Ένας ακόμα “άθλος” για τη συγχωριανή μας Ελπίδα Γιώτη.

Η συγχωριανή μας δρομέας Ελπίδα Γιώτη πραγματοποίησε ένα ακόμα στόχο ζωής, όπως δηλώνει η ίδια, συμμετέχοντας και τερματίζοντας στον αγώνα των ημίθεων. Στον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2018 ΠΛΑΤΑΙΕΣ – ΔΕΛΦΟΙ 107,5χλμ. .

Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία “Πηγές Κωστηλάτας” για τη συμπαράσταση, καθώς επίσης τον προπονητή της Δημήτρη Καραχάλια και την οικογένειά της. 

Ο Ευχίδειος άθλος είναι δρόμος υπεραποστάσεων, που καλύπτει τη διαδρομήΔελφοί- Πλαταιές. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Ευχίδα, που κατά το μύθο έτρεξε αυτή την απόσταση, το 479π.Χ., μετά τη μάχη των Πλαταιών, θέλοντας να φέρει στις Πλαταιές νέο “ιερό πυρ” από τους Δελφούς, γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι αυτό που είχαν μολύνθηκε από την παρουσία των Περσών.

Ο σύγχρονος Ευχίδειος Άθλος διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2000. Η διαδρομή έχει μήκος 107,5 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει υψομετρικές διαφορές περίπου 1.400 μέτρων και ολοκληρώνεται περίπου σε 14-15 ώρες.

Οι αθλητές καλούνται να κατέβουν και ανέβουν δυο ιστορικά βουνά τον Ελικώνα και τον Παρνασό. Είναι ένας αγώνα θέλησης, πέισματος και άριστης προετοιμασίας για τον αθλητή που τον κάνει υπερήφανο και ευτυχισμένο όταν τερματίζει με τη δάδα αναμμένη στα χέρια του.  

Συγχαρητήρια στη συγχωριανή  μας πάντα δυνατή και πιο ψηλά… 

Exit mobile version