Εκτύπωση

Καλλιέργεια τσαγιού στα Θεοδώριανα.

on .

 

tsai

Η αλόγιστη συλλογή και πώληση άγριου τσαγιού και γενικά αρωματικών φυτών είναι παράνομη στην Ελλάδα σύμφωνα με νόμους και αποφάσεις του δασαρχείου.Τις τελευταίες δεκαετίες η συλλογή τσαγιού στα ελληνικά βουνά είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει το τσάι με εξαφάνιση.

Για το λόγο αυτό έχει απαγορευτεί το εμπόριο άγριου τσαγιού και επιτρέπεται μόνο η συλλογή για ατομική χρήση σε πολύ περιορισμένη ποσότητα.

Όσοι λοιπόν σας πουλάνε τσάι λέγοντας ότι είναι άγριο είτε παρανομούν, είτε σας εξαπατούν (Το πιο πιθανό).

Στα Θεοδώριανα εδώ και λίγα χρόνια γίνεται καλλιέργεια τσαγιού, το οποίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το άγριο, γιατί οι σπόροι έχουν συλλεχθεί από το άγριο τσάι του βουνού και η καλλιέργεια γίνεται χωρίς λιπάσματα, χημικά ή οτιδήποτε άλλο.

Για τους παραπάνω λόγους να προτιμάτε αυτό το τσάι και όχι τσάι που έχει καλλιεργηθεί υπό άγνωστες συνθήκες και κάποιοι επιτήδειοι το πουλάνε σαν άγριο τσάι του βουνού.

Παναγιώτης Βεντίστας

Εκτύπωση

"Ο γίγαντας που ξύπνησε..."

on .

"Ο γίγαντας που ξύπνησε " Ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τον πλάτανο της πλατείας του χωριού μας θα παρουσιάσει στα παιδιά την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 11:00 π.μ. η συμπατριώτισά από το Αθαμάνιο, συγγραφέας Ανθή Γραμματικοπούλου.

 Τα παιδιά θα συμμετέχουν τα ίδια στην αφήγηση καθισμένα σε καρεκλάκια γύρω από τον πλάτανο, έχοντας μαζί τους μολύβια και μπλοκ ζωγραφικής αν είναι δυνατόν.

 Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης Θα τηρηθούν αυστηρά οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στα παιδιά.  

Δημήτρης Στεργιούλης

Αφίσα Θεοδώριανα

 

Εκτύπωση

Εκλογές των "Ορεινών".

on .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ του συλλόγου ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ
 
Το Δ.Σ. του συλλόγου ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ καλεί τα μέλη του το Σάββατο 8 Αυγούστου
στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Θεοδωριάνων σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. 
 
 Αν την συγκεκριμένη ημέρα δεν υπάρξει η προβλεπόμενη απαρτία, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο
 
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covit 19.
 
To Δ.Σ. του συλλόγου