Εξελίξεις για το μικρό υδροηλεκτρικό στην Κυψέλη

Αρνητική Γνωμοδότηση του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Θετικές εξελίξεις για τους κατοίκους  της Κυψέλης, που καθολικά αντιτίθενται στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού στο ρέμα Κυψέλης του Δ

 

ήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Μετά την αναβολή που πήρε η συζήτηση επί της γνωμοδότησης της ΜΠΕ δύο μικρών  υδροηλεκτρικών (ρέμα Λεπιανών και ρέμα Κυψέλης) από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου στις 9-5-2012, ακολούθησε την Παρασκευή (11 – 5- 2012)  σχετική συνεδρίαση για γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

 Αν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στο "Διαύγεια", σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ για το μικρό υδροηλεκτρικό στο ρέμα Κυψέλης, αφού υπάρχει έντονη αντίδραση τόσο του τοπικού συμβουλίου όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων. Μετά από αυτά, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα (28- 5-2012), έχοντας σαν θέμα της μόνο την γνωμοδότηση για το μικρό υδροηλεκτρικό στα Λεπιανά και όχι αυτό της Κυψέλης.

 Χαρακτηριστικό του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει πλέον την αδειοδότηση των ΑΠΕ με συνοπτικές διαδικασίες σε βάρος του περιβάλλοντος, είναι ότι το θέμα είχε φτάσει για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει, δεν ξέρουμε και αν είχε ενημερωθεί σχετικά, πρώτα ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων. Όπως μαθαίνουμε με παρέμβαση του Δήμου έγινε η αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, για να υπάρξει πρώτα γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβουλίου.

Να κάνουμε σαφές ότι ο Δήμος απλά γνωμοδοτεί, δεν ακυρώνει την ΜΠΕ των έργων αυτών. Οι κάτοικοι δεν πρέπει να  εφησυχάσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί κανείς  δεν μπορεί να ξέρει τις αντιδράσεις και τις προθέσεις τις κατασκευάστριας εταιρείας.

Exit mobile version