Εκτύπωση

Άνοιξε ο δρόμος για το χωριό.

on .

Θεοδώριανα Κυριακή 15 Γενάρη 2017.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Γενάρη μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας άνοιξαν το δρόμο για τα Θεοδώριανα τόσο από τον αυχένα του "Σταυρού", όσο και το δρόμο από την Αγία Τριάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή του καιρού σε νοτιάδες και βροχές. 

Σύμφωνα όμως με τις μετεωρολογικές προβλέψεις νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας που θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή. 

Εκτύπωση

Αποκλεισμένα τα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα: Πέμπτη 12 Γενάρη 

Φωτογραφίες από την πλατεία Θεοδωριάνων του Βασίλη Μητρογιάννη

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (11-1) τα Θεοδώριανα είναι αποκλεισμένα καθώς το χιόνι στην πλατεία του χωριού ξεπέρασε  το μισό μέτρο. Οι δρόμοι, τόσο από τον αυχένα του "Σταυρού" όσο και ο κάτω δρόμος από την Αγία Τριάδα, είναι κλειστοί ακόμα και για οχήματα 4Χ4.

Αύριο Παρασκευή μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου αναμένεται να ξεκινήσουν την προσπάθεια για να ανοίξουν και τους δυο δρόμους.

Οι λιγοστοί αυτή την εποχή κάτοικοι μαθημένοι στα δύσκολα δεν ανησυχούν. Με τα φτυάρια άνοιξαν τα απαραίτητα μονοπάτια από τα σπίτια στην πλατεία, πήραν "αναφορά" για να δούνε αν είναι όλοι εντάξει και ...περιμένουν. Άλλωστε είπαμε. Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια.    

Εκτύπωση

Ξανά "πρωταθλητής" τα Θεοδώριανα.

on .

Γιά άλλη μια συνεχόμενη χρονιά τα Θεοδώριανα αναδείχτηκαν "πρωταθλητής" στον υετό, αφού ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου που είναι εγκατεστημένος στο χωριό κατέγραψε την υψηλότερη τιμή υετού (χιόνι-βροχή) για το 2016, στο  σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών όλης της χώρας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο TOP 10 συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά χωριά  της Ηπείρου.