Εκτύπωση

Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ "Μια Ζωή" του συγχωριανού μας Ντίνου Γιώτη.

on .

 
H ταινία "ΜΙΑ ΖΩΗ" του συγχωριανού μας Ντίνου Γιώτη  πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ (1st Award Best Documentary) στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival) που έγινε στο διάστημα 15-18 Μαίου, στην βρεττανική πρωτεύουσα διαγωνιζόμενη μαζί με άλλα δεκαεπτά ντοκιμαντέρ για τα Odysseus Awards.
 
Στο ντοκιμαντέρ, που είχε κάνει πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάρτιο, παρακολουθούμε τη ζωή ενός παιδιού παράλληλα με τον πλού ενός μικρού ξύλινου καραβιού, από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση και τη νεότητα μέχρι τα γηρατειά και το θάνατο, ενώ εμβόλιμα δεκαέξι σπουδαίοι ΄Ελληνες αποφαίνονται, σχεδόν αποφθεγματικά, για την εμπειρία και τη γνώση που  αποκόμισαν από ταξίδι της δικής τους ζωής.
Περισσότερα στα παρακάτω links:
 
Εκτύπωση

Θανάσης Καραμέτσιος (υποψήφιος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων)

on .

 
Αγαπητοί χωριανοί- χωριανιές.
 
Στις 26 Μαίου ζητάω να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας!
 
 
Μένω και δουλεύω στο χωριό συνεπώς πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου σαν πρόεδρος. Δεδομένου ότι ασχολούμαι με οικοδομές καθώς και με διάφορες εργασίες του χωριού που άλλωστε γνωρίζεται και οι ίδιοι, βλεπω τα υπάρχοντα προβλήματα στο χωριό τα οποία μπορώ να λύσω, όπως ανέφερα και στην εφημερίδα της αδελφότητας!
 
 
Με αφορμή λοιπόν κάποια φυλλάδια υποψηφίων τοπικών αλλά και δημοτικών που διάβασα , αναρωτιέμαι: Τώρα ήρθε η στιγμή που αποφάσισαν να ευαισθητοποιηθουν για το χωριό ; Όλον αυτό τον καιρό που βρισκόταν στην προεδρία τι κάνανε ; Η μόνη τους έγνοια ήταν να μοίρασουν την προεδρία; Έγιναν κάποια έργα από τον δήμο στα Θεοδώριανα 187.000 € , ποτέ έγιναν ; Που έγιναν ; Από ποιους έγιναν ; Εγώ δεν γνωρίζω , εσείς; 
 
Αν πιστεύετε στο άτομό μου λοιπόν και ότι μπορώ να βοηθήσω σαν πρόεδρος του χωριού ζητάω την ψήφο σας! Δεν δίνω υποσχέσεις! Θα με κρίνετε ΕΣΕΊΣ οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, αν επιλέξετε να είμαι εγώ αυτός που θα εκλεγεί !
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΕΤΣΙΟΣ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ
 
Εκτύπωση

Περί σεβασμού...

on .

Περί σεβασμού…
 
Σάββατο απόγευμα και κλιμάκιο υποψηφίων των επικείμενων δημοτικών εκλογών επισκέφτηκε το χωριό μας. Δυστυχώς όμως μαζί επέστρεψε και η ασυδοσία. Η πλατεία που με πολύ αγώνα είχε αδειάσει από αυτοκίνητα, γέμισε ξανά με τα αυτοκίνητα των υποψηφίων και των συνοδών τους. 
 
Αυτός είναι ο σεβασμός προς το χωριό μας και προς αυτούς από τους οποίους ζητάνε την ψήφο;
Αγνοώντας νόμους, πινακίδες,  απαγορευτικά, περιφρονώντας τους Θεοδωριανίτες; 
Παναγιώτης Βεντίστας
 
Σχόλιο: Το σημαντικότερο πιστεύω ότι είναι άλλο. Ενώ, όπως πληροφορήθηκα, έγιναν σχετικές διαμαρτυρίες από συγχωριανούς μας, κανείς δεν σηκώθηκε, δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευγένεια και σεβασμό,  να πάρει το αυτοκίινητό του από την πλατεία.
Αλήθεια στις πλατείες των άλλων χωριών, αλλά και των δικών τους, που επισκέπτονται, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με τον ίδιο τρόπο; 
Δημήτρης Στεργιούλης