Εκτύπωση

Χειμερινές δραστηριότητες στα Θεοδώριανα

on .

   Σε λειτουργία πλέον από τα μέσα Δεκεμβρίου οι δραστηριότητες στο χιόνι στο «λιβάδι» στο Σταυρό Θεοδωριάνων.

Η πλούσια ποσότητα και ποιότητα χιονιού, έκαναν πάρα πολλούς φίλους των χειμερινών σπορ να το επισκεφτούν  τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Επίσης πολλοί ήταν οι ξένοι επισκέπτες που με αφορμή αυτό, βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το χωριό.  

 Sample Image

Εκτύπωση

Ο Μανόλης Γλέζος στα Θεοδώριανα.

on .

   Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το μεσημέρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην ταβέρνα του Λάμπρου και της Χαρούλας. Ανάμεσα σε μια παρέα που ήρθε από τον ξενώνα «της Λουκίας και του Λευτέρη» από τη γειτονική μας Νεράιδα, ήταν και ο Μανόλης Γλέζος, η ζωντανή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς, ο οποίος έχει διαλέξει τα χωριά μας για να περάσει φέτος την Πρωτοχρονιά.  Αγέραστος και πρόσχαρος, απόλαυσε το τσιπουράκι του και τους μεζέδες στη χειμωνιάτικη λιακάδα, συζήτησε μαζί μας και αντάλλαξε ευχές με όλους.

   Να είναι καλά και να μας ξανάρθει.

 Sample Image
 Ο Μανόλης Γλέζος με τον Δημήτρη Στεργιούλη στα Θεοδώριανα

Εκτύπωση

"Πρωταθλητής" χιονιού...τα Θεοδώριανα.

on .

Στα κατάλευκα τα Θεοδώριανα.Πυκνό χιόνι  πέφτει από το Σάββατο ( 15-12) μέσα στο χωριό.  Το μεσημέρι της Τρίτης(18-12) η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και  το ύψος του χιονιού στην πλατεία του χωριού ξεπερνά τα 25!εκατοστά. Στη ράχη του Σταυρού το ύψος έχει ξεπεράσει το μισό(!) μέτρο.

Sample Image

 Ωστόσο ο δρόμος από το Σταυρό παραμένει ανοιχτός, αφού ο χειριστής του κοινοτικού εκχιονιστικού μηχανήματος και ο μόνιμος κοινοτικός υπάλληλος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες γαι τον αποχιονισμό του. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς λόγω παγετού  και οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ανοιχτός επίσης παραμένει και ο κάτω δρόμος από τις "Κάναλες" και μάλιστα χωρίς αλυσίδες με σημαντικότερο πρόβλημα εδώ, την ανηφόρα από το "Μοναστήρι" μέχρι τον "Όχτο" , όπου μπορεί να χρειαστούν αλυσίδες. 

Το κοινοτικό Γραφείο παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες από τον υπάλληλο του Κ.Ε.Π., στην υπηρεσία των πολιτών και στα ...δύσκολα.

Η θερμοκρασία την ημέρα είναι κοντά στους 0 βαθμούς ενώ τη νύχτα πέφτει αρκετούς βαθμούς κάτω απ' το μηδέν.

Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι, "χειμωνιάτες", δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μαθημένα άλλωστε τα "βουνά απ' τα χιόνια". Το βράδυ δίνουν "αναφορά"  απαραίτητα σε κάποιο από τα τέσσερα(!) μαγαζιά και ταβέρνες του χωριού. Αδικαιολόγητη απουσία  με μισό μέτρο χιόνι έξω σημαίνει ... άμεση κινητοποίηση των υπολοίπων.

 Όλα δείχνουν ότι ο νέος χρόνος θα βρεί τα Θεοδώριανα πανέμορφα και ντυμένα στα λευκά.  Οι λάτρεις του χιονιού, της περιπέτειας και του απόλυτου λευκού, ας ετοιμαστούν. Μια βόλτα μέσα στις γιορτές στα χιονισμένα Θεοδώριανα, αναμένεται ...συναρπαστική.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το πρωί της Τρίτης 18 Δεκέμβρη από τον Παύλο Στεργιοιύλη και στάλθηκαν ηλεκτρονικά από το Κ.Ε.Π. Θεοδωριάνων. 

 Για περισσσότερες φωτογραφίες κλικ ΕΔΩ.