Εκτύπωση

25η Μαρτίου 2018.

on .

25-3-2018 2

Με καθαρά χειμωνιάτικο καιρό, και από μια χούφτα συγχωριανούς να στέκονται ευλαβικά μπροστά στο μνημείο πεσόντων και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στα Θεοδώριανα.

Τα δυο στεφάνια κατέθεσαν για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσαλοκώστας και για την Δημοτική Ενότητα Θεοδωριάνων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Σφώρος.

25-3-2018 3 25-3-2018

Φωτογραφίες: Βασίλης Μητρογιάννης

Εκτύπωση

Αν τύχει ο Μάρτης και κακιώσει....

on .

"Αν τύχει ο Μάρτης και κακιώσει μες στο χιόνια θα μας χώσει" σύμφωνα με κάποια σοφή λαϊκή παροιμία.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα 23 Μάρτη 2018 στα Θεοδώριανα αφού η ασθενής χιονόπτωση που ξεκίνησε από το πρωί έντυσε το χωριό για άλλη μια φορά φέτος στα λευκά, χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Το φαινόμενο αυτό δεν έιναι καθόλου πρωτόγνωρο για τα Θεοδώριανα, αφού έχουμε δει, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο το Μάρτη το χωριό αποκλεισμένο από τα χιόνια, αλλά και περιφορά Επιταφίου κάτω από ισχυρή χιoνόπτωση και  Πάσχα εκχιονιστικά να ανοίγουν τον αυχένα στο Σταυρό.

Είπαμε τα χιόνια είναι ευχή για μας και αυτό είναι που κάνει τα Θεοδώριανα μοναδικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια ο μετεωρολογικός σταθμός των Θεοδωριάνων καταγράφει τα υψηλότερα ετήσια μεγέθη υετού (χιόνι-βροχή) στο σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών όλης της χώρας

Εκτύπωση

Ημερίδα της "Πανηπειρωτικής" για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

on .

Ημερίδα με θέμα : "Ήπειρος: Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων" θα πραγμτοποιήσει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Κλεισθένους 15 Ομόνοια.