Τα τελευταία νέα μας.

Άνοιξε και ο "Σταυρός".

on .

Ανοιχτός από σήμερα το απόγευμα και ο δρόμος από το "Σταυρό". Η κίνηση των οχημάτων προς το χωριό γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Τις απογευματινές και βραδινές όμως ώρες λόγω του παγετού ίσως χρειαστούν αλυσίδες ανεβαίνοντας από το χωριό προς το "Σταυρό". Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για το επόμενο τετραήμερο είναι πολύ καλές αφού ο καιρός προβλέπεται αίθριος με χαμηλές όμως θερμοκρασίες. Όσοι λοιπόν θέλουν να περάσουν  γιορτινές μέρες πραγματικά μέσα στο απόλυτο λευκό του χιονιού,  μια βόλτα μέχρι τα Θεοδώριανα είναι μια πολύ καλή πρόταση.

 Οι τρεις ταβέρνες του χωριού  " το μαγειρείο", "του Σωτήρη"  το "Καταφύγιο" και το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο "Λιβάδι" τους περιμένουν.

ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες από το "Σταυρό" σήμερα το μεσημέρι,  που μας έστειλε παρέα συγχωριανών       και   φίλων του χωριού μας.   

Άνοιξε ο δρόμος της Αγίας Τριάδας.

on .

 

 Κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο στα Θεοδώριανα.

Σήμερα αργά το μεσημέρι και με μεγάλη δυσκολία, κατάφερε μηχάνημα του Δήμου να προσεγγίσει το χωριό και να φτάσει μέχρι την πλατεία. Έτσι η πρόσβαση στο χωριό από το δρόμο της Αγίας Τριάδας γίνεται κανονικά από όλα τα οχήματα και χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ιδιαίτερη προσοχή όμως από τους οδηγούς  κυρίως τις απογευματινές ώρες λόγω παγετού.

Η διάνοιξη του δρόμου από το "Σταυρό" συνεχίστηκε σήμερα και μάλλον μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ανοίξει και αυτός. Επίσης αύριο θα καθαριστούν και οι δρόμοι μέσα στο χωριό.

Σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, δύο αντιδήμαρχους και τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου έφτασε στα Θεοδώριανα και συζήτησε με τους μόνιμους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό.

Ελπίζουμε να διαπίστωσε "ιδίοις όμασσι" αυτό που λέγαμε σε πρόσφατη επιστολή μας. Η κοινότητα Θεοδωριάνων πέρα από τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της  έχει και πάρα πολλά προβλήματα, λόγω της ορεινότητάς της. Θεωρούμε ότι όχι μόνο είναι απαραίτητος ο υπάλληλος του ΚΕΠ στη θέση του γραμματέα της κοινότητας που συνταξιοδοτήθηκε,  αλλά και ένας κοινοτικός υπάλληλος γενικών καθηκόντων, όπως ακριβώς υπήρχε στην πρώην κοινότητα Θεοδωριάνων.

Σημ: Επειδή πολλοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού επικοινωνούν μαζί μας και αναρρωτιούνται γιατί έχει βγει εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογικός σταθμός και η live camera, τους ενημερώνουμε ότι αυτό οφείλεται στην ισχυρή χιονόπτωση, αφού το τοπικό δορυφορικό ίντερνετ του συλλόγου μας, που υποστηρίζει το σταθμό και την κάμερα είναι εκτός λειτουργίας. Το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σύντομα, μόλις καταφέρουμε να προσεγγίσουμε το χώρο και να καθαρίσουμε τα δορυφορικά πιάτα από το χιόνι.

Στα 80 εκατοστά το χιόνι στην πλατεία του χωριού.

on .

 Sample Image
 Η πλατεία του χωριού σήμερα το μεσημέρι (φωτό: Σωτήρης Γκορόγιας)

Αποκλεισμένοι για δεύτερη μέρα είναι οι κάτοικοι των Θεοδωριάνων με το ύψος του χιονιού στην πλατεία του χωριού να φτάνει τα 80 εκατοστά(!). Η χιονόπτωση συνεχίστηκε ισχυρή για ολόληρη την ημέρα,  ωστόσο αργά το βράδυ άρχισε να εξασθενεί.

Η πρόσβαση στο χωριό είναι και σήμερα αδύνατη, ωστόσο τα πράγματα είναι καλύτερα αφού από αργά χθες το βράδυ η ΔΕΗ αποκατέστησε τη βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν τον αποχιονισμό τόσο από το Αθαμάνιο προς τα Θεοδώριανα μέσω "Σταυρού",  όσο και από τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας, όπου το εκχιονιστικό μηχάνημα κατάφερε και έφτασε στο πέτρινο γεφύρι,  οπότε αύριο το πρωί, αν το επιτρέψει ο καιρός, θα φτάσει στην πλατεία.

Τα πράγματα από τη ράχη του "Σταυρού" είναι πιο δύσκολα αφού το ύψος του χιονιού φτάνει το 1,5 μέτρο.

Τα Χριστούγεννα αλλά και η Πρωτοχρονιά θα βρουν τα Θεοδώριανα κατάλευκα και πανέμορφα. Ελπίζουμε και με αρκετό κόσμο, που θα ανέβει για να χαρεί τις σπάνιες ομορφιές του χειμωνιάτικου χωριού μας.

           ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες του Σωτήρη Γκορόγια από το χιονισμένο χωριό.