Οι δράσεις των Ορεινών για τον Αύγουστο.

ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ για το φετινό Αύγουστο έχουμε προγραμματίσει:  

Καθαρισμό και σηματοδότηση του ιστορικού μονοπατιού Θεοδώριανα – Προφήτης Ηλίας Νεράιδας, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Η «επιχείρηση» θα ξεκινήσει το πρωί της Tετάρτης  10 Αυγούστου με σημείο συνάντησης τον «’Οχτο». Ο καθένας με ένα εργαλείο στα χέρια του και με διάθεση για δουλειά για μια ξεχωριστή προσφορά. Μετά θα προγραμματιστεί για όσους συμμετέχουν ένα ψητό σε ταβέρνα του χωριού.  

 

Διαγωνισμός τοξοβολίας στα πλαίσια  των εναλλακτικών δραστηριοτήτων  με υπεύθυνο  το Δημήτρη Κασελούρη, στο χώρο του σχολείου. Πιθανότερη ημερομηνία το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου.

Θα περπατήσουμε και θα σηματοδοτήσουμε ένα πανέμορφο μονοπάτι: Πάνω Κουτσοχέρι- Αλεπότρυπα- δάσος Σιαμαντά-πηγή Κρανιές- Γέφυρα Λαύρου. Με σκοπό να αναδείξουμε ένα καινούργιο άγνωστο στους πολλούς μονοπάτι, αλλά και να προτρέψουμε τα νέα κυρίως παιδιά στην αγάπη για τη φύση και το χωριό. Μια μοναδική διαδρομή μέσα σε υπέροχο ελατόδασος εύκολη ακόμη και για μικρά παιδιά. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο στο χωριό.

Στο πρόγραμμα είναι σίγουρα μια επίσκεψη στο ήδη σηματοδοτημένο μονοπάτι στο ρέμα «Μάρκς» και ίσως για τους πιο απαιτητικούς και τολμηρούς και μια ανάβαση στον Κριάκουρα.

Μετά το πανηγύρι θα γίνει προβολή στην πλατεία του χωριού παλιάς ασπρόμαυρης φωτογραφίας, αλλά και βίντεο από το χειμωνιάτικο χωριό, από το αρχείο του Δημήτρη Στεργιούλη και άλλων συγχωριανών.  Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου.

Οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη άλλης εκδήλωσης,  θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Περιμένουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συγχωριανών και φίλων του χωριού. 

Exit mobile version