Skip to content

Για τα …πανηγύρια

 

8 Ιουλίου 2020

Πανηγυρική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συμπατριώτη μας (καταγόμενου από το Βουργαρέλι) βουλευτή Άρτας και νυν υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου, συνοδευόμενη με ανάλογη φωτογραφία, με τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών και υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και βέβαια το δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστο Χασιάκο.
Το καλό νέο που φέρνει τους πανηγυρισμούς, πάντα σύμφωνα με την ανάρτηση, είναι ότι προχωρά η κατασκευή αθλητικού – ψυχαγωγικού πάρκου στη θέση «Σταυρός» Θεοδωριάνων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Έτσι λοιπόν παρουσία αυτών υπογράφτηκε θριαμβευτικά η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του δημάρχου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την κατασκευή αθλητικού – ψυχαγωγικού πάρκου ορεινών δραστηριοτήτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ. Στις υποδομές θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Πίστα χιονοδρομίας, παιδική χαρά, πεδίο ιππασίας, πεδίο «Paintball», πεδίο αναρρίχησης, πεδίο τοξοβολίας, σαλέ και παρατηρητήριο. Έτσι λοιπόν Τα Τζουμέρκα, γίνονται πιο ελκυστικά ως τουριστικός προορισμός, ολόκληρη η περιοχή αναβαθμίζεται και οι τοπικές επιχειρήσεις ωφελούνται.

12 Οκτωβρίου 2021

Καμιά σχετική πρόοδος ή νεώτερη ενημέρωση.

Αντίθετα η κατάσταση περιπλέκεται, αφού πριν λίγες μέρες, στις 6 Οκτωβρίου 2021, έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και θέμα: «Στις ελληνικές καλένδες το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα; Σε δεύτερη μοίρα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη η Άρτα;»

Προσθέτοντας ότι «η δημιουργία Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων σε συνδυασμό με το έργο για το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και της παράκαμψης Αθαμανίου προς Θεοδώριανα, είναι έργα που επί δεκαετίες ζητούσε η τοπική κοινωνία. Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας των έργων αυτών για την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων και έτσι συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας είναι προφανής». Τα έργα αυτά είχαν αποτελέσει και προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, προς τους Αρτινούς κατά την επίσκεψή του στην Άρτα τον Μάιο του 2019. Δέσμευση που προτού καν συμπληρωθεί μήνας απ’ την εξαγγελία της και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου 2019, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Δήμου Κ. Τζουμέρκων δρομολογήθηκε προς υλοποίηση. Κι όλα αυτά δυο χρόνια και πλέον μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης 5 εκατομμυρίων Ευρώ για το έργο επί ΣΥΡΙΖΑ!

Στον αντίποδα αυτών, πολλά ερωτηματικά γεννά πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στην θέση «Ίσιωμα» των Πραμάντων, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Τρίτσης». Πρόκειται για ένα από τρία υποέργα της πράξης με συνολικό προυπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, περιλαμβάνει μία τουριστική/ψυχαγωγική πρόταση με διαμόρφωση του κατάντη χώρου του ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή «Ίσιωμα» της Τ. Κ. Πραμάντων, έκτασης 5 στρεμ. περίπου.

Δημιουργία μικρής πίστας χιονοδρομίας, κατάλληλη για αρχάριους χιονοδρόμους όλων των ηλικιών, καθώς και δύο πίστες για σαμπρέλες (tubing). Στις χαμηλότερες θέσεις του χώρου θα εγκατασταθεί καρουζέλ ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει εύκολη εκμάθηση χιονοδρομίας για αρχάριους.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία παρέμβαση που ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και δημιουργεί νέες προυποθέσεις ανάπτυξης.

Το έργο αυτό όπως περιγράφεται, περιέργως είναι πανομοιότυπο με το Πάρκο ορεινών δραστηριοτήτων στο «Σταυρό» Θεοδωριάνων, που κάπου έχει χαθεί.

Τα ερωτήματα:

Που πήγαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ για το έργο στο Σταυρό Θεοδωριάνων ;

Γιατί δεν προχώρησε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του δημάρχου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκου;

Ποιες οι ενέργειες του βουλευτή Άρτας και νυν υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου, αφού είδε ότι το έργο δεν προχωρά;

Σε ποιες ενέργειες προέβη ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και προσωπικά ο δήμαρχος, αφού είδε ότι επί ενάμισι χρόνο το έργο δεν προχώρησε;

Γιατί έχει «βαλτώσει» εδώ και τρία χρόνια η κατασκευή του δρόμου Αθαμάνιο- Θεοδώριανα;
O αντιπεριφερειάρχης Άρτας έχει ενημέρωση και άποψη για αυτά;

Συνδέεται η ανακοίνωση ανάλογου έργου στον όμορο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων με όλα αυτά;

Μήπως αυτά τα έρμα τα Τζουμέρκα θα τα τραβήξουμε τόσο όσο να φτάσουν στη λίμνη των Ιωαννίνων εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα;

Αναμένουμε σύντομα πειστικές απαντήσεις.

          Δημήτρης Στεργιούλης
Πρόεδρος του συλλόγου «ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ»

Exit mobile version