Εκτύπωση

Παραίτηση του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων.

on .

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ: 11/2017 απόφαση του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων, που πάρθηκε στις 26-10-2017,  έγινε αντικατάσταση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων.

Η αντικατάσταση έγινε ύστερα από σχετική  αίτηση παραίτησης, που υπέβαλλε ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων  Διονύσης Μητρογιάννης ο οποίος είχε εκλεγεί με αυξημένη πλειοψηφία με το συνδυασμό "Τζουμερκιώτικη Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη" με επικεφαλή τον επίσης συγχωριανό μας Γιώργο Τσιανάκα.

Καθήκοντα πλέον Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων αναλαμβάνει ο Σφώρος Δημήτριος πρώτος κατά σειρά σαν αναπληρωματικό μέλος του ίδιου συνδυασμού. 

Του ευχόμαστε καλή δύναμη . 

Εκτύπωση

Νοέμβρης στα Θεοδώριανα. Ο χειμώνας "προ των πυλών"

on .

19-11-2017-10
 Φωτογραφία: Δημήτρης Στεργιούλης

Ο Νοέμβρης πλησιάζει στο τέλος του και το Φθινόπωρο με τα χρώματά του φαίνεται να αποχαιρετά τα Θεοδώριανα. Ένα Φθινόπωρο ασυνήθιστα ζεστό και με ελάχιστες βροχές που είχαμε αρκετά χρόνια να θυμηθούμε.

Τα πρώτα χιόνια  κάλυψαν ήδη τα βουνά μας  φτάνοντας μέχρι και  την Κάτω Κωστηλάτα, κάνοντας τους δυο τρεις τολμηρούς κτηνοτρόφους, που είχαν απομείνει παραπίσω με τα "στέρφα" να τα μαζεύουν άρον άρον για τα χειμαδιά. 

Ο μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε τις πρώτες αρνητικές θερμοκρασίες για φέτος.

Ο χειμώνας  μόλις μας ήρθε. Καλοδεχούμενος!!

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

Εκτύπωση

Εξπρές διαδικασίες για δημιουργία Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα.

on .

libadi

O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σχετικά με την δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 10/11/17 τις προμεσημβρινές ώρες έλαβε χώρα, στο Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Γεωργίου Δέδε, σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό την προεδρεία του, στην οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Κεντρικών και Βορείων Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης και Γιάννης Σεντελές καθώς και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης.

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι δράσεις και ο τρόπος κατασκευής του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων που πρόκειται να δημιουργηθεί στη θέση Σταυρός στο Λιβάδι Θεοδωριάνων.

Προβλέπετε η κατασκευή πίστας χιονοδρομίας (δύο πίστες, μία για ενήλικες και μία για ανήλικους), στίβος εκμάθησης ιππασίας μετά των απαραίτητων ζώων και σταύλων, Τοξοβολία, Paintball και αγορά εξοπλισμού για ορεινές δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης προβλέπεται η λειτουργία εστιατορίου για πρόχειρα εδέσματα και υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν κι άλλες δράσεις σε ένα συνολικό χώρο εμβαδού 200 στρεμμάτων. Η συνολική αξία του προϋπολογίστηκε σε 3.000.000 ευρώ.

Ο Δήμος ανέλαβε την υποχρέωση να παραδώσει ώριμη μελέτη το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να κινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του παραπάνω έργου.

Ας σημειωθεί ότι η σύνταξη της μελέτης θα ολοκληρωθεί εντός λίαν συντόμου χρονικού διαστήματος λόγω του ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο κατεπείγον του θέματος (Υπουργείο και Δήμος).

Σχόλιο: Ελπίζουμε τόσο ο Δήμος όσο και αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου να ξεπεράσουν σύντομα ενδεχόμενες γραφειοκρατικές δυσκολίες και ένα όραμα δεκαετιών για τα Τζουμέρκα να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.