Εκτύπωση

Τι είχες Γιάννη μ' ; τι είχα πάντα...

on .

DSC02715

Ελάχιστοι ήταν οι χωριανοί που πέρασαν τις γιορτινές μέρες στα Θεοδώριανα. Ωστόσο αρκετοί  ξένοι επισκέπτες από τους γύρω ξενώνες, που φέτος ήταν γεμάτοι, επισκέφτηκαν το χωριό για να περπατήσουν μέχρι  τους χιονισμένους καταρράκτες  και να χαρούν το χιόνι.

Χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι της Παρασκευής στο "Μαγειρείο", το μοναδικό πλέον μαγαζί που παραμένει ανοιχτό το χειμώνα στο χωριό, στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι από μια μεγάλη παρέα επισκεπτών με τα κλαρίνα να ακούγονται σε ολόκληρο το χωριό. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν και η καλλύτερη. Κι αυτό γιατί ο δρόμος από το "Σταυρό" έκλεισε με είκοσι πόντους χιόνι και αναγκάστηκαν όλοι να φύγουν από τον κάτω δρόμο.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 30 Δεκεμβρίου εκχιονιστικό μηχάνημα καθάρισε το δρόμο, αλλά σε πολλά σημεία το χιόνι ήδη έιχε παγώσει. Αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων ακόμα και με αλυσίδες να είναι πολύ δύσκολη. Οι "αλατιέρες"  του Δήμου δεν ήρθαν ποτέ. Όπως δεν ήρθαν και οι μεγάλες παρέες επισκεπτών, που είχαν κλείσει να επισκεφτούν και να φάνε στα Θεοδώριανα την Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Όλοι μας εκφράζουμε το φόβο και την αγωνία μας για την ερήμωση του χωριού μας, όλοι μας θέλουμε να υπάρχει έστω και μια ταβέρνα ανοιχτή το χειμώνα στο χωριό. Επίσης θέλουμε επισκέπτες, χειμερινό τουρισμό και ανάπτυξη για το χωριό μας και για το Δήμο ολόκληρο.

Ενθαρρυντικό το μήνυμα της πληρότητας των ξενώνων στο Δήμο μας. Αυτό όμως για να έχει συνέχεια απαιτεί και μια σοβαρότητα και οργάνωση από όλους μας. Τόσο από το Δήμο όσο και από μας. Δεν μπορεί να αφήνεται να κλέισει ο "Σταυρός" τέτοιες μέρες με μισή παλάμη χιόνι και να μην μπορεί κάποιος επισκέπτης να φτάσει με ασφάλεια στο "Σταυρό" και στα Θεοδώριανα και να χαρεί το χιόνι. Άλλωστε αυτός είναι ο κύριος λόγος που επέλεξε τα χωριά μας για να περάσει τις γιορτινές μέρες.

Το παρήγορο είναι ότι και φέτος ακούστηκαν παιδικές φωνές και κάλαντα στο χωριό. Ας είναι καλά ο Αίαντας και ο Απόλλωνας Μπαλτζώης, ο Φώτης, η Σωτηρία και  ο Δημήτρης Λιούκας. Και του χρόνου!

Δημήτρης Στεργιούλης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Εκτύπωση

Τό 'στρωσε στα Θεοδώριανα.

on .

Η ασθενής χιονόπτωση που άρχισε το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκέμβρη και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ήταν αρκετή να το στρώσει πρώτη φορά για φέτος μέσα στο χωριό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επικρατεί παγετός αφού σύμφωνα και με τις ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού για σήμερα Πέμπτη η ανώτερη θερμοκασία (0,3 βαθμοί) καταγράφηκε στις 13:27 το μεσημέρι ενώ η χαμηλότερη( -2 βαθμοί) στις 03:41 τη νύχτα. 

     Φωτό: Βασίλης Μητρογιάννης

Στο "Σταυρό" ο δρόμος δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Απλά, όπως πάντα το χειμώνα, ιδιαίτερα τις πρωινές και βραδινές ώρες, χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και χαμηλές ταχύτητες λόγω πιθανής ύπαρξης παγετού. 

Στη πλατεία του χωριού το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε.

Καλοδεχούμενος ο  χειμώνας.  Δύναμη, αντοχή και υπομονή στους λιγοστούς "χειμωνιάτες".