Εκτύπωση

Δορυφορικό ασύρματο internet από τους ΟΡΕΙΝΟΥΣ..

on .

Δορυφορικό ασύρματο δίκτυο internet έχει εγκατασταθεί στα Θεοδώριανα. Χωρίς τη χρήση τηλεφωνικής γραμμής και προπαντός εντελώς

 Sample Image
δωρεάν για τους χρήστες, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του, με ταχύτητες ως 1Mbps .

Μέχρι τώρα οι υπάρχουσες τηλεφωνικές γραμμές και οι χαμηλές ταχύτητες καθιστούσαν τη χρήση του internet απαγορευτική. Τις συνδρομές , τα έξοδα εγκατάστασης και τη διαχείριση, ανέλαβε ο σύλλογός μας. Ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός εγκαταστάθηκε σε θέση που να καλύπτει όχι μόνο τον οικισμό, αλλά και ολόκληρη την περιοχή των Θεοδωριάνων.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν και όλα είναι εντάξει. Επόμενο βήμα μας θα είναι η εγκατάσταση

 Sample Image
μιας Web κάμερας, η οποία μέσα απ' την ιστοσελίδα μας θα μεταδίδει συνεχώς ζωντανή εικόνα του χωριού σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η εγκατάσταση του ευρυζωνικού δικτύου, εκτός των άλλων αναμένεται να λύσει και λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών της κοινότητας.

Εκτύπωση

Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων.

on .

   Πανέτοιμο πλέον βρίσκει ο φετινός  χειμώνας το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στη θέση «Λιβάδι» στα Θεοδώριανα, στην καρδιά των Τζουμέρκων. Σκαρφαλωμένο  στα 1.400 μ. υψόμετρο, στη ράχη του «Σταυρού», λίγα μόλις μέτρα από τον ασφάλτινο δρόμο περιμένει  μικρούς και μεγάλους, λάτρεις των χειμερινών σπορ και της περιπέτειας. Πέρσι έκανε το πρώτο δειλό και δοκιμαστικό ξεκίνημα και τα πήγε πολύ καλά.

   Θα είναι ανοιχτό Σαββατοκύριακα και αργίες. Με δραστηριότητες στο χιόνι, αλλά και με μια ζεστή αίθουσα με τζάκι, καφέδες και …τσιπουράκι για το κρύο. Και για όσους …πεινάσουν, σε δέκα λεπτά βρίσκονται στην πλατεία του χωριού.

   Με την πρώτη σπίθα χιονιού…φύγαμε! 

                                                                                    Για περισσότερες πληροφορίες στο link οικοτουρισμός.

Sample Image