Εκτύπωση

Ορεινό τρέξιμο 2019

on .


se
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θεοδώριανα Άρτας
 
25/8/2019
 
     Αυτή την στιγμή ακριβώς αρχίζουν οι ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους είτε σαν χορηγοί – υποστηρικτές είτε σαν εθελοντές για να καταστεί μια εκδήλωση επιτυχημένη κατά γενική ομολογία όπως ήταν ο 6ος αγώνας ορεινού τρεξίματος  ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ .
 
     Το τι σήμαινε  τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων μπορούν να το πούνε μόνο αυτοί που έτρεξαν στον
αγώνα διασχίζοντας ελατοδάση ,δύο ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσουν τον παραμικρό κίνδυνο μιας και η οργανωτική επιτροπή είχε φροντίσει για τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε μια διαδρομή όμορφη, εντυπωσιακή και δύσκολη συνάμα περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες  του καταρράκτη για να τους συντροφεύσει μέχρι τον τερματισμό κάνοντάς τους να πουν ΄΄ και του χρόνου πάλι εδώ, γεροί και δυνατοί΄΄.
 
    Διαδρομές τις οποίες η οργανωτική επιτροπή την σχεδίασε με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάνε από τα περισσότερα άγρια και ταυτόχρονα άγνωστα για τους περισσότερους μέρη του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Δρόμοι, ποτάμια, φαράγγια, ξωκλήσια, βοσκότοποι, ξεχασμένα μονοπάτια, αδιαβάθμητα ρεβένια, πηγές ποταμών, καταρράκτες, σημεία τα οποία τα ένωσαν όλα οι διαδρομές των 21 και 40 km και που όλοι όσοι πήραν μέρος σ΄αυτές τους έμεινε αξέχαστα μιας και έγιναν ένα με την φύση.
 
     Αυτό το οποίο θα μείνει αξέχαστο από όλους είναι το πέρασμα από το ρέμα του παραδείσου ή αλλιώς ρέμα Μάρκς συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία της απόλυτης επαφής με την φύση.
 
           Σας ευχαριστούμε όλους.
 
Tο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τους χορηγούς  και τους υποστηρικτές του αγώνα, τις κυρίες του χωριού που επιμελήθηκαν το γεύμα των αθλητών, τους εθελοντές του αγώνα, τους γιατρούς του αγώνα, τους φωτογράφους ,τους χωριανούς-ες που βοήθησαν, τους δωροθέτες καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.
 
   Ραντεβού το 2020 με περισσότερες δρομικές εκπλήξεις.
 
H Οργανωτική Επιτροπή
 
 
 
 
 
Εκτύπωση

Δεκαπενταύγουστος 2019.

on .

9

Πλήθος συγχωριανών και φίλων του χωριού μας και φέτος για το πανηγύρι του Δεκαπεντάυγουστου και το "διπλοκάγγελο" στην πλατεία του χωριού.  

Πιστοί στο έθιμο και στο καθιερωμένο αντάμωμα όπως εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τον τόνο και την αισιόδοξη χροιά έδωσαν και φέτος οι παρέες νέων παιδιών, που το γλέντησαν με τη ψυχή τους για αρκετές μέρες, μέχρι το πρωί.

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου  με υγεία και χαρά να ξανανταμώσουμε. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

 

 

Εκτύπωση

Μετ' εμποδίων η έναρξη των εργασιών του δρόμου Αθαμάνιο Θεοδώριανα.

on .

Σε ιδιοκτησίες του Συνεταιρισμού Αθαμανίου "κόλλησε" η έναρξη των εργασιών της περιμετρικής Αθαμανίου και του δρόμου Αθαμάνιο Θεοδώριανα. Ο Συνεταιρισμός Αθαμανίου στον οποίο ανήκουν κάποιες εκτάσεις δεν επιτρέπει την έναρξη των εργασιών, απειλώντας με αγωγές και δικαστήρια για αποζημιώσεις.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ανάδοχος εργολάβος του έργου και κλιμάκιο μηχανικών, μετά από πρόσκληση  επισκέφτηκε πρόσφατα τα Θεοδώριανα και είχε συνάντηση στο κοινοτικό γραφείο με όλους του φορείς του χωριού ( πρόεδρο κοινότητας, δημοτικό σύμβουλο Θεοδωριάνων, πρόεδρο Συνεταιρισμού, Αδελφότητας, Κωστηλάτας, Ορεινών).
 
Όλοι οι φορείς έκαναν σαφές ότι δεν μπορούν πλέον να περιμένουν άλλο ούτε να ανεχτούν άλλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, ούτε τις προσχηματικές ενστάσεις του Συνεταιρισμού Αθαμανίου, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην ακύρωση του έργου με δεδομένα τα αργά αντανακλαστικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
Πρότειναν στον εργολάβο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες του από το κομμάτι που ανήκει στα Θεοδώριανα, δηλαδή από το "Σταυρό" και κάτω μέχρι το χωριό. Του προτάθηκε επίσης να πάρει το εργοτάξιο από το Αθαμάνιο και να το μεταφέρει στο Σταυρό στη θέση "Λιβάδι".
 
Ο εργολάβος το δέχτηκε και μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες περιέφραξε το σημείο εγκατάστασης που του υποδείχτηκε. Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή λειτούργησε καταλυτικά και ξεσήκωσε θύελλα στο Αθαμάνιο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Αθαμανιωτών ήθελε να ξεκινήσει ο δρόμος από την περιμετρική Αθαμανίου αλλά πρσέκρουαν στην άρνηση  του Συνεταιρισμού Αθαμανίου. 
 
Όπως πληροφορηθήκαμε ύστερα από μια θυελλώδη Συνέλευση του Συνεταιρισμού αποφασίστηκε τελικά να αρθούν οι διεκδικήσεις του Συνεταιρισμού Αθαμανίου για αποζημιώσεις και σαν αντισταθμιστικό όφελος ο εργολάβος να τσιμεντοστρώσει κάποιο δρόμο σε ιδικτησία που ανήκει στο Συνεταιρισμό.
 
Ελπίζουμε πλέον άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες και να μην βρεθούν άλλα εμπόδια, γιατί για μας τους Θεοδωριανίτες έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε άλλη καθυστέρηση. 
 Δη. Στε.