Εκτύπωση

OXI από το ΣτΕ στο φράγμα Αγίου Νικολάου στον Άραχθο.

on .

Δικαιώνει τους αγώνες όλων των Τζουμερκιωτών η τελική απόφαση του Στε για το φράγμα και το μεγάλο υδροηλεκτρικό της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στον Άραχθο.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου κ. Μάνθος, εκδόθηκε η απόφαση του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου, των Δήμων, Φορέων και κατοίκων της περιοχής κατά του φράγματος του Αγ. Νικολάου. Η απόφαση είναι θετική (υπέρ της προσφυγής) !  Σαν ΟΡΕΙΝΟΙ χαιρετίζουμε την απόφαση και μοιραζόμαστε την χαρά και την  ανακούφιση μαζί με όλους τους Τζουμερκιώτικους φορείς και κατοίκους.

Ο Άραχθος φαίνεται να γλιτώνει. Όμως είναι πολύ πιθανό οι εταιρείες να επανέλθουν με νέες μελέτες και νέα σχέδια φραγματοποίησής του. Οι σύλλογοι, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι και για νέους αγώνες.

Sample Image 

 Από το μεγάλο συλλαλητήριο του Αυγούστου του 2006

Διαβάστε το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου.

 

 

Εκτύπωση

Ποδαρικό...με χιόνι το 2008.

on .

 Στα λευκά ντύθηκε η πλατεία του χωριού ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Το χιόνι που άρχισε να πέφτει νωρίς το βράδυ ,έκανε τους λιγοστούς συγχωριανούς, που διάλεξαν το χωριό μας για να περάσουν την Πρωτοχρονιά, να βγούν στην πλατεία και να απολαύσουν μια πραγματικά πανέμορφη εικόνα. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε  περισσότεροι.

Με φόντο τη χιονισμένη πλατεία, ευχές για καλή χρονιά σε όλους  και καλύτερες μέρες για το χωριό μας το 2008!

 Sample Image

 φωτό:Δημήτρης Στεργιούλης

Εκτύπωση

Χειμερινές δραστηριότητες στα Θεοδώριανα

on .

   Σε λειτουργία πλέον από τα μέσα Δεκεμβρίου οι δραστηριότητες στο χιόνι στο «λιβάδι» στο Σταυρό Θεοδωριάνων.

Η πλούσια ποσότητα και ποιότητα χιονιού, έκαναν πάρα πολλούς φίλους των χειμερινών σπορ να το επισκεφτούν  τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Επίσης πολλοί ήταν οι ξένοι επισκέπτες που με αφορμή αυτό, βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το χωριό.  

 Sample Image