Εκτύπωση

Καλά νέα για το "Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων"στο "Σταυρό" Θεοδωριάνων.

on .

Ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης είχε την Τετάρτη 25-4-2018 συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργίου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Δέδε.

Μετάξύ των άλλων κουβεντιάστηκε και η δημιουργία του "Πάρκου Ορεινών δραστηριοτήτων" στη θέση "Λιβάδι" στο Σταυρό Θεοδωριάνων και όλα δείχνουν ότι έχουμε θετικές εξελίξεις.

Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων εξέδωσε σχετικά το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Την Τετάρτη 25/04/18 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση  μεταξύ του Δήμαρχου Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη και του Γ.Γ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γ.Δέδε, στο γραφείο του τελευταίου στην Αθήνα. Έγινε πολύωρη σύσκεψη παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων όπου συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών (μελέτες, δημοπρατήσεις κλπ) σχετικά με τη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων.

Ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του όλου έργου παράλληλα δε εξεφράσθη η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να αυξηθεί το χορηγούμενο χρηματικό κονδύλι κατά ένα ή δύο εκατομμύρια εν ανάγκη, γεγονός που με ιδιαίτερη χαρά αντιμετωπίζεται από την πλευρά του Δήμου. Το βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες συσκέψεις για την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι ο Δήμος εκπλήρωσε στο ακέραιο τη συμβατική του υποχρέωση με το Υπουργείο Υποδομών όσον αφορά τη σύνταξη της προμελέτης του έργου.

Τέλος την Παρασκευή 27/04/18 ο Δήμος Κ. Τζουμέρκων κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κο Δέδε υπέβαλλε έγγραφο, αίτημα προς το Υπουργείο για την απαραίτητη νέα προγραμματική σύμβαση,  προκειμένου να συνταχτεί η οριστική μελέτη για τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο έτος 2018.

Εκτύπωση

Επιδιορθώθηκε το μονοπάτι για τους Καταρράκτες.

on .

Επιδιορθώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στο μονοπάτι, που οδηγεί στους περίφημους καταρράκτες των Θεοδωριάνων.

Μικρό σκαπτικό μηχάνημα κατάφερε και έφτασε στο σημείο της κατάπτωσης και έκανε νέα διάνοιξη του μονοπατιού, ανεβαίνοντας λίγο ψηλότερα από το παλιό μονοπάτι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου της κοινότητας Δημήτρη Σφώρου, με τον τρόπο αυτό παρακάμφθηκαν τόσο τα σημεία που κάθε χρόνο υπήρχε πρόβλημα λόγω καταπτώσεων, αλλά και το μικρό ρεματάκι πριν το παλκόστρωτο και η κατεστραμμένη και επικίνδυνη ξύλινη σκάλα. Το μονοπάτι άλλαξε εντελώς, με καλύτερη βατότητα και άρση της επικινδυνότητας.

30710540 1017420855072805 2183048747464785920 n 30726929 1017421298406094 8738688598158606336 n

    Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφώρος 

 

Εκτύπωση

Πάσχα 2018 στα Θεοδώριανα.

on .

10

Λίγοι, οι λιγότεροι των τελευταίων χρόνων, ήταν φέτος οι χωριανοί, που επέλεξαν το χωριό για να περάσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα.

Ο καιρός ήταν καλός αν και το βράδυ ήταν απαραίτητες οι ξυλόσομπες και τα τζάκια, αφού το Πάσχα φέτος ήταν αρκετά πρώιμο. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που κράτησε αρκετούς χωριανούς μακριά από το χωριό  τις γιορτινές μέρες.

Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε ...περισσότεροι. 

3 5 7 8 9

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαλτζώης, Βούλα Χάιδου.