Εκτύπωση

OXΙ από το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για μικρό υδροηλεκτρικό στην Άγναντα.

on .

 

Βροντερό ΟΧΙ από το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων σε μικρό υδροηλεκτρικό στο ρέμα "Σαλτσίρεμα" της τοπικής κοινότητας Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 2-6-2017, με συντριπρική πλειοψηφία ΔΕΝ ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του παραπάνω μικρού υδροηλεκτρικού ισχύος 0,491 MW.

Συγκεκριμένα κατά της Ε.Π.Ο. τάχθηκαν:

Ο Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, ο οποίος τόνισε ότι είναι κατά της εγκατάστασης μικρών υδροηλεκτρικών και της δέσμευσης των υδάτων της περιοχής, άλλωστε είναι και προεκλογική του δέσμευση.

Ο Χριστόφορος Κοντογεώργος, πρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Αγνάντων, ο οποίος κατέθεσε και την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και συλλογή υπογραφών από κατοίκους. 

 Επίσης κατά τάχθηκαν και οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μπουζάνης Αργύριος, Αντωνάκη-Αηδόνη Παναγιώτα, Αλυμάρας Κωνσταντίνος, Τσαλοκώστας Παναγιώτης, Λάμπρη Αικατερίνη, Πλούμπης Ιωάννης, Σιλιόγκας Γεώργιος, Σκαλτσογιάννης Παναγιώτης, Σιμόπουλος Νικόλαος, Πανούτσος Χαρίλαος. 

Υπέρ της έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων του έργου ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Χαχούλης Φώτιος, Χασιάκος Χρήστος και Καρύδης Βασίλειος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος  Τσίπρας Λεωνίδας ψήφισε παρών. 
 
Η υπόθεση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Έργων του ΜΥΗΕ θα απασχολήσει και το αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο που ελπίζουμε να σεβαστεί την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων. Άλλωστε το ίδιο ακριβώς είχε γίνει πρόσφατα και με το μικρό υδροηλεκτρικό στην Αβαρίτσα Παλιοκάτουνου, που και αυτό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ούτε από το Δήμο ούτε από την Περιφέρεια.    

 

Εκτύπωση

Ημερίδα του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.

on .

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π.*, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Φυσικά Μονοπάτια Υγείας - Η θετική επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου".
 
Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την 9η Ιουνίου 2017, ώρα 18:00, στα Ιωάννινα, στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Κτίριο Ε.ΤΕ.Π.Η.) *και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Εκτύπωση

Έναρξη εγγραφών για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος στα Θεοδώριανα.

on .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές ανοίγουν στις 1 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017. Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα και οι λεπτομέρειες στο site του αγώνα: http://www.kriakourasrace.gr.

Όσοι αθλητές εγγραφούν μετά την ημερομηνία αυτή εκτός των παροχών της διοργάνωσης θα παραλάβουν αριθμούς χωρίς το όνομά τους καθώς και τεχνικά μπλουζάκια και μετάλλια τερματισμού ανάλογα με την διαθεσιμότητα της διοργάνωσης.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά τα θεοδώριανα και να τρέξετε ........στα μυστικά των Τζουμέρκων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

         ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΩΤΗ