Εκτύπωση

Απάγκιο στη θύμηση...

on .

img668

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας, έκανα τη σκέψη να αναζητήσουμε ξανά ένα απάγκιο, μέσα από ένα ταξίδι θύμησης στο χωριό,  από  το  αρχείο έγχρωμης φωτογραφίας, που μου εμπιστεύτηκε λίγο πριν φύγει από κοντά μας ο συγχωριανός μας Παναγιώτης Λάκκας.

Το αρχείο αυτό, περιλαμβάνει χιλιάδες αρνητικά φωτογραφιών και απαιτεί πολύ χρόνο για να ψηφιοποιηθεί ολόκληρο.  Ένα ελάχιστο  δείγμα είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Για το καλοκαίρι σκεφτόμαστε μια εκδήλωση στην πλατεία, αφιέρωμα στην ιστορία του χωριού μέσα από την προβολή παλιών φωτογραφιών από το αρχείο του Παναγιώτη Λάκκα, αλλά και συγχωριανών που επίσης μου έχουν εμπιστευτεί τα αρχεία τους. 

Υπομονή και καλή αντάμωση στο χωριό μας που τόσο αγαπάμε...

Δημήτρης Στεργιούλης

Υ.Γ. Για αρχική διάλεξα αυτή την καταπληκτική  φωτογραφία του 1985. Η μπουλντόζα με χειριστή το Γιώργο Κατσάνο φτάνει στον Αη Θανάση. Η γιαγιά τρέχει να την προϋπαντήσει, ζαλιγκωμένη το μικρότερο εγγόνι και τραβώντας τα άλλα απ' το χέρι. Στο μεταίχμιο δυο εποχών.  

 ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

Εκτύπωση

Οι εθνικές επέτειοι στα Θεοδώριανα.

on .

xz

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, ζώντας όλοι μας πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες καταστάσεις, με αφορμή την σημερινή επέτειο της επανάστασης του 1821, σας καλώ να  γυρίσουμε λίγο πίσω και να κάνουμε ένα  νοσταλγικό επετειακό ταξίδι στο χρόνο.

Ένα ταξίδι στον εορτασμό των εθνικών επετείων στα Θεοδώριανα, μέσα από το τεράστιο αρχείο ασπρόμαυρης φωτογραφίας που έχω συγκεντρώσει από πολλούς συγχωριανούς και κυρίως από το αρχείο που μου εμπιστεύτηκε ο αείμνηστος φωτογράφος του χωριού μας Παναγιώτης Λάκκας. 

Χρόνια πολλά σε όλους. Δύναμη, αισιοδοξία  και καλή αντάμωση  πάλι στο χωριό μας.

Δημήτρης Στεργιούλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ