Εκτύπωση

Tαυτότητα

on .

 
Ο σύλλογος Θεοδωριανιτών Αρτας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1999, με την 306/1999 απόφαση του Πρωτοδικείου Αρτας, από μια ανάγκη. Να σταματήσει τη δημιουργία τεσσάρων υδροηλεκτρικών έργων στα ποτάμια των Θεοδωριάνων, επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι τα ποτάμια μας και τα νερά μας είναι η ταυτότητα της περιοχής μας, και ότι η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από  φράγματα, εκτροπές και σωληνώσεις ποταμιών. Εχει έδρα τα Θεοδώριανα Αρτας και οι σκοποί του σωματείου, οι οποίοι αποκλείουν  κάθε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, είναι οι εξής:
α) Η συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Θεοδωριάνων και στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, η προώθηση της επιστημονικής τεκμηρίώσης και της υπεύθυνης ενημέρωσης  για τα ζητήματα αυτά, η προαγωγή του δημόσίου διαλόγου και της διαφάνειας για όλα τα προβλήματά κα τα έργα, μικρά ή μεγάλα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και τη φυσιογνωμία της περιοχής και η ενεργοποίηση των κατοίκων και όσων κατάγονται από τα Θεοδώριανα στις παραπάνω κατευθύνσεις .
β) Η προστασία της οικολογικής ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής των Θεοδωριάνων, των γειτονικών ορεινών όγκων και του Αχελώου και των παραποτάμων του και η ανάδειξη τής φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
γ) Η καλλιέργεια και προώθηση της αντίληψης του  «ενεργού πολίτη», των αρχών της βιώσιμης (αειφόρου) ανάπτυξης, η προώθηση της οικολογικής συνείδησης στα μέλη του συλλόγου, τους κατοίκους, και γενικότερα, σε επίπεδο πανηπειρωτικό ή και πανελλαδικό και η συμμετοχή σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες ή κινήσεις .
δ) Η ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της περιοχής, του Ηπειρωτικού χώρου αλλά και της λεκάνης τού Αχελώου γενικότερα και η συμβολή στην πολιτιστική αποκέντρωση.

Το Δ.Σ. των ΟΡΕΙΝΩΝ:
Mετά τις εκλογές του συλλόγου μας στις 17 Αυγούστου 2016 το νέο Δ.Σ. είναι: 
Στεργιούλης Δημήτρης: πρόεδρος.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κολτούκης Αθανάσιος: Αντιπρόεδρος.
Νικολάου Παναγιώτης: Γραμματέας. 
Παπατάτσης Δημήτρης: Ταμίας.
Ζώης Δημήτριος: Μέλος.
Αναπληρωματικό μέλος:
Μαριάνθη Παπαγιάννη
Εξελεγκτική Επιτροπή:
Δημήτριος Ρεβύθης
Ευγένιος Στεργιούλης
Ηλίας Χάιδος
 
 
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Χρ. Μηλιώνη 15  Άρτα 47100
Τηλ. Επικοινωνίας: 6972237193

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.