Εκτύπωση

Ανάσταση στα Θεοδώριανα.

on .

Αρκετοί είναι οι συγχωριανοί, που έχουν προγραμματίσει να περάσουν στο χωριό τις μέρες του Πάσχα. Μαζί και πολλοί φίλοι και επισκέπτες του χωριού, που όπως και πέρσι θα περάσουν τις Άγιες μέρες μαζί μας. Εκεί στην μικρή μας πατρίδα, στις ρίζες μας, που όλα είναι πιο αληθινά και αυθεντικά.

Οι ΟΡΕΙΝΟΙ και το theodoriana. com εύχονται σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους, όπου και αν βρίσκονται,  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Το ανέσπερο φως της Ανάστασης να φωτίσει τις καρδιές όλων μας, σκορπίζοντας  αγάπη και ειρήνη.  

Sample Image 

Εκτύπωση

Οι παρέες ...στο χρόνο

on .

Με αφορμή κάποιες φωτογραφίες, που μου έστειλε συγχωριανός μας με την μεγάλη παρέα των νέων του χωριού μας της δεκαετίας του '70, σκέφτηκα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στις παρέες  του χωριού μας.

      Πολλοί θ' αναγνωρίσουν στις φωτογραφίες τον εαυτό τους, κάποιους φίλους που ίσως έχουν να δουν χρόνια και έχουν ξεχάσει, κάποιους που έφυγαν για πάντα. Θ' αναπολήσουν νυχτερινές βόλτες στο Κουτσοχέρι, εφηβικούς έρωτες, πρώτες αγάπες, γλέντια και παρέες παλιές. 

 Ένα ταξίδι στο παρελθόν, τότε που όλα ήταν πιο απλά, οι παρέες και οι σχέσεις πιο αληθινές. Τότε που οι νέοι του χωριού κανόνιζαν από το βράδυ την πρωινή εκδρομή, στη Σούδα, στην Πυραμίδα, στις Κρανιές, στο λιβάδι για μπάλα.  

Καλό ταξίδι λοιπόν και ...καλές θύμησες!

Δημήτρης Στεργιούλης

                                                 Για να δείτε τις φωτογραφίες κλικ ΕΔΩ

Εκτύπωση

25 Μάρτη με ...βαρυχειμωνιά.

on .

25 Μάρτη 1

Μέσα σε πυκνή χιονόπτωση έγινε η μικρή τελετή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821 στα Θεοδώριανα. Από νωρίς το πρωί το χιόνι το 'στρωσε μέσα στο χωριό και συνέχισε να πέφτει μέχρι το μεσημέρι ξεπερνώντας τα δέκα εκατοστά.Στο "Σταυρό" έφτασε τους τριάντα πόντους, χωρίς ωστόσο να κλέισει ο δρόμος μιας και το εκχιονιστικό μηχάνημα ήταν στη.. "θέση" του.

Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι, μαζί με ελάχιστους συγχωριανούς που ανέβηκαν στο χωριό, έζησαν μοναδικές στιγμές. Η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφανιών έγινε μπροστά στο μνημείο, κάτω από συνεχή χιονόπτωση. Εκεί στήθηκε μια λιτή, αυθεντική, τελετή.

Μακριά από "πομπώδεις" πανηγυρικούς και "στημένες" παρελάσεις, μια χούφτα άνθρωποι, γέροντες με άσπρα μαλλιά και μαυροντυμένες γερόντισσες, στάθηκαν προσοχή και τραγούδησαν με πάθος τον Εθνικό Ύμνο. Όχι μόνο για τον Κατσαντώνη και τον Καραϊσκάκη που λημέριασαν πολλές φορές στα βουνά μας, αλλά και για μια άλλη Ελλάδα, ορεινή, αγνή, ξεχασμένη, που ακόμα αντιστέκεται και επιμένει. Πραγματικά ανεπανάληπτες και συγκινητικές στιγμές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ