Τα τελευταία νέα μας.

Συνεχίζονται οι εργασίες του “Pindus Trail” στα Θεοδώριανα.

on .

pindos1

Ομάδα του «Pindus Trail” βρέθηκε για αρκετές μέρες ξανά στα Θεοδώριανα, για έρευνα  και εργασίες διάνοιξης του πεζοπορικού τμήματος από το χωριό Κορυφή (Καπρό) των Τρικάλων στα Θεοδώριανα, εστιάζοντας κυρίως στη γραμμή διάσχισης  Χατζή - Αχελώος - Τζουμέρκα, ακολουθώντας την απίθανη διαδρομή του παλιού μονοπατιού, που συνέδεε τους οικισμούς στις όχθες του Αχελώου, με την κοιλάδα των Θεοδωριάνων.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις στο “Pindus Trail", η εξόρμηση αυτή στα νοτιοανατολικά των Τζουμέρκων απέδωσε το μέγιστο, αφού το  παλιό, ξεχασμένο μονοπάτι που ακολουθούσε την πανέμορφη διαδρομή:  Γλίστρα - Αχελώος - Σκαρπάρι - Ξέρακας - Καταφύγιο Σταυρού - Θεοδώριανα (ως τους Καταρράκτες «Σούδα)» μήκους 14 χιλιομέτρων έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η γραμμή κινείται σε μικτό τερέν (ποτάμι, δάσος, βοσκοτόπια, αλπικό και οικισμούς), αναδεικνύοντας τα τοπία της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ιστορία του τόπου αξιοποιώντας τα παλιά περάσματα ανταρτών, κτηνοτρόφων και οδοιπόρων.
 
Οι εργασίες θα συνεχιστούν σύντομα προς την ολοκλήρωση και παράδοση του τμήματος στην 3η ενότητα της ενιαίας διαδρομής, μεταφέροντας τον περιηγητή από τα Άγραφα στα Αθαμανικά βουνά και αντιστρόφως τέμνοντας την στενή κοιλάδα του Αχελώου.
- Λειτουργικό τμήμα: Καταφύγιο Σταυρού - Θεοδώριανα - Καταρράκτες 6,5 χλμ. 
- Υπό κατασκευή: Γλίστρα - Σκαρπάρι - Ξέρακας - Σταυρός 8,3 χλμ. 
 
Να θυμίσουμε ότι το “Pindus Trail” είναι το όραμα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων (Terra Pindus) για τη σύνθεση & κατασκευή της μεγαλύτερης πεζοπορικής διαδρομής στην ορεινή Ελλάδα! 
 
Μια απίθανη διαδρομή με αφετηρία στους Δελφούς και τέλος στις Πρέσπες ή αντιστρόφως. Ένα ενιαίο, καλοσχεδιασμένο μονοπάτι με συνολικό ανάπτυγμα άνω των 600 χιλιομέτρων, που θα διατρέχει ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. 
 
Δη. Στε.
 
pindos2 pindos3 pindos4 pindos5 pindos6
 

O ετήσιος χορός της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας.

on .

adelfothta

Η  Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας και τον ετήσιο χορό της που  θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο κέντρο διασκεδάσεως CAN CAN Πέτρου Ράλλη 66 και Κηφισσού Αθήνα.

Ώρα προσέλευσης 12.45΄. Τιμή 25 ευρώ πλήρες μενού.

Για κρατήσεις θέσεων Γιάννης Λιούκας τηλ. 6977224469, Κων/νος Σκουτέλας τηλ. 6937517758.

 

Τι είχες Γιάννημ'; Ti είχα πάντα.

on .

 

26-12-2019-2 rema 26-12-2019-1

φωτογραφίες: Ντίνος Γιώτης

 Μετά από μια ισχυρή καταιγίδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για άλλη μια φορά τα Θεοδώριανα,  από το βράδυ της Κυριακής (22 Δεκέμβρη) μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (23 Δκέμβρη). 

 Μετά τη διακοπή δεν επανήλθε ποτέ το δίκτυο ίντερνετ, γι' αυτό έχουν μείνει και εκτός λειτουργίας οι live κάμερες και ο μετεωρολογικός σταθμός . 

 Ελάχιστοι οι χωριανοί που πέρασαν τα Χριστούγεννα στο χωριό και για πρώτη φορά χωρίς ανοιχτό καφενείο στην πλατεία. Η μόνη παρηγοριά το "Πανόραμα" στην κορυφή του χωριού, που τουλάχιστον για φέτος είναι το μοναδικό μαγαζί ανοιχτό χειμώνα καλοκαίρι . 

Ωστόσο ο καιρός κατάλληλος για μικρές εξορμήσεις και για εντυπωσιακές φωτογραφίες από αξιοθέατα του χωριού, όπως οι δυο φωτογραφίες  του Ντίνου Γιώτη από την περίφημη λίμνη στο ρέμα "Μάρκς", που αγρίεψε φορώντας τα "χειμωνιάτικα".  

Δη.Στε.