Εκτύπωση

Μελέτη για μικρό χιονοδρομικό στα Θεοδώριανα

on .

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (17/7) η ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Συρράκο Ιωαννίνων, με θέμα:

Sample Image 

Η συμβολή του Μετσόβιου Πολυτεχνέιου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των Τζουμέρκων. Τις εργασίες παρακολούθησε ο συγχωριανός μας Δημήτρης Κασελούρης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας στο τομέα των χειμερινών δραστηριοτήτων.

 Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και μελέτη για μικρό χιονοδρομικό στην περιοχή "Λιβάδι" στο Σταυρό των θεοδωριάνων.

 Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει σχετικά με το παρακάτω έγγραφο, το κοινοτικό συμβούλιο Θεοδωράνων. 

 

                                                                    Θεοδώριανα     20/07/2010                     

                                                                    Προς :  Κοινότητα  Θεοδωριάνων 

   ALTITUDE  ecotour

  Κασελούρης  Δημήτριος  

 Θεοδώριανα  Άρτας  τ.κ. 47045 

e-mail : overlandarta@gmail.com         

   Τηλ : 6972287943   

    ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Θεοδωριάνων σχετικά με την ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που διεξήχθη  στο Συρράκο Ιωαννίνων και την Μελέτη που παρουσίασε στην ημερίδα νέος επιστήμονας για την εξέλιξη του Πάρκου Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό σε Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο .  

Στις 17/07/2010 πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Συρράκου ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας με θέμα : Η  συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των Τζουμέρκων, υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Ε.Μ.Π   Δ. Καλιαμπάκου .

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν 20 μελέτες νέων επιστημόνων, που αφορούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων Άρτας και Ιωαννίνων . Μία από τις μελέτες αφορά την αναβάθμιση του Πάρκου Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο Λιβάδι  σε Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο . Η μελέτη έχει τίτλο: Μύθοι και Πραγματικότητα για τα Χιονοδρομικά Κέντρα, η περίπτωση των Τζουμέρκων.

Την Μελέτη κατέθεσε ο Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριος Μπούγιας Πέτρος. Ο Μελετητής επισκέφθηκε τον περασμένο χειμώνα το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο Λιβάδι Θεοδωριάνων όπου και ξεκίνησε την Μελέτη .

Τελικώς η Μελέτη ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στην ημερίδα όπου και απέσπασε χειροκροτήματα, επευφημία  και πολύ καλά σχόλια από τους παρευρισκομένους .

Η Μελέτη είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο master plan (μάστερ πλάν) με ότι αυτό σημαίνει για την εξέλιξη του Πάρκου Χειμερινών Δραστηριοτήτων σε Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο .

Σαν χωριανός να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Μπούγια Πέτρο, διότι με την μελέτη του, δίνει δύναμη σε εμάς που ξεκινήσαμε τις Χειμερινές Δραστηριότητες , στην Κοινότητά μας  και σε όλα τα Χωριά της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων να πραγματοποιήσουμε αυτό που όλοι ονειρευτήκαμε , Ένα Μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο στα Τζουμέρκα .                                                                                             Κασελούρης    Δημήτριος

Εκτύπωση

Γενική Συνέλευση και εκλογές των ΟΡΕΙΝΩΝ

on .

  Γενική Συνέλευση  και εκλογές των ΟΡΕΙΝΩΝ 

Το Δ.Σ. του συλλόγου οι ΟΡΕΙΝΟΙ καλεί τα μέλη του το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010,  στις 11 π.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Θεοδωριάνων σε Γενική Συνέλευση με θέματα:

·         Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ.

·         Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Αν τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υπάρξει η απαραίτητη απαρτία, η Γενική  Συνέλευση θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Αυγούστου,  την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.Η συμμετοχή όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ 

Εκτύπωση

Ημερίδα για την ανάπτυξη των Τζουμέρκων.

on .

Ημερίδα με θέμα " Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των Τζουμέρκων" πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στο Συρράκο. Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνέιου. Οι ι εργασίες της ξεκινούν στο συνεδριακό κέντρο της κοινότητας Συρράκου στις 09:30 το πρωί και λήγουν στις 20:00 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και η θεματική ενότητα "Μύθοι και πραγματικότητα για τα χιονοδρομικά κέντρα, η περίπτωση των Τζουμέρκων" από τον Πέτρο Μπούγια τοπογράφο-μηχανικό. Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστεί  σχετική μελέτη για τη δημιουργία χιονοδρομικού στην περιοχή των Θεοδωριάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΕΔΩ