Τα τελευταία νέα μας.

Στο Βουργαρέλι 12 και 13 Ιούλη η Συνδιάσκεψη του "ΠΙΝΔΟΣ"

on .

Μετά την ένταξη και των νομών Άρτας και Καρδίτσας στο πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ", στο Βουργαρέλι Άρτας στις 12 και 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 5η Σύνοδος Παρακολούθησης του προγράμματος.

Sample Image
Ελπίδα για τα Τζουμέρκα το πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ"

 

Ο Νομάρχης Άρτας επισκέφτηκε στα τέλη Μαΐου το Βουργαρέλι, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων της περιοχής των Τζουμέρκων. Ο Νομάρχης,  τόνισε, ότι παρουσιάζεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ και τους άξονες 2 και 4 να δρομολογήσουμε παρεμβάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα και να  δώσουμε το στίγμα των Τζουμέρκων και ολόκληρης της Άρτας. 

 Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων και Κοινοτήτων των Τζουμέρκων, ζήτησε να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις σχετικά με τους άξονες 2 και 4 του προγράμματος, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μία συνολική πρόταση διεκδίκησης κατά την 5η Συνδιάσκεψη του ΠΙΝΔΟΣ. Επίσης αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός μικρού χιονοδρομικού στα Τζουμέρκα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ θα υπάρξει «αναγέννηση» των Τζουμέρκων αρκεί να γίνει λεπτομερής και καλός σχεδιασμός. 

Οι άξονες 2 και 4 που θα απασχολήσουν την Συνδιάσκεψη αναφέρονται στις εξής δράσεις:

        Ενίσχυση υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων τουρισμού.

        Επιτόπου αξιοποίηση τοπικής παραγωγής.                            

       Ανάπτυξη βιοτεχνίας και οικοτεχνίας.   

      Ανάδειξη – Προβολή και εξωστρέφεια.

Εκτός αυτών οι προτάσεις που θα κατατεθούν από το νομό Άρτας, μπορεί να αναφέρονται και στους άλλους άξονες: 

      Βελτίωση βασικών υποδομών    και    

      Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΟΧΙ σε νέο Υ/Η από το Κοινοτικό Συμβούλιο Θεοδωριάνων

on .

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Θεοδωριάνων στη συνεδρίαση της 30 Μαΐου, απέρριψε ΟΜΟΦΩΝΑ , τις προτάσεις που απέστειλε η εταιρεία ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ, για δημιουργία νέου υδροηλεκτρικού στον ποταμό Γκούρα και στην περιοχή Σκαρπαρίου Θεοδωριάνων. Θυμίζουμε ότι πάγια θέση και προεκλογική δέσμευση της πλειοψηφίας του Κοινοτικού Συμβουλίου, είναι καμία επέμβαση πλέον στα ποτάμια μας.

Skarpari.jpg


H θέση στον ποταμό Γκούρα που έχει σχεδιαστεί να γίνει το εργοστάσιο

Ανεξάρτητα με το τι θα πράξει η εταιρεία, μετά τα νέα δεδομένα,η θέση των ΟΡΕΙΝΩΝ είναι γνωστή. Δεν διαπραγματευόμαστε με καμιά εταιρεία και θα αγωνιστούμε κατά οποιουδήποτε νέου υδροηλεκτρικού στα ποτάμια μας.