Εκτύπωση

28 Οκτώβρη 2017

on .

28-10-2017-2

Με μια λιτή και σεμνή τελετή γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ΟΧΙ  στα Θεοδώριανα. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων συγχωριανών μας στην πλατεία του χωριού. 

Συγκινητική στιγμή η εικόνα με τις ηλικιωμένες συγχωριανές μας με τα κεράκια στα χέρια. Αυτές που έζησαν τον πόλεμο του '40, το βομβαρδισμό και το κάψιμο του χωριού, το θάνατο, την κατοχή, την πείνα και τη δυστυχία.  

28-10-2017-1 28-10-2017-3 28-10-2017-4 28-10-2017-5

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βεντίστας

Εκτύπωση

Τα πρώτα χιόνια στην "Κωστηλάτα"

on .

Φωτογραφία: Παναγιώτης Βεντίστας

Τα πρώτα χιόνια μας ήρθαν νωρίτερα φέτος στα Θεοδώριανα.

Το ξημέρωμα της Τετάρτης 25 Οκτώβρη βρήκε την Κωστηλάτα και τις κορυφογραμμές των Θεοδωριάνων, από τον "Κούκο" στα 1450μ. και πάνω ντυμένα στα λευκά.

Καλοδεχούμενα και καλό χειμώνα να έχουμε!

Εκτύπωση

Δημοπρατείται ο δρόμος Αθαμάνιο Θεοδώριανα.

on .

Φωτό: www.aetostz.blogspot.gr

Καλά τα νέα σχετικά με το δρόμο Αθαμάνιο-Θεοδώριανα, την περιμετρική Αθαμανίου και το δρόμο Καταρράκτης-Βουργαρέλι .

Συγκεκριμένα την Κυριακή 22/10/2017 πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Π.Ε. Άρτας σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς και  οι Δήμαρχοι του Δ. Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, του Δ. Νικ. Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης και του Δ. Γεωργ. Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία των έργων υποδομών στον Ν. Άρτας. O κ. Δέδες έκανε αποτίμηση και απολογισμό των έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί στον Νομό από πιστώσεις προηγούμενων ετών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. 

Μεταξύ αυτών ανακοινώθηκε επίσημα  ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 σε ότι αφορά το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων έχουν ενταχθεί τα παρακάτω έργα: 

1.Βελτίωση της οδού Αθαμάνιο – Θεοδώριανα με δύο υποέργα:
α) Βελτίωση της υπάρχουσας κοινοτικής οδού Θεοδώριανα – Αθαμάνιο και  β) Βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου προς Θεοδώριανα. Τα έργα θα δημοπρατηθούν εντός του έτους με επιπρόσθετες πιστώσεις από τις αρχικές με βάση τα πορίσματα των γεωλογικών ερευνών και μελετών.
 Να θυμίσουμε ότι οι αρχικές πιστώσεις για τα δύο αυτά έργα ήταν 3,5 εκατομμύρια ευρώ. 

2Οδός Καταρράκτης – Βουργαρέλι: Οδός δασοτουριστικής ανάπτυξης για τη σύνδεση Ανατολικών και Δυτικών Τζουμέρκων Α φάση:  Καταρράκτης Ι.Μ. Αγίου Κοσμά (Προϋπολογισμός 4.000.000 €). Δημοπρατείται στις αρχές του 2018.

Ενώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επνδύσεων (ΠΔΕ) του 2017 έχουν  ενταχθεί:

1.Το υπόλοιπο κομμάτι: Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας της Οδού Καταρράκτης – Βουργαρέλι (Β’ φάση - από Ι. Μ. Αγίου Κοσμά μέχρι Βουργαρέλι), με προϋπολογισμό 5.000.000 Ευρώ. 

2.  Βελτίωση της Οδού Φράξου Καστανιάς – Τετρακώμου, με προϋπολογισμό 6.500.000 Ευρώ. Αφορά διαδημοτική οδική σύνδεση 6,8 χλμ. ο οποίος συνδέει τους Δήμους Κ. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη.