίως στη γραμμή διάσχισης  Χατζή - Αχελώος - Τζουμέρκα, ακολουθώντας την απίθανη διαδρομή του παλιού μονοπατιού, που συνέδεε τους οικισμούς στις όχθες του Αχελώου, με την κοιλάδα των Θεοδωριάνων.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις στο “Pindus Trail", η εξόρμηση αυτή στα νοτιοανατολικά των Τζουμέρκων απέδωσε το μέγιστο, αφού το  παλιό, ξεχασμένο μονοπάτι που ακολουθούσε την πανέμορφη διαδρομή:  Γλίστρα - Αχελώος - Σκαρπάρι - Ξέρακας - Καταφύγιο Σταυρού - Θεοδώριανα (ως τους Καταρράκτες «Σούδα)» μήκους 14 χιλιομέτρων έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η γραμμή κινείται σε μικτό τερέν (ποτάμι, δάσος, βοσκοτόπια, αλπικό και οικισμούς), αναδεικνύοντας τα τοπία της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ιστορία του τόπου αξιοποιώντας τα παλιά περάσματα ανταρτών, κτηνοτρόφων και οδοιπόρων.
 
Οι εργασίες θα συνεχιστούν σύντομα προς την ολοκλήρωση και παράδοση του τμήματος στην 3η ενότητα της ενιαίας διαδρομής, μεταφέροντας τον περιηγητή από τα Άγραφα στα Αθαμανικά βουνά και αντιστρόφως τέμνοντας την στενή κοιλάδα του Αχελώου.
- Λειτουργικό τμήμα: Καταφύγιο Σταυρού - Θεοδώριανα - Καταρράκτες 6,5 χλμ. 
- Υπό κατασκευή: Γλίστρα - Σκαρπάρι - Ξέρακας - Σταυρός 8,3 χλμ. 
 
Να θυμίσουμε ότι το “Pindus Trail” είναι το όραμα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων (Terra Pindus) για τη σύνθεση & κατασκευή της μεγαλύτερης πεζοπορικής διαδρομής στην ορεινή Ελλάδα! 
 
Μια απίθανη διαδρομή με αφετηρία στους Δελφούς και τέλος στις Πρέσπες ή αντιστρόφως. Ένα ενιαίο, καλοσχεδιασμένο μονοπάτι με συνολικό ανάπτυγμα άνω των 600 χιλιομέτρων, που θα διατρέχει ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. 
 
Δη. Στε.
 
pindos2 pindos3 pindos4 pindos5 pindos6
 
Εκτύπωση

O ετήσιος χορός της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας.

on .

adelfothta

Η  Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας και τον ετήσιο χορό της που  θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο κέντρο διασκεδάσεως CAN CAN Πέτρου Ράλλη 66 και Κηφισσού Αθήνα.

Ώρα προσέλευσης 12.45΄. Τιμή 25 ευρώ πλήρες μενού.

Για κρατήσεις θέσεων Γιάννης Λιούκας τηλ. 6977224469, Κων/νος Σκουτέλας τηλ. 6937517758.