Εκτύπωση

Αυτοψία για τα υδροηλεκτρικά στα Θεοδώριανα.

on .

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου συνοδευόμενο από μηχανικούς της ΤΕΡΝΑ, επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή τα Θεοδώριανα για να κάνει αυτοψία στα δυο ποτάμια ( Μουζάκι και Άσπρη Γκούρα), σχετικά με τα σχεδιαζόμενα υδροηλεκτρικά έργα της ΤΕΡΝΑ. Εκεί τους περίμεναν συγχωριανοί και εκπρόσωποι από τους φορείς  και συλλόγους του χωριού ( Κοινότητα, Συνεταιρισμός, Ορεινοί, Κωστηλάτα, Εκκλησιαστικό συμβούλιο).

 Οι εκπρόσωποι των φορέων του χωριού συνόδεψαν το κλιμάκιο στην αυτοψία και  είχαν την ευκαιρία με επιχειρήματα, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία οποιουδήποτε άλλου υσδροηλεκτρικού στα Θεοδώριανα και να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την κατασκευάστρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ότι πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας και τον πολυετή αγώνα των κατοίκων.

 Η συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους φορείς του χωριού καταδεικνύει την μαζικότητα και ενότητα του αγώνα, ο οποίος  κλιμακώνεται.

 Sample Image

Εκτύπωση

Κατολίσθηση στο μονοπάτι για καταρράχτες.

on .

Οι ισχυρές φετινές  βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση στο  μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράχτες των Θεοδωριάνων. Είναι το δύσκολο σημείο που και παλιότερα έιχαν γίνει ανάλογες ζημιές. Η πρόσβαση  στους καταρράχτες από το μονοπάτι για κάποιες μέρες ήταν αδύνατη. Ωστόσο τις μέρες του Πάσχα,  αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν τους καταρράχτες  μας  με κάποια δυσκολία και  με ιδιαίτερη προσοχή. Σύντομα θα γίνει η αποκατάστασή του μονοπατιού ώστε να μπορούν να το περπατήσουν με ασφάλεια ακόμα και μικρά παιδιά και να χαρούν το μοναδικό θέαμα.

 Sample Image

Εκτύπωση

Πάσχα στα Θεοδώριανα.

on .

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό γιορτάστηκε φέτος το Πάσχα στα Θεοδώριανα. Πολλοί συγχωριανοί και επισκέπτες του χωριού κατανυκτικά και

 Sample Image

ταπεινά "'εζησαν" το Θείο Δράμα από την Σταύρωση μέχρι την Ανάσταση.

Ταυτόχρονα έζησαν μοναδικές στιγμές κοντά στην υπέροχη φύση και χάρηκαν ακόμα και δραστηριότητες στο χιόνι αφού το είχε ακόμα  για καλά "στρωμένο" στο Λιβάδι.

Ο καταγάλονος ουρανός με τις βαρυφορτωμένες από χιόνια κορυφές, τα μπουμπουκιασμένα δέντρα, ο κούκος να το "λέει", φέραν το δικό τους αισιόδοξο  μήνυμα. Η άνοιξη έφτασε...

 

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ                        ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ