Εκτύπωση

Πωλείται η καντίνα στα Θεοδώριανα.

on .

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 

kantina1  kantina2 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976458408 

 Με την ευκαιρία αυτής της αγγελίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που στήριξαν την προσπάθειά μας και εμάς.

Αυτούς που βοήθησαν να εδραιωθεί η καντίνα στα Θεοδώριανα, αυτούς που την αγάπησαν και την έκαναν στέκι τους, αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν για την διοργάνωση εκδηλώσεων,  αυτούς που πέρασαν έστω και για μία μόνο φορά, τους περαστικούς που πάντα είχαν έναν καλό λόγο να πουν, και πάνω από όλα αυτούς που έρχονταν για εμάς.

Πιστεύουμε πως η καντίνα αποτέλεσε μια τελείως διαφορετική και όμορφη παρουσία στο χωριό και πρέπει να συνεχιστεί. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον επόμενο. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, 

Νικολάου Παναγιώτης  

Γιαννούδη Σύρμω

 

Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου

on .

petrelaia 

 

OXI ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Τα Τζουμέρκα μας και γενικότερα η Ήπειρος,  απ’ τις πιο παρθένες περιοχές της Ελλάδας, με υψηλό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας, απειλούνται άμεσα από τον κίνδυνο εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Παρά τις προσπάθειες των πετρελαϊκών ομίλων, οι πολίτες των Τζουμέρκων και της  Ηπείρου δεν πείστηκαν για τις ευεργεσίες των εξορύξεων στη περιοχή. Κι αυτό γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν διαπραγματεύονται με κανέναν και για τίποτα τον  απαράμιλλο φυσικό πλούτο της περιοχής τους, την υγεία τους, το πολιτιστικό και πολιτισμικό κεφάλαιο του τόπου τους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτά.

 Η εγκατάσταση μιας τέτοιας ιδιαίτερα βαριάς και ρυπαίνουσας βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ήπειρο και στα Τζουμέρκα, θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα σε  όλους εκείνους τους υφιστάμενους παραγωγικούς κλάδους (κτηνοτροφία, γεωργία, τουρισμό κ.λ.π.), που η αξία τους στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην καθαρότητα του περιβάλλοντος, όπως και στην αγνότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων τους, υποθηκεύοντας  ταυτόχρονα για πάντα το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας.

 Σαν σύλλογος «ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ» που χρόνια τώρα παλεύουμε για τη σωτηρία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου όχι μόνο των Θεοδωριάνων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων συντασσόμαστε με το βροντερό ΟΧΙ στις έρευνες και στις εξορύξεις υδρογοναναθράκων που εξέφρασαν τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αρταίων και του δικού μας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, αλλά και με κινήματα και φορείς που αντιδρούν στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα Τζουμέρκα και στην Ήπειρο.

Πιστεύουμε σε μια ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί μέσα από ήπιες μορφές οικοτουρισμού, που θα αναδεικνύουν και δεν θα εξαφανίζουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

Το Δ.Σ του συλλόγου «ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ»

Εκτύπωση

Ορεινό τρέξιμο 2019

on .


se
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θεοδώριανα Άρτας
 
25/8/2019
 
     Αυτή την στιγμή ακριβώς αρχίζουν οι ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους είτε σαν χορηγοί – υποστηρικτές είτε σαν εθελοντές για να καταστεί μια εκδήλωση επιτυχημένη κατά γενική ομολογία όπως ήταν ο 6ος αγώνας ορεινού τρεξίματος  ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ .
 
     Το τι σήμαινε  τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων μπορούν να το πούνε μόνο αυτοί που έτρεξαν στον
αγώνα διασχίζοντας ελατοδάση ,δύο ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσουν τον παραμικρό κίνδυνο μιας και η οργανωτική επιτροπή είχε φροντίσει για τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε μια διαδρομή όμορφη, εντυπωσιακή και δύσκολη συνάμα περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες  του καταρράκτη για να τους συντροφεύσει μέχρι τον τερματισμό κάνοντάς τους να πουν ΄΄ και του χρόνου πάλι εδώ, γεροί και δυνατοί΄΄.
 
    Διαδρομές τις οποίες η οργανωτική επιτροπή την σχεδίασε με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάνε από τα περισσότερα άγρια και ταυτόχρονα άγνωστα για τους περισσότερους μέρη του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Δρόμοι, ποτάμια, φαράγγια, ξωκλήσια, βοσκότοποι, ξεχασμένα μονοπάτια, αδιαβάθμητα ρεβένια, πηγές ποταμών, καταρράκτες, σημεία τα οποία τα ένωσαν όλα οι διαδρομές των 21 και 40 km και που όλοι όσοι πήραν μέρος σ΄αυτές τους έμεινε αξέχαστα μιας και έγιναν ένα με την φύση.
 
     Αυτό το οποίο θα μείνει αξέχαστο από όλους είναι το πέρασμα από το ρέμα του παραδείσου ή αλλιώς ρέμα Μάρκς συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία της απόλυτης επαφής με την φύση.
 
           Σας ευχαριστούμε όλους.
 
Tο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τους χορηγούς  και τους υποστηρικτές του αγώνα, τις κυρίες του χωριού που επιμελήθηκαν το γεύμα των αθλητών, τους εθελοντές του αγώνα, τους γιατρούς του αγώνα, τους φωτογράφους ,τους χωριανούς-ες που βοήθησαν, τους δωροθέτες καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.
 
   Ραντεβού το 2020 με περισσότερες δρομικές εκπλήξεις.
 
H Οργανωτική Επιτροπή