Εκτύπωση

Μεγάλη συναυλία του Λάκη Χαλκιά στα Θεοδώριανα.

on .

«Το υφάδι της μνήμης» (A WEFT OF MEMORY)  συνεχίζει να ξετυλίγεται. Την έκδοση του εξαίσιου βιβλίου με δημοτικά τραγούδια, που ανέσυρε από τη μνήμη της η αιωνόβια (102 χρονών σήμερα) συμπατριώτισσά μας Vassiliki Scotes (Βασιλική Παπαχρήστου ) και κατέγραψε ο γιός της Thomas J. Scotes (Θανάσης Σκουτέλας), έρχεται να συμπληρώσει μια σπουδαία δημοτική βραδιά, αφιερωμένη στην ίδια. Μια συναυλία με το Λάκη Χαλκιά, το Σάββατο βράδυ 7 Αυγούστου στην πλατεία των Θεοδωριάνων. 

 Sample Image
 Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της, πρόσφατα πέρασε τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου και δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε θερμό, απλό, αλλά κυρίως συγκινητικό κλίμα. Ταυτόχρονα η ζωή της γίνεται ντοκιμαντέρ, ενώ τραγούδια του βιβλίου θα κυκλοφορήσουν σε μια νέα δισκογραφική δουλειά του Λάκη Χαλκιά.

Η Βασιλική Παπαχρήστου γεννήθηκε στα Θεοδώριανα το 1908. Σημαδεμένη από τη φτώχια και τις στερήσεις της παιδικής της ηλικίας,  το 1931 φτάνει μαζί με το σύζυγό της , στο Χάρισμπεργκ της Πενσυλβάνια. Εκεί ζει την υπόλοιπη ζωή της χωρίς να λησμονήσει ποτέ  τα παιδικά βιώματα και το χωριό της. Καρπός αυτής της αγάπης της για τα Θεοδώριανα, το υπέροχο βιβλίο.

Στο πρόσωπο και  στο έργο της, τιμούνται ταυτόχρονα όλες οι Ηπειρώτισσες γυναίκες,  που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, νέα κορίτσια, αναγκάστηκαν στο δρόμο της ξενιτιάς, φτάνοντας στην Αμερική. Πόνοι, καημοί, λύπες, αλλά και μεγάλες χαρές. Καρδιά, ψυχή και μια ολάκερη ζωή,  μοιρασμένη ανάμεσα σε δυο πατρίδες. Μα περισσότερο οι θύμησες από τη μικρή ορεινή πατρίδα, που έμειναν άσβεστες για πάντα. Τα τραγούδια του τόπου ημέρευαν την ψυχή και απάλυναν τον πόνο της ξενιτιάς, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα του γυρισμού.  Ελπίδα και όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, ύστερα από εκατόν δύο χρόνια ζωής. 

Μια υπέροχη, ξεχωριστή βραδιά για τους Θεοδωριανίτες και για όσους ανηφορίσουν το Σάββατο βράδυ 7 Αυγούστου στην καρδιά των Τζουμέρκων και στην πλατεία των Θεοδωριάνων.

Εκτύπωση

Μελέτη για μικρό χιονοδρομικό στα Θεοδώριανα

on .

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (17/7) η ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Συρράκο Ιωαννίνων, με θέμα:

Sample Image 

Η συμβολή του Μετσόβιου Πολυτεχνέιου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των Τζουμέρκων. Τις εργασίες παρακολούθησε ο συγχωριανός μας Δημήτρης Κασελούρης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας στο τομέα των χειμερινών δραστηριοτήτων.

 Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και μελέτη για μικρό χιονοδρομικό στην περιοχή "Λιβάδι" στο Σταυρό των θεοδωριάνων.

 Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει σχετικά με το παρακάτω έγγραφο, το κοινοτικό συμβούλιο Θεοδωράνων. 

 

                                                                    Θεοδώριανα     20/07/2010                     

                                                                    Προς :  Κοινότητα  Θεοδωριάνων 

   ALTITUDE  ecotour

  Κασελούρης  Δημήτριος  

 Θεοδώριανα  Άρτας  τ.κ. 47045 

e-mail : overlandarta@gmail.com         

   Τηλ : 6972287943   

    ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Θεοδωριάνων σχετικά με την ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που διεξήχθη  στο Συρράκο Ιωαννίνων και την Μελέτη που παρουσίασε στην ημερίδα νέος επιστήμονας για την εξέλιξη του Πάρκου Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό σε Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο .  

Στις 17/07/2010 πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Συρράκου ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας με θέμα : Η  συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των Τζουμέρκων, υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Ε.Μ.Π   Δ. Καλιαμπάκου .

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν 20 μελέτες νέων επιστημόνων, που αφορούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων Άρτας και Ιωαννίνων . Μία από τις μελέτες αφορά την αναβάθμιση του Πάρκου Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο Λιβάδι  σε Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο . Η μελέτη έχει τίτλο: Μύθοι και Πραγματικότητα για τα Χιονοδρομικά Κέντρα, η περίπτωση των Τζουμέρκων.

Την Μελέτη κατέθεσε ο Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριος Μπούγιας Πέτρος. Ο Μελετητής επισκέφθηκε τον περασμένο χειμώνα το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο Λιβάδι Θεοδωριάνων όπου και ξεκίνησε την Μελέτη .

Τελικώς η Μελέτη ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στην ημερίδα όπου και απέσπασε χειροκροτήματα, επευφημία  και πολύ καλά σχόλια από τους παρευρισκομένους .

Η Μελέτη είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο master plan (μάστερ πλάν) με ότι αυτό σημαίνει για την εξέλιξη του Πάρκου Χειμερινών Δραστηριοτήτων σε Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο .

Σαν χωριανός να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Μπούγια Πέτρο, διότι με την μελέτη του, δίνει δύναμη σε εμάς που ξεκινήσαμε τις Χειμερινές Δραστηριότητες , στην Κοινότητά μας  και σε όλα τα Χωριά της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων να πραγματοποιήσουμε αυτό που όλοι ονειρευτήκαμε , Ένα Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο στα Τζουμέρκα .                                                                                             Κασελούρης    Δημήτριος

Εκτύπωση

Γενική Συνέλευση και εκλογές των ΟΡΕΙΝΩΝ

on .

  Γενική Συνέλευση  και εκλογές των ΟΡΕΙΝΩΝ 

Το Δ.Σ. του συλλόγου οι ΟΡΕΙΝΟΙ καλεί τα μέλη του το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010,  στις 11 π.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Θεοδωριάνων σε Γενική Συνέλευση με θέματα:

·         Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ.

·         Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Αν τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υπάρξει η απαραίτητη απαρτία, η Γενική  Συνέλευση θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Αυγούστου,  την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.Η συμμετοχή όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ