Εκτύπωση

Ξανά σε λειτουργία ο μετεωρολογικός σταθμός στα Θεοδώριανα.

on .

theodoriana1 

Επιδιορθώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια, αφού τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψν ήταν πολλά, η βλάβη στο μετεωρολογικό σταθμό Θεοδωριάνων, ο οποίος είχε μείνει εκτός λειτουργίας από τις 22 Δεκέμβρη.

Επίσης τέθηκε ξανά σε λειτουργία η μία από τις δύο κάμερες που δίνουν ζωντανή εικόνα από το χωριό. Η δέυτερη κάμερα που βρίσκεται στην πλατεία, θα τεθεί σε λειτουργία όταν αντιμετωπιστεί το τεχνικό πρόβλημα του δικτύου ίντερνετ που συνεχίζει να υπάρχει στο κοινοτικό γραφείο.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο τεχνικός που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου σύντομα θα επιδιορθωθεί και αυτό . 

Εκτύπωση

Αλλά εγώ είμαι ...πλατεία!

on .

 

Η πλατεία θυμάται και … θυμώνει

 Χρονογράφημα:Του Ρήγα Σκουτέλα
 
pla plateia1 plateia3 plateia 2  
 Φωτογραφίες: αρχείο Δημήτρη Στεργιούλη
 
   Είμαι μια όμορφη πλατεία σ’ ένα χωριό «λίαν ορεινόν και δυσχείμερον», τα Θεοδώριανα. Δεν έχω ξεχωριστό όνομα σαν τις πλατείες της πόλης, είμαι απλά η πλατεία του χωριού, γιατί κάθε χωριό έχει την πλατεία του και δε νοείται χωριό χωρίς πλατεία. Μια πλατεία με το σχολειό, την εκκλησιά και τα μαγαζιά ολόγυρα και με το σήμα κατατεθέν κάθε πλατείας, τον πλάτανο στη μέση. Είμαι σ’ ένα ξάγναντο, εννιακόσια μέτρα ψηλά κι από δω ξεκινάνε οι δρόμοι για τις γειτονιές σαν τις αρτηρίες της καρδιάς.
Εκτύπωση

60 χρόνια "Αναγέννηση Άρτας"

on .

 
1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την ίδρυση της “Αναγέννησης”, της ιστορικήςομάδας της Άρτας. Τον Αύγουστο του 1960, από την συγχώνευση του Παναμβρακικού, του Αετού και του Ολυμπιακού, των τριών ομάδων που υπήρχαν τότε στην πόλη, γεννήθηκε η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με χρώματα το άσπρο και το μαύρο και σήμα το θρυλικό γεφύρι.
 
Το Δ.Σ. της ομάδας μας θέλοντας να τιμήσει την επέτειο θα αφιερώσει όλες τις ενέργειες, που θα γίνουν στη διάρκεια του 2020, για αυτό το σκοπό.
 
 Στα πλαίσια αυτά, o ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Γιώτη ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, που θα γίνει στην βίλα Ζωγράφου, Γεωργίου Ζωγράφου 13, Αθήνα, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 7:00 μ.μ.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που στο ξεκίνημα της μεγάλης καριέρας τους είχαν αγωνιστεί με τα χρώματα της Αναγέννησης, Γιώργος Βαίτσης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς και οι:  Ντίνος Γιώτης, συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Κωσταβασίλης, στατιστικολόγος ποδοσφαίρου, Τάκης Παπαβασιλείου, πρόεδρος της Αναγέννησης, Βασίλης Παπανικολάου, αθλητικός δημοσιογράφος.
 
Το ΔΣ
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Η νοσταλγία των αρτινών φιλάθλων για τις περασμένες δόξες της ιστορικής Αναγέννησης, η ανάγκη για τεκμηρίωση της σκόρπιας ιστορίας της ομάδας της πόλης της 'Αρτας, αλλά και οι προσωπικές μνήμες του συγγραφέα γέννησαν αυτό το βιβλίο.
 
Στις 450 σελίδες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης περιέχονται άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και όλοι οι αγώνες από το 1960, αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία.
 
Το βιβλίο είναι καρπός πολύχρονης έρευνας σε βιβλιοθήκες και σε αρχεία εφημερίδων. Αντλεί πρωτογενή στοιχεία μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της εποχής, αλλά και μέσα από απλές συνομιλίες με παλιούς και νεώτερους ποδοσφαιριστές.
 
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιέχονται αυθεντικές ιστορίες και άγνωστα περιστατικά που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από τα γήπεδα.
 
Στο δεύτερο μέρος, στο παράρτημα, μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά την “αγωνιστική ιστορία” της Αναγέννησης -μέσα από τους αγώνες, τις συνθέσεις, τους σκόρερς και τις βαθμολογίες- που ξεκινάει από την ίδρυση της και φτάνει σχεδόν μέχρι τις μέρες μας.
 
Μία συλλεκτική έκδοση για κάθε Αρτινό φίλαθλο και όχι μόνο, που θέλει να διαβάσει και να έχει την Ιστορία της Αναγέννησης συγκεντρωμένη σ ́ έναν τόμο.