Αρχαιρεσίες στην Αδελφότητα Θεοδωριανιτών.

Για το νέο Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι: Άντα Λακοπούλου, Κώστας Σκουτέλας του Ιωάννη, Χρήστος Σκουτέλας του Πέτρου, Διώνη Κουτσούκη και επανεξελέγησαν οι:  Γιώργος Διαμάντης του Βασιλείου, Στέφανος Παπαντζίκος και Γρηγόρης Κοντογιάννης.

Τον απολογισμό του Δ.Σ. έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Τάσος Βελισσαρίου,  βάζοντας μια σειρά πολύ σοβαρών  θεμάτων, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και συζήτησης και αφορούν το μέλλον του συλλόγου.

Σαν ΟΡΕΙΝΟΙ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Δ.Σ.

Ολόκληρο το κείμενο του απολογισμού του Δ.Σ. είναι το εξής:

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ   ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 29-3-2009 

Φίλες και φίλοι  Θεοδωριανίτες,

 Σας καλοσωρίζω στην σημερινή μας ετήσια γενική συνέλευση που σκοπό έχει τον απολογισμό του έργου του απερχόμενου Δ.Σ. αλλά και την ανάδειξη του καινούργιου μέσα από τις προβλεπόμενες  διαδικασίες του καταστατικού.

Θα ξεκινήσω τον απολογισμό με το τι έγινε συνοπτικά, άλλωστε οι εκδηλώσεις της Αδελφότητας είναι σε όλους γνωστές από την εφημερίδα μας.

1)Για άλλη μια χρονιά τηρώντας την παράδοση διοργανώσαμε εκδηλώσεις το Δεκαπενταύγουστο  στα Θεοδώριανα με διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και αγώνες πινγκ-πονγκ όπως και αιμοδοσία στο κοινοτικό γραφείο .

2) Διοργανώσαμε βραδιές για την νεολαία του χωριού μας που σκοπό είχαν την  σύσφιξη των σχέσεων  των νέων συγχωριανών μας.

3) Στην βραδιά που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου της « Υφάδι της μνήμης»  απονείμαμε πλακέτα στην αιωνόβια συγχωριανή μας κα Βασιλική Scotes.

4)Διοργανώθηκε και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός στο κέντρο «Χαλκιάς palace».

5)Διοργανώθηκε  εκδρομή στο Καρπενήσι και στην Παναγία την Προυσσιώτισσα.  

   6)Όπως σας είχαμε προαναγγείλει προχωρήσαμε στην δημιουργία ιστοσελίδας με διάφορες δυσκολίες στις  οποίες  θα αναφερθώ στην συνέχεια.

Στην συνέχεια θα αναφερθώ σε δύο ζητήματα τα οποία δεν υλοποιήθηκαν:1)Στην προηγούμενη γενική συνέλευση σας είχαμε πει για την πρόθεση μας να συνδράμουμε οικονομικά για την κατασκευή παιδικής χαράς στον χώρο του σχολείου και για την πρόθεση μας αυτή  ενημερώσαμε εγγράφως  την κοινότητα Θεοδωριάνων στις 19/6/2008 χωρίς όμως να πάρουμε καμιά απάντηση έως και σήμερα.

2) Την κατ΄ επανάληψη ενημέρωση σας και στην προηγούμενη συνέλευση και μέσω της εφημερίδας για την  δημιουργία ενός τηλεφωνικού καταλόγου αλλά και επαγγελματικού οδηγού όλων των Θεοδωριανιτών, δυστυχώς όμως δεν έχει βρει την ανάλογη απήχηση μεταξύ των συγχωριανών πληροφορώντας  σας για την αποστολή στοιχείων από 12 συγχωριανούς μας και πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που δεν προχωράει η υλοποίηση της ιδέας αυτής.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα όμως να σταθώ σε κάποια θέματα τα οποία μας έβαλαν σε σκέψεις  και από αυτό το βήμα θα σας τις μεταφέρω.

1) Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη συνάντηση μας προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για την προβολή του χωριού μας αλλά και του έργου της Αδελφότητας. Εδώ θα σταθώ στις κινήσεις που έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος « Κωστηλάτα» ο οποίος θέλησε να  μας εμπλέξει σε δικαστικά τερτίπια πρωτόγνωρα για εμάς κάνοντας καταγγελία στην  Ε.Ε.Τ.Τ. , χωρίς καμιά προειδοποίηση και καμιά επικοινωνία ,παρόλο που ο παραπάνω σύλλογος ενημερώθηκε προφορικά από εμένα. Ο εν λόγω σύλλογος  διεκδικεί  την ονομασία Κωστηλάτα   ωσάν ιδιοκτησία του.

 Με την ίδια λογική θα έπρεπε  η Αδελφότητα αλλά και η κοινότητα Θεοδωριάνων να διεκδικήσει την ονομασία Θεοδώριανα από τον σύλλογο των Ορεινών. Όπως πληροφορηθήκαμε off the record ο λόγος της καταγγελίας της Αδελφότητας ήταν καθαρά προσωπικός και όχι οι λόγοι που διαβάσαμε στο έγγραφο του εν λόγω συλλόγου ενώπιον της Ε.Ε.Τ.Τ.  παραπέμποντας σε ζητήματα πολιτικής φύσης που άπτονται των κοινοτικών εκλογών, θέμα το οποίο δεν αφορά και είναι έξω από κάθε λογική του σημερινού Δ.Σ. Για τον λόγο αυτό η Αδελφότητα δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό για την νομική εκπροσώπηση της ενώπιον της Αρχής ενώ κάλλιστα θα μπορούσε το ποσό αυτό να διατεθεί για άλλους λόγους.

2) Όσον αφορά την εφημερίδα θα γίνουμε γραφικοί λέγοντας για μια ακόμη φορά ότι έμεινε στάσιμη από ποικιλία θεμάτων διότι καμιά καινούργια ιδέα δεν ήρθε, με αποτέλεσμα να διαβάζουμε συνεχώς από συγκεκριμένα πρόσωπα συγκεκριμένα θέματα. Περιμέναμε τουλάχιστον από την νεολαία του χωριού μας να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

3)Για άλλη μια χρονιά ενισχύθηκε η τράπεζα αίματος  της Αδελφότητας με την καθιερωμένη αιμοδοσία . Συνδράμαμε συγχωριανούς μας για να αντιμετωπίσουνε προβλήματα υγείας χωρίς να ρωτήσουμε πόσο μεγάλο σόι  έχουν.

4) Σχετικά με τον ετήσιο χορό της Αδελφότητας τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε μεγάλη προσέλευση συγχωριανών με τα από πολλά χρόνια, αν και κάποιοι εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με το κέντρο διασκέδασης χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και αυτό αποδεικνύεται από την δική σας παρουσία  και τα πολλά συγχαρητήρια που εισπράξαμε.

5)  Πάγια τακτική της Αδελφότητας είναι , εφόσον τα οικονομικά της το επιτρέπουν , η ενίσχυση  συγχωριανών μας οι οποίοι χρειάζονται την βοήθεια της και το αποδεικνύει έμπρακτα παρόλο που και σε αυτό το θέμα κάποιοι εκφράζουν αντιρρήσεις χωρίς λόγο και αιτία.

6)  Φέτος διοργανώθηκε εκδρομή στην Παναγία Προυσσιώτισα στο Καρπενήσι μετά από αρκετά χρόνια αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή σε μια περιοχή ιδιαίτερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους σε μια προσπάθεια να φέρουμε κοντά τους συγχωριανούς όλων των ηλικιών. Δυστυχώς και για αυτή την προσπάθειας μας οι απόψεις διίστανται .          

   Εδώ και δύο χρόνια η σκυτάλη δόθηκε σε νέους ανθρώπους με την πεποίθηση ότι η Αδελφότητα θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην πορεία της και θα προχωρήσει με καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες με γνώμονα  τον κοινό στόχο όλων , την ανάδειξη του χωριού μας και την σύσφιξη των απανταχού Θεοδωριανιτών. Εδώ θα σας θυμίσουμε να ανατρέξετε στα γραφόμενα συγχωριανών μας που ανήκουν σε προηγούμενα Δ.Σ. οι οποίοι έλεγαν « ελάτε στην Αδελφότητα γιατί χανόμαστε ».  

          Δυστυχώς ο στόχος μας απέτυχε παταγωδώς , όχι  μόνο γιατί δεν προσπαθήσαμε από μόνοι μας όσο έπρεπε αλλά και γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η Αδελφότητα είναι το όχημα για την προσωπική προβολή και την ανάδειξη τους.Η Αδελφότητα , φίλες και φίλοι δεν είναι τσιφλίκι κανενός ανήκει στα Θεοδώριανα και στους γνήσιους Θεοδωριανίτες οι οποίοι εργάστηκαν αδιάκοπα και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και τελικά μόνο σε αυτούς αξίζει κάθε τιμή. 

           Αναλαμβάνοντας τα ηνία της Αδελφότητας πριν 2 χρόνια και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των περισσοτέρων θυσιάσαμε χρόνο από την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή ,διότι όπως γνωρίζετε όλοι εργαζόμαστε,  και έχοντας στο μυαλό μας ότι θα κουβαλήσουμε στις πλάτες μας φορτίο 79 χρόνων, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια νέα πνοή στην πορεία της μέσα στον χρόνο.    

        Σε αυτόν  τον δύσκολο αγώνα όχι μόνο δεν βρήκαμε συμπαραστάτες αλλά αντιθέτως κάποιοι θα ήθελαν να ακολουθήσουμε δικές τους αναχρονιστικές απόψεις και πρακτικές του παρελθόντος , θεωρώντας ότι μπορούμε να γίνουμε φερέφωνα οποιουδήποτε θέλει να χρησιμοποιεί την Αδελφότητα για προσωπική χρήση και προβολή.   

         Κατηγορήθηκα πολλές φορές για λάθος επιλογές αλλά σας διαβεβαιώνω ότι οι όποιες επιλογές  ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ.  και στα πλαίσια αυτά έγιναν όλα τα παραπάνω στα οποία αναφέρθηκα .  

          Δέχτηκα προσωπική επίθεση αναίτια χαρακτηρίζοντας με άνθρωπο χωρίς προσωπικότητα , τους επιστρέφω  μεν τον χαρακτηρισμό αλλά επειδή δεν μπαίνω σε τέτοιες λογικές δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου. Θεωρώ  τον εαυτό μου γνήσιο Θεοδωριανίτη και θλίβομαι πραγματικά γιατί το επίπεδο αυτών των ανθρώπων δεν αρμόζει στην 79χρονη πορεία της Αδελφότητας.    

        Όμως νοιώθω μεγάλη τιμή διότι διετέλεσα πρόεδρος αυτού του ιστορικού συλλόγου και ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς που θέλησαν να συμπορευτούν μαζί μου για το καλό της Αδελφότητας. Επειδή όμως οι αρχές και τα πιστεύω μου δεν συνάδουν με τέτοιου είδους συμπεριφορές  και αμαυρώνουν την προσωπικότητα μου δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω στην Αδελφότητα.Εύχομαι στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές να πετύχει και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν απαλλαγεί από τα καρκινώματα του παρελθόντος.   

          Θα βρίσκομαι πάντοτε εδώ να βοηθώ και να προσφέρω  όταν πια το καράβι της Αδελφότητας θα έχει αλλάξει ρότα.

Exit mobile version