Εκτύπωση

Συνέντευξη Τύπου

on .

Συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Άρτας, δίνουν από κοινού αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, φορείς των Θεοδωριάνων, που αντιτίθενται στην κατασκευή των υδροηλεκτρικών έργων στα ποτάμια μας. Συμμετέχουν ο σύλλογος ΟΡΕΙΝΟΙ, ο πολιτιστικός σύλλογος ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ και ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Θεοδωριάνων

 Sample Image

Εκτύπωση

Πάμε σαν...άλλοτε

on .

     Ετοιμάζονται οι πρώτες προσφυγές στο ΣτΕ κατά των δύο νέων υδροηλεκτρικών στα ποτάμια των Θεοδωριάνων. Μαζί με τους ΟΡΕΙΝΟΥΣ, τις προσφυγές συνυπογράφουν ο πολιτιστικός σύλλογος ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ , ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Θεοδωριάνων και πολλοί συγχωριανοί μας.

     Ο καινούριος αγώνας κατά των έργων μόλις ξεκίνησε και φαίνεται να είναι μακρύς. Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι. Μαζί μας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών και φίλων του χωριού μας.

    Ενάντια στα  συμφέροντα που θέλουν τα ποτάμια μας σωληνωμένα στο βωμό του εύκολου κέρδους, καταστρέφοντας το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του χωριού μας, υποθηκεύοντας το μέλλον του.
 

 Θεοδώριανα Σεπτέμβρης 2000. Συγκέντρωση κατά των έργων

Εκτύπωση

Βροντερό ΟΧΙ στα νέα υδροηλεκτρικά.

on .

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα την Παρασκευή 6 Ιουνίου η σύσκεψη όλων των φορέων και συλλόγων των Θεοδωριάνων, ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου μας "ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ".

 Sample Image

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι  απ' όλους τους φορείς: Κοινότητα, σύλλογος ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ, Συνεταιρισμός Θεοδωριάνων, Εκκλησιαστικό συμβούλιο, ενώ επιστολή έστειλε και η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών.

Ο Πρόεδρος των ΟΡΕΙΝΩΝ Στεργιούλης Δημήτρης, αφού ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον ερχομό των εταιρειών για δυο νέα υδροηλεκτρικά στα ποτάμια μας, έθεσε το πλάισιο των νομικών και άλλων ενεργειών και μορφών αγώνα που πρέπει να γίνουν.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων και άλλοι συγχωριανοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη.Όλοι τους  είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε νέα επέμβαση στα ποτάμια μας, τάχθηκαν στο πλευρό των ΟΡΕΙΝΩΝ, και έκαναν προτάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Κυριακή 8 Ιουνίου συνεδρίασε στα Θεοδώριανα και το Κοινοτικό Συμβούλιο Θεοδωριάνων το οποίο με τη σειρά του αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, ότι ΔΕΝ συμφωνεί και αντιτίθεται  στην κατασκευή οποιουδήποτε άλλου υδροηλεκτρικού στα ποτάμια μας.

Μετά απ' αυτά προχωράμε σε συνεργασία με τους άλλους φορείς,  στις πρώτες προσφυγές στο ΣτΕ και στην κλιμάκωση του αγώνα.

Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας αρωγούς και συνοδοιπόρους στον αγώνα που ξεκίνησε.