Εκτύπωση

Θανάσης Καραμέτσιος (υποψήφιος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων)

on .

 
Αγαπητοί χωριανοί- χωριανιές.
 
Στις 26 Μαίου ζητάω να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας!
 
 
Μένω και δουλεύω στο χωριό συνεπώς πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου σαν πρόεδρος. Δεδομένου ότι ασχολούμαι με οικοδομές καθώς και με διάφορες εργασίες του χωριού που άλλωστε γνωρίζεται και οι ίδιοι, βλεπω τα υπάρχοντα προβλήματα στο χωριό τα οποία μπορώ να λύσω, όπως ανέφερα και στην εφημερίδα της αδελφότητας!
 
 
Με αφορμή λοιπόν κάποια φυλλάδια υποψηφίων τοπικών αλλά και δημοτικών που διάβασα , αναρωτιέμαι: Τώρα ήρθε η στιγμή που αποφάσισαν να ευαισθητοποιηθουν για το χωριό ; Όλον αυτό τον καιρό που βρισκόταν στην προεδρία τι κάνανε ; Η μόνη τους έγνοια ήταν να μοίρασουν την προεδρία; Έγιναν κάποια έργα από τον δήμο στα Θεοδώριανα 187.000 € , ποτέ έγιναν ; Που έγιναν ; Από ποιους έγιναν ; Εγώ δεν γνωρίζω , εσείς; 
 
Αν πιστεύετε στο άτομό μου λοιπόν και ότι μπορώ να βοηθήσω σαν πρόεδρος του χωριού ζητάω την ψήφο σας! Δεν δίνω υποσχέσεις! Θα με κρίνετε ΕΣΕΊΣ οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, αν επιλέξετε να είμαι εγώ αυτός που θα εκλεγεί !
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΕΤΣΙΟΣ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ
 
Εκτύπωση

Περί σεβασμού...

on .

Περί σεβασμού…
 
Σάββατο απόγευμα και κλιμάκιο υποψηφίων των επικείμενων δημοτικών εκλογών επισκέφτηκε το χωριό μας. Δυστυχώς όμως μαζί επέστρεψε και η ασυδοσία. Η πλατεία που με πολύ αγώνα είχε αδειάσει από αυτοκίνητα, γέμισε ξανά με τα αυτοκίνητα των υποψηφίων και των συνοδών τους. 
 
Αυτός είναι ο σεβασμός προς το χωριό μας και προς αυτούς από τους οποίους ζητάνε την ψήφο;
Αγνοώντας νόμους, πινακίδες,  απαγορευτικά, περιφρονώντας τους Θεοδωριανίτες; 
Παναγιώτης Βεντίστας
 
Σχόλιο: Το σημαντικότερο πιστεύω ότι είναι άλλο. Ενώ, όπως πληροφορήθηκα, έγιναν σχετικές διαμαρτυρίες από συγχωριανούς μας, κανείς δεν σηκώθηκε, δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευγένεια και σεβασμό,  να πάρει το αυτοκίινητό του από την πλατεία.
Αλήθεια στις πλατείες των άλλων χωριών, αλλά και των δικών τους, που επισκέπτονται, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με τον ίδιο τρόπο; 
Δημήτρης Στεργιούλης
 
 
Εκτύπωση

Πού πάνε τα λεφτά;

on .

Του Παναγιώτη Βεντίστα

Εκλογές έρχονται και οι υποψήφιοι κυκλοφορούν διάφορα φυλλάδια. Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου ένα φυλλάδιο όπου αναγράφονται τα έργα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων την περασμένη πενταετία αναλυτικά ανά τοπική κοινότητα.

Ας δούμε λοιπόν τι έργα έγιναν στα Θεοδώριανα στο διάστημα αυτό. Διατέθηκαν 187.000 ευρώ. Αν δούμε όμως τα αναλυτικά στοιχεία, θα διαπιστώσουμε ότι τα 78.000 ευρώ έχουν διατεθεί για τις πηγές Βρυζοκαλάμου και το αντλιοστάσιο Μουρτζιάς, για τη συντήρηση των υδραγωγείων που βρίσκονται εκεί. Όμως τα υδραγωγεία αυτά δεν είναι για την ύδρευση των Θεοδωριάνων αλλά άλλων κοινοτήτων του Δήμου, επομένως είναι έργα που δεν αφορούν τα Θεοδώριανα.

Απομένουν 109.000 ευρώ για την τοπική Κοινότητα Θεοδωριάνων. Από αυτά τα 40.000 Ευρώ διατέθηκαν για το Σκαρπάρι, συνοικισμό των θεοδωριάνων και συγκεκριμένα 30.000 ευρώ για το υδραγωγείο και 10.000 ευρώ για την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Για τον οικισμό Θεοδωριάνων απομένουν 79.000 ευρώ και κατανέμονται ως εξής:

6.752  Bατότητα οδικού δικτύου

11.550 Ανάρτηση αγωγού υδραγωγείου Άσπρη Γκούρα. (Πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασα από εκεί το έργο αυτό ήταν υπο κατάρρευση.)

22.550 Τοίχος αντιστήριξης

4.325 Αντιπλημμυρικά έργα

22.000 Bατότητα οδικού δικτύου

12.000 Βελτιωτικά έργα

Αυτή είναι η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Την ίδια περίοδο στο Βουργαρέλι δόθηκαν 773.000 ευρώ, στο Αθαμάνιο 224.000, στο Παλαιοκάτουνο 378.000, στην Κυψέλη 300.000, στα Άγναντα 589.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλούν 2 έργα στο Δήμο Αγνάντων  και συγκεκριμένα:

$    1.  Επικαιροποίηση της Μελέτης «Διαμόρφωση χώρου Παιδικής Χαράς περιορισμένης ενεργειακής κατανάλωσης με όργανα από ανακυκλωμένα υλικά, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, στον οικισμό Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» κόστους 67.000 ευρώ

$       2. Επικαιροποίηση της Μελέτης «Αρχιτεκτονική μελέτη για τη βιοκλιματική ανάπλαση πρώην Δημαρχείου Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» κόστους 129.000 ευρώ

Είναι τόσο μπροστά εκεί στα Άγναντα; Αν είναι τόσο μεγάλο το κόστος της μελέτης τότε η υλοποίηση του έργου πόσο θα κοστίσει; Τι ακριβώς σημαίνει επικαιροποίηση της μελέτης;

Ο σημαντικότερος λόγος όμως που τα αναφέρω είναι γιατι ενώ αλλού συμβαίνουν αυτά τα πράγματα ΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΟ 5 ΚΑΝΑΛΙΑ.