Εκτύπωση

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

on .

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα στο χωριό μας. Οι διακοπές ρεύματος συχνές και απρόβλεπτες.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος φτάνει στο χωριό νύχτα 27 Δεκέμβρη με το θερμόμετρο στους -5 και τα πάντα παγωμένα  και διαπιστώνει ότι το σπίτι του δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα; Σε μια τέτοια κατάσταση βρέθηκα χτες φτάνοντας νύχτα στο χωριό.

Στο κάλεσμά μου για βοήθεια ανταποκρίθηκε άμεσα ο κοινοτικός εκπρόσωπος της κοινότητας στο Δήμο Δημήτρης Σφώρος. Μετά από ψάξιμο διαπιστώθηκε ότι η βλάβη οφείλεται  στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ο υπάλληλος της ΔΕΔΗΕ που σήκωσε το τηλέφωνο για να δηλωθεί η βλάβη ευγενικότατος, δύσκολο όμως να καταλάβει κατά που πέφτουν τα Θεοδώριανα. 

Δεν πέρασαν μερικά λεπτά και νέο τηλέφωνο από το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στην Άρτα. Τους αναφέρθηκε λεπτομερώς το σημείο της βλάβης. Είπαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα ενημερώθηκε από τον τοπικό μας εκπρόσωπο Δημήτρη Σφώρο και ο κοντοχωριανός μας από το Αθαμάνιο τεχνικός της ΔΕΗ Γιώργος Τσίπρας. Και ενώ αναψε η σόμπα και τα κεριά για να βγει η παγωμένη νύχτα, σε λιγότερο από μία  ώρα φώτα αυτοκινήτου κατέβαιναν με ταχύτητα τον παγωμένο "Σταυρό". Η βλάβη που βρισκόταν στην πλατεία και αφορούσε τμήμα του χωριού σε λίγο είχε επιδιορθωθεί από τον Αθαμανιώτη τεχνικό της ΔΕΗ Γιώργο Τσίπρα, που δεν είναι η μόνη φορά που κάτω από δύσκολες συνθήκες βοηθά το χωριό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!  

Δημήτρης Στεργιούλης    

Εκτύπωση

Έργα στην τοπική κοινότητα Θεοδωριάνων.

on .

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων στο Δήμο Δημήτρης Σφώρος, έχουν συνταχθεί και εγκριθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων δύο μελέτες που αφορούν έργα μέσα στο χωριό.

Η πρώτη μελέτη προϋπολογισμού 198.000 ευρώ αφορά  την εσωτερική οδοποιία του χωριού και συγκεκριμένα τον κάτω  δρόμο από την πλατεία του Αγίου Νικολάου στα Πλακέικα- Κουτσουκαίικα μέχρι το σπίτι του Δημήτρη Σαμέντζα (αγροφύλακα). Ένα έργο που είχε ξεκινήσει παλιότερα από την τότε Κοινότητα Θεοδωριάνων, αλλά έμεινε στην αρχή. 

Η δεύτερη μελέτη προϋπολογισμού 12.000 ευρώ έχει να κάνει με δύο τοιχεία στον πέρα μαχαλά στα Κομποροζέικα και Μητρογιαννέικα που έχουν καταρρεύσει, ένα πέτρινο τοιχείο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην ανηφόρα προς τα Χαϊδέικα και τέλος ένα μικρό καλντερίμι στη βόρεια είσοδο της πλατείας της εκκλησίας που οδηγεί προς την οικία του Κεραμιτζόγλου και τα Ντζαδημέικα.

Επίσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα βοοειδή, που έφταναν ακόμα και μέσα στην πλατεία του χωριού προκαλώντας ζημιές, περιφράχτηκε ένα χώρος "φιλοξενίας" των βοοειδών  στο εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, με σκοπό να φιλοξενούνται εκεί μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης τους να τα παραλάβει, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος και να υποστεί βέβαια και τις ανάλογες κυρώσεις.  

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες οι συγχωριανοί μπορούν να επικοινωνούν με τον Τοπικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Σφώρο στο τηλέφωνο: 6979208225

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (κλικ στις φωτογραφίες)