Εκτύπωση

Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας "Τα Τζουμέρκα"

on .

Η ομάδα επιχειρηματιών αγροτουρισμού, που διαμόρφωσαν το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας «τα Τζουμέρκα», με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των Τζουμέρκων, συμμετείχαν στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA (Θεσσαλονίκη, 1-4/11/2007), όπου και παρουσίασαν για πρώτη φορά τον οδηγό «Τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ».

 Sample Image

Εκτύπωση

Του Νοέμβρη ...χρώματα.

on .

    Αρχές Νοέμβρη και το χωριό ντύθηκε στο χρυσοκίτρινο χρώμα των φύλλων που πέφτουν.  Ελάχιστα κοπάδια κτηνοτρόφων έχουν μείνει ακόμα στα βουνά, πριν τραβήξουν κι αυτά για τα χειμαδιά. Τα ποτάμια "φυσάνε" κατεβασμένα μετά τις τελευταίες βροχές. 

Sample Image

 

     Σαββατοκύριακο και στην πλατεία του χωριού τρία τέσσερα πιτσιρίκια, χαίρονται την άπλα της πλατείας. Όλη δική τους. Το βράδυ στα μαγαζιά του χωριού αρκετοί συγχωριανοί. Οι ψησταριές καπνίζουν, όπως οι σόμπες και τα τζάκια τα βράδια.

   Παρέες κυνηγών φλυαρούν για ...κατορθώματα και για λαγούς ...με πετραχήλια, ενώ το τσίπουρο ρέει άφθονο. Κάποιοι συγχωριανοί ετοιμάζουν τα σπίτια τους λίγο πριν φύγουν. Οι μαστόροι μαζεύουν τα τελευταία ...μερεμέτια τους.

   Ο Ορειβατικός σύλλογος Άρτας μόλις φτάνει στην πλατεία και ξεκινά με τα πόδια για τους Μελισσουργούς. Μια παρέα επισκεπτών ανηφορίζει για τους καταρράχτες.  Αλυσοπρίονα ακούγονται. Οι λιγοστοί "χειμωνιάτες" ετοιμάζονται. Ο χειμώνας φτάνει και δεν αστειεύεται...                                                

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

 

Εκτύπωση

Και σε ...ανώτερα.

on .

   Το βραβείο "Παναγιώτης Δημητρακόπουλος" θα απονείμει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην εφημερίδα "Φωνή της Ορεινής Πατρίδας" για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας Τρικάλων.

Sample Image

   Τα βραβεία Περιφερειακών Εφημερίδων 2006 απονέμονται φέτος για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο σειράς δράσεων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για την ενίσχυση του περιφερειακού τύπου.

   Η "Φωνή της ορεινής πατρίδας" είναι τα τελευταία πέντα χρόνια δίαυλος επικοινωνίας των δημοτών και ετεροδημοτών της περιοχής, ενώ έχει πετύχει να αναδείξει τα προβλήματα των κατοίκων αλλά και την ίδια την περιοχή και να έχει ευδιάκριτο στίγμα τόσο στα τοπικά δρώμενα όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

   Τα βραβεία και οι τιμητικοί έπαινοι θα απονεμηθούν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007 ώρα 11:00, σε ειδική τελετή, στο κέντρο Τύπου  της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

   Από τους ΟΡΕΙΝΟΥΣ και την  δική μας ΟΡΕΙΝΗ συγχαρητήρια.