Εκτύπωση

O εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2019 στα Θεοδώριανα.

on .

1 2 3 4 5

Με σύμμαχο τον "καλοκαιρινό" καιρό, πολλοί συγχωριανοί διάλεξαν το εορταστικό τριήμερο να το στο περάσουν χωριό μας. 

Μετά την δοξολογία στάθηκαν ευλαβικά μπροστά στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία του χωριού  τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, καταθέτοντας λίγα λουλούδια και δάφνινα στεφάνια, στη μνήμη των ηρώων του '40, αλλά και των συγχωριανών μας που έμειναν για πάντα πολεμώντας το φασισμό στα βουνά της Αλβανίας.

Και γι αυτούς που ακολουθώντας στην κατοχή το δρόμο της Εθνικής Αντίστασης, έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας και για τους αμάχους συγχωριανούς μας θύματα των γερμανικών βομβαρδισμών στο χωριό μας.

Αιωνία τους η μνήμη!

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαλτζώης- Βούλα Χάιδου)

Εκτύπωση

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ

on .

Η πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας του συγχωριανού μας Ντίνου Γιώτη θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 4 μ.μ. στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ  (Λ.Κηφισιάς 109, Αθήνα).

mia zoi

 

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Γιώτη,παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, συμπαραγωγή ΕΡΤ και αφήγηση Γιάννη Φέρτη πραγματεύεται την μοναδικότητα της ζωής μας εντός του πεπερασμένου χρόνου μας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους διακεκριμένους επιστήμονες Σταμάτη Κριμιζή και Ευτύχη Μπιτσάκη.

Η ταινία θα προβληθεί ακόμα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ. με ομιλητές τον νομικό Γιώργο Κασιμάτη και τον γεωλόγο Ηλία Μαριολάκο, καθώς και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 5:30 μ.μ. με ομιλητές την συγγραφέα Άλκη Ζέη και τον διπλωμάτη συγχωριανό μας Thomas Scotes.

 Περισσότερα για την ταινία: https://dinosgiotis.gr/articles/24/

Το τρέιλερ της ταινίας : https://vimeo.com/317222042

Αγορά εισιτηρίων στο τηλέφωνο 210 6922609 και διαδικτυακά στο https://www.danaoscinema.gr/

 

Εκτύπωση

Θεοδώριανα: Πανηγύρι 1952

on .

1952

15 Αυγούστου 1952 στην πλατεία Θεοδωριάνων. Στο κέντρο ο σταθμάρχης Χριστόφορος Γούλας ο επωνομαζόμενος και με το παρατσούκλι "φερ ειπείν", ο παπα-Κώστας Σκουροπάνος, ο Αριστείδης Κυρτσιάς πρόεδρος της κοινότητας και πλήθος κόσμου. 

Ο Χριστόφορος Γούλας υπηρέτησε ως σταθμάρχης στο χωριό από 1951-52 έως 1956. Μετά δύο χρόνια στο Βουργαρέλι και ύστερα στην Άρτα. Στα Θεοδώριανα έμεινε  οικογενειακά στα Κοντογιαννέικα .

Την ιστορική φωτογραφία μας την έστειλε ο γιός του Κώστας με την παράκληση να δημοσιευτεί.