Τα τελευταία νέα μας.

Οι επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο μας

on .

Ο Χρήστος Χασιάκος επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία στις επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο μας και θα είναι, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια περίπου, ο  νέος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων. Η μεγάλη αυτή περιπέτεια που στιγμάτισε το νεοσύστατο δήμο μας,  τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα στη διενέργεια των εκλογών, με κυρίαρχο όμως στοιχείο την αδιαφορία των δημοτών για την όλη διαδικασία, αφού περισσότεροι από τους μισούς δημότες απείχαν από τις εκλογές.

 Η αποχή έφτασε στο ιστορικό ρεκόρ του 51,9% απόρροια των ακυρώσεων και των όσων προηγήθηκαν αυτών των εκλογών. Και αν  αυτό για τους εκλεγμένους μπορεί να μην λέει και πολλά, για τους περισσότερους Τζουμερκιώτες είναι άκρως ανησυχητικό,  μιας και ο ορεινός μας δήμος με τα μύρια προβλήματα που έχει χρειάζεται τη συμμετοχή και συνδρομή και του τελευταίου Τζουμερκιώτη.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής παρατηρήθηκαν στους Μελισσουργούς (62,1%) και στα Θεοδώριανα(53,7% ).

Τα τελικά αποτελέσματα στο Δήμο είναι:

  Tελικά αποτελέσματα επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

 Εγγεγραμμένοι: 14.397

Ψήφισαν:  6.922  Αποχή: 51,9% Άκυρα:  95 Λευκά:72 Έγκυρα:  6.755

Έλαβαν:

 
 Υποψήφιοι  ψήφοι ποσοστό
 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(Γιάννης Νάκης)  327 4,8%
 ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ(Σταυρούλα  Καραβασίλη) 2.393 35,4 %
 ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ(Χρήστος Χασιάκος)  4.035   59,7%  

Οι έδρες του Δήμου κατανέμονται ως εξής: 16 έδρες ο συνδυασμός του κ. Χασιάκου, 10 έδρες ο συνδυασμός της κας Καραβασίλη και 1 έδρα κερδίζει ο συνδυασμός του κ. Γιάννη Νάκη. Η έδρα αυτή όμως κερδίζεται κατά πάσα πιθανότητα στον πρώην Δήμο Αθαμανίας όπου ο συνδυασμός δεν είχε κατεβάσει ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με δηλώσεις του  Γιάννη Νάκη ο συνδυασμός του θα διεκδικήσει και θα κερδίσει δικαστικά την έδρα, αφού υπάρχει ανάλογη θετική δικαστική απόφαση σε άλλο Δήμο της Ηπέιρου στις προηγούμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα τελικά αποτελέσματαστα Θεοδώριανα ειναι: 

Αποτελέσματα επαναληπτικών εκλογών στην κοινότητα  Θεοδωριάνων 

Εγγεγραμμένοι: 1.063

Ψήφισαν: 492  Αποχή: 53,7%  Άκυρα: 5 Λευκά:2Έγκυρα: 485 

Έλαβαν:

Υποψήφιοι ψήφοι ποσοστό 
Λαϊκή  Συσπείρωση(Γιάννης Νάκης):  35  7,2% 
Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης(Σταυτούλα Καραβασίλη 179  36,9% 
Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία( Χρήστος Χασιάκος):  271  55,9% 
   

Οι σταυροί των υποφήφιων κοινοτικών συμβούλων στα Θεοδώριανα:

  Οι σταυροί των υποψήφιων τοπικών συμβούλων 
 

          Συνδυασμοί:

 
 

Υποψήφιοι

 
 

Σταυροί

   Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης(Σταυτούλα Καραβασίλη Γκορόγιας Σωτήριος  117
 Ταμπούρης  Ιωάννης  29
 Παπατάτσης Δημήτριος  25
 Πλακιά Γεωργία 1
   

 

 

Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορέια( Χρήστος Χασιάκος)  
 Γκορόγιας Γεώργιος  107 
 Καραμέτσιος Αθανάσιος  75
 Μητρογιάννης  Χρήστος  58
 Χάιδου  Χριστίνα   22

Στο τοπικό συμβούλιο επανεκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Γκορόγιας από το συνδυασμό του Χρήστου Χασιάκου και μέλη ο Σωτήρης Γκορόγιας, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης αλλά ο συνδυασμός του μειοψήφησε, από το συνδυασμό της Σταυρούλας Καραβασίλη  και  ο Θανάσης Καραμέτσιος από το συνδυασμό του Χρήστου Χασιάκου.

Οι σταυροί των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στα Θεοδώριανα:
           Συνδυασμοί:  Υποψήφιοι  Σταυροί
 Λαϊκή Συσπείρωση(Γιάννης Νάκης)  Λώλου Βασιλική 14
 Νάκη Αγγελική 12
 Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης(Σταυτούλα Καραβασίλη Γιώτη Ελπίδα 13
 Νάκης Χρήστος 83
 Σερδενέ Ελένη 65
   Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορέια( Χρήστος Χασιάκος)   Κουρεμένου Ελένη  30
 Κουτσούκης  Κων/νος 85
 Χάιδος Ιωάννης 133
 

Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα αποτελέσματα με τους σταυρούς των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες δημοτικοί σύμβουλοι από τα Θεοδώριανα εκλέγονται  για πρώτη φορά ο Γιάννης Χάιδος από το συνδυασμό του Χρήστου Χασιάκου και επανεκλέγεται η Ελένη Σερδενέ από το συνδυασμό της Σταυρούλας Καραβασίλη με διαφορά μόλις 6 ψήφους από το Χρήστο Νάκη.

Ευχόμαστε στο νέο  δήμαρχο και σε όλους τους υπόλοιπους εκλεγμένους καλή δύναμη ...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ

Απάντηση δήλωση του κ. Χασιάκου.

on .

Δόθηκε στη δημοσιότητα και η απάντηση - δήλωση του τρίτου υποψηφίου δημάρχου των Κεντρικών Τζουμέρκων κυρίου  Χρήστου Χασιάκου σχετικά με την ανοιχτή επιστολή των φορέων των Θεοδωριάνων.

 Είναι και αυτού η θέση σαφής  μιας και μιλάει για αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και ότι θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε άλλη επέμβαση στα ποτάμια και στο φυσικό πλούτο των Θεοδωριάνων. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρεται σε προώθηση ήπιων μορφών ανάπτυξης στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Βλέπουμε λοιπόν και τους τρεις υποψηφίους δημάρχους να  συμφωνούν στην αναγκαιότητα  προστασίας του φυσικού πλούτου των Κεντρικών Τζουμέρκων. Να λένε ένα ξακάθαρρο ΟΧΙ στην κατασκευή άλλων υδροηλεκτρικών στα Θεοδώριανα, και να πιστεύουν σε  ήπιες μορφές   ανάπτυξης  με σεβασμό στο περιβάλλον και στα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής.

Οι  "Ορεινοί" και οι υπόλοιποι φορείς και εκπρόσωποι των Θεοδωριάνων,  που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια,  να θέσουμε  δηλαδή ερωτήματα  και να καλέσουμε τους υποψήφιους δημάρχους να πάρουν δημόσια θέση, θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή τη "σύμπνοια" απόψεων, που  εκτός των άλλων δείχνει ότι όλοι μας έχουμε καταλάβει το πώς πρέπει να κινηθούμε για να βγάλουμε τα Τζουμέρκα από το μαρασμό και την εγκατάλλειψη. Αυτό που μένει όχι μόνο  από τους αιρετούς αλλά και από όλους εμάς που ανησυχούμε για την τύχη των Τζουμέρκων,  είναι ο σωστός προγραμματισμός, οι στοχευμένες κινήσεις, η όρεξη για δουλειά, μακριά από μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια και μηχανισμούς.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρήστου Χασιάκου είναι:

Sample Image

 

"Με αφορμή την επιστολή των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων σχετικά με επικείμενη προσπάθεια κατασκευής νέων υδροηλεκτρικών έργων στα Θεοδώριανα δηλώνουμε: 

1. Σεβόμαστε τις απόψεις των φορέων και τις υιοθετούμε όσον αφορά την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

2. Θα εναντιωθούμε σε κάθε ενέργεια που θα δημιουργούσε δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της περιοχής, ιδιαίτερα δε από την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων ή αιολικών πάρκων.

3. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Τ.Κ. Θεοδωριάνων ανήκουν στους Θεοδωριανίτες και αυτοί πρέπει να έχουν αποφασιστικό και καθοριστικό λόγο για τον τρόπο αξιοποίησης τους.

4. Θα εργασθούμε για την βελτίωση των υποδομών στο οδικό δίκτυο, στα μονοπάτια, την ύδρευση, την άρδευση, θα προβάλλουμε τον λαϊκό μας πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα προωθούμε ότι είναι συμβατό με ήπιες μορφές ανάπτυξης στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.


Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ
 

Απάντηση δήλωση της κας Σταυρούλας Καραβασίλη

on .

Sample Image 

Μετά την προηγούμενη ανακοίνωση του Γιάννη Νάκη υποψήφιου δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων έχουμε απάντηση-δήλωση της υποψήφιας δημάρχου κας Σταυρούλας Καραβασίλη  σχετικά με την ανοιχτή επιστολή που είχαμε απευθύνει φορείς και σύλλογοι των Θεοδωριάνων στους υποψήφιους δημάρχους.

Η λιτή επιστολή εκφράζει ξεκάθαρρη θέση ενάντια στην κατασκευή  φραγμάτων στα ποτάμια των Τζουμέρκων,  αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για προηγούμενες στάσεις πάνω σε αυτό το θέμα, τόσο για τον νυν δήμαρχο  κ. Μαρίνο Γαρνέλη όσο και για τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Χασιάκο.

Μένει η απάντηση - τοποθέτηση του κ. Χασιάκου που ελπίζουμε να μην έρθει ...μετά τις εκλογές.  

Η δήλωση της κας Καραβασίλη δημοσιέυτηκε στο www.clicknews.gr και είναι η ακόλουθη:

  Με αφορμή πρόσκληση των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Θεοδωριάνων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων οι οποίοι μας καλούν να πάρουμε θέση αν είμαστε υπέρ ή κατά των φραγμάτων απαντάω ότι δεν ήμουν – δεν είμαι – και δεν θα είμαι ποτέ τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας υπέρ της κατασκευής φραγμάτων, τελεία και παύλα.Εξάλλου έχω ήδη καταψηφίσει ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Αθαμανίας την κατασκευή του φράγματος Αγίου Νικολάου.

Παρόλα αυτά ο κ. Γαρνέλης διά των τοπικών Μ.Μ.Ε. ομιλεί περί οικονομικών συμφερόντων που τον καταδιώκουν και δήθεν αντιστέκεται στην κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών, ενώ εμείς υπηρετούμε τα συμφέροντα αυτά.

Ας  μου απαντήσει λοιπόν κάποιος ποιοί επέτρεψαν την έγκριση μικρού υδροηλεκτρικού στην Αβαρίτσα Παλαιοκάτουνου; Και δεύτερον ποιος πρώην Δήμαρχος της περιοχής Τζουμέρκων είναι υπέρ της κατασκευής του φράγματος Αγίου Νικολάου κόντρα σε όλους τους Δημάρχους, Νομάρχες και φορείς της Ηπείρου;
Ψυχραιμία κύριοι! Αγαπητοί συνδημότες προσοχή: ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός!


Βουργαρέλι 26/9/11
Σταυρούλα Καραβασίλη