Εκτύπωση

To " Pindos Historic Rally " στα Θεοδώριανα.

on .

 
rali
 
Η διοργάνωση του ιστορικού "Ράλι της Πίνδου" γίνεται πραγματικότητα.  Ένα απαιτητικό ράλι παλιών αυτοκινήτων, ένας ιστορικός αγώνας τακτικής σε ανοιχτούς δρόμους, σε διαδρομές άγριας ομορφιάς, στην ορεινή περιοχή της Πίνδου.
 
Το ράλι θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη (από τις 12:00 έως τις 23:00) και το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη (από τις 9:00 έως τις 20:30). Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι.
 
Είναι ένας ιστορικός αγώνας τακτικής σε ανοιχτούς δρόμους. Η τήρηση χρόνου θα πραγματοποιηθεί μέσω δορυφορικού συστήματος. 
 
Η δυσκολία, αλλά και η ομορφιά αυτού του ράλι,  είναι ο συνδυασμός υπέροχων διαδρομών με στενούς και άνεμους δρόμους με υψηλούς μέσους όρους (μέγιστο 50 km / h).
 
Την Παρασκευή το μεσημέρι τα αυτοκίνητα ερχόμενα από Βουργαρέλι και Αθαμάνιο θα περάσουν και από τα Θεοδώριανα διαβαίνοντας τη ράχη του "Σταυρού" προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
 
Από κει θα κατευθυνθούν, περνώντας από τη Μεσοχώρα, την Ελάτη, τη Καλαμπάκα, το Χαλίκι  στο Μέτσοβο.
 
 
 
 
 
Εκτύπωση

To νέο Δ.Σ. των "Ορεινών"

on .

Μετά τη Γενική Συνέλευση στις 16 Αυγούστου  και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας "ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ" προέκυψε το παρακάτω Δ.Σ. με νέο "αίμα".

Πρόεδρος: Δημήτρης Στεργιούλης 

Αντιπρόεδρος: Σύρμω ( Ρούλα) Γιαννούδη

Γραμματέας: Πύρρος Κουτσούκης

Ταμίας: Δημήτρης (Πήλιος) Παπατάτσης

Μέλος: Δημήτρης Ζώης.

Αναπληρωματικό μέλος: Χρήστος Παπαχρήστος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: 

Στέφανος Ζαλοκώστας

Ευγένιος Στεργιούλης

Αργύρης Κουτσούκης

 

Εκτύπωση

Μετεγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού Θεοδωριάνων.

on .

meteo

Στην "Tάβλα" και στην αυλή του κληροδοτήματος που άφησε ο αείμνηστος συγχωριανός μας Αποστόλης Νάκης στην Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας για τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου, μετεγκαταστάθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στα Θεοδώριανα. 

Η μετακίνησή του, καθόλου εύκολη υπόθεση, κρίθηκε αναγκαία, αφού "κάποιους" ενόχλησε, ύστερα από πέντε χρόνια, η παρουσία του στον Αϊ- Θανάση.

Στον μετεωρολογικό σταθμό είναι ενσωματωμένες οι δύο κάμερες που δίνουν όλο το χρόνο ζωντανή εικόνα από το χωριό και με τα αναλυτικά στοιχεία που ανεβάζει γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τον καιρό στο χωριό, δίνοντας ταυτόχρονα ασφαλή στοιχεία για την πρόγνωση του καιρού στα Θεοδώριανα.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει εγκατεστημένους 366 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Ο σταθμός στα Θεοδώριανα είναι από τους σημαντικότερους, αφού όλα αυτά τα χρόνια καταγράφει πρωτιά στο υετό ( ύψος βροχής και χιονιού).

Παράλληλα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για το χωριό αφού τα χιονισμένα Θεοδώριανα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και το ύψος βροχής γίνονται συχνά πρώτη είδηση στα δελτία καιρού της τηλεόρασης. 

Να ευχαριστήσω τους συγχωριανούς, που με βοήθησαν στην μετεγκατάσταση, την Αδελφότητα Θεοδωριανιτών για τη φιλοξενία και τον Κώστα Βίτσιο για την πάντα πολύτιμη και άμεση βοήθειά του.

Καλορίζικος στη νέα του θέση. 

Δημήτρης Στεργιούλης