Skip to content

Διακήρυξη του υποψήφιου Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Λεωνίδα Τσίπρα

Δεν θέλουμε να είμαστε – και δεν είμαστε – σαν τους άλλους που ακολουθώντας την πεπατημένη της «ενός ανδρός αρχή», κανονίζουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια, υπόσχονται πολλά και κάνουν ελάχιστα κι αυτά με στόχο την βόλεψη των ημέτερων με τρόπο πελατειακό και συνήθως εκβιαστικό.

Αυτό εξάλλου σηματοδοτεί και το όνομά μας:

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ».

Στοχεύουμε σε Αυτοδιοίκηση , κοιτίδα πολιτικής έκφρασης και δράσης, πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, πυλώνα της Δημοκρατίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος των πολιτών. Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αυτοδιοίκησης, η οποία δεν επιζητά βόλεμα αλλά διακατέχεται από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, με σκοπό όχι το προσωπικό όφελος αλλά το κοινό καλό, με κοινό νου και εντιμότητα στη διαχείριση.

 Στα πλαίσια του προγράμματος μας δεσμευόμαστε για την αναδιάταξη του δήμου και των υπηρεσιών του βάζοντας τέλος στις κωλυσιεργίες με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στόχος μας να αξιοποιηθούν δημιουργικά και υπεύθυνα οι πόροι του δήμου και να δημιουργηθεί μια ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ όλων των τοπικών κοινοτήτων που συνθέτουν τον δήμο μας, με δίκαιη κατανομή δράσεων και χωρίς διακρίσεις.

 Είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν και να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα οι μελέτες του δήμου που έγιναν και δεν εφαρμόστηκαν. Το πρόγραμμά μας και οι τομείς δράσεις μας, περιλαμβάνουν, χωρίς να περιορίζονται όμως, τα εξής:

 

Ø  Διατήρηση, επέκταση και ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής και εκπαιδευτικής δράσης, όπως 1) «βοήθεια στο σπίτι» με προσπάθεια ακόμη και για διανομή φαγητού σε άτομα ηλικιωμένα. 2) Διανομή κολατσιού στα σχολεία 3) Ανάπτυξη Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 4) Λειτουργία της μουσικής σχολής Γουριανών.

Ø  Βελτίωση δικτύου ύδρευσης. Αποκατάσταση χρόνιων βλαβών. Αντικατάσταση ακατάλληλων σωληνώσεων. Συντήρηση και επέκταση όπου απαιτείται. Κανείς δεν πρέπει να μένει χωρίς νερό σε ένα δήμο όπου υπάρχει σε αφθονία.

Ø  Δημοτικός, επαρκής, φωτισμός σε κάθε σημείο του δήμου μας. Και στο πιο απομακρυσμένο ακόμη. Αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με λαμπτήρες led μέσω διαγωνισμού ανάθεσης. Η αποπληρωμή της εταιρείας θα γίνει από το όφελος εξοικονόμησης ενέργειας.

Ø  Διεκδίκηση περαιτέρω στελέχωσης και συνεχής κάλυψη εφημεριών επί 24 ώρου, τόσο σε γιατρούς, όσο και σε νοσηλεύτριες αλλά και οδηγούς ασθενοφόρου  του κέντρου υγείας Βουργαρελίου.

Ø  Διεκδίκηση στελέχωσης των υποκαταστημάτων του Ελληνικού Ταχυδρομείου στο Δήμο μας ώστε να εξυπηρετείται όλος ο πληθυσμός αυτού.

Ø  Δημιουργία δημοτικού σφαγείου και τυροκομείου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας της περιοχής.

Ø  Επιδίωξη και στήριξη της προσπάθειας για την δημιουργία κτηματολογίου στο δήμο μας.

Ø  Δημιουργία γραφείου για την αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής μας, με συνεχή επιμόρφωση και  ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα και για νέες πρωτοπόρες καλλιέργειες, με τη βοήθεια ειδικών μελετητών χωρίς κόστος.

Ø  Τουριστική προβολή του τόπου μας, με ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αξιοποιώντας παράλληλα υπάρχουσες υποδομές (ξενοδοχεία, δημοτικά περίπτερα, υπηρεσίες εστίασης κλπ)

Ø  Αναβάθμιση και επέκταση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, όπου εμπλέκεται η δημοτική αρχή, ώστε να καλύπτει όλο το δήμο και την πρωτογενή παραγωγή. Διεκδίκηση για την βελτίωση των εθνικών δρόμων που διατρέχουν τον δήμο μας και ολοκλήρωση των ημιτελών έργων, όπως για τον δρόμο Άγναντα – Βουργαρέλι.

Ø  Δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας που θα καλύπτει τις τοπικές ανάγκες μετακίνησης των δημοτών.

Ø  Συντήρηση σχολικών κτιρίων και συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυση και την διατήρηση αυτών. Ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων για τη διαρκή επιμόρφωση των παιδιών.

Ø  Επιδίωξη και άσκηση πιέσεως, όπου απαιτείται, για την αναγνώριση του τσίπουρου από Ζαμπέλα, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, ώστε να νομιμοποιηθεί η απόσταξη και η μαζική παραγωγή του.

Ø  Διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων ανά τακτά διαστήματα, για την ανάδειξη και τη συζήτηση των επιμέρους προβλημάτων των τοπικών κοινοτήτων.

Ø  Ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων και διεύρυνση αυτών σε όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς, θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία κλπ, μέσα από τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων δράσης και τη βοήθεια και στήριξη των ήδη υπαρχόντων κέντρων που στεγάζουν μορφές τέχνης.

Αυτές είναι μερικές από τις δράσεις και τους τομείς στους οποίους θέλουμε να κινηθούμε με την βοήθεια και τη συμμετοχή όλων σας. Για να περάσουμε από τις μελέτες στα έργα.

 Κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια να αλλάξουμε το δήμο μας.

 

Στην προσπάθεια να Ξανακάνουμε τα Τζουμέρκα μας Περήφανα.

 

Σας καλούμε λοιπόν, όλες και όλους, να συμπορευτούμε στην διεκδίκηση του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στηρίζοντας τη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ».

Exit mobile version