Εκτύπωση

Στο απόλυτο ...σκοτάδι

on .

 Θεοδώριανα: Κυριακή 22 Μάρτη

Άλλη μια νύχτα χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο αναγκάζονται να περάσουν οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των Θεοδωριάνων. Το τεχνικό κλιμάκιο

Sample Image 
της ΔΕΗ, που μετέβη σήμερα, δεν κατάφερε ν' αποκαταστήσει τη βλάβη. Θα προσπαθήσουν ξανά αύριο, αλλά είναι αρκετά δύσκολο, μιας και εντοπίστηκε βλάβη και σε  άλλο σημείο του δικτύου. Την κατάσταση δυσχεραίνει η χιονόπτωση που συνεχίζεται και το ύψος του χιονιού. Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος ιδίως φέτος το χειμώνα, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τη συντήρηση του δικτύου, για την οποία υπεύθυνη είναι η Δ.Ε.Η. 

Οι ηρωικοί χειμωνιάτες κάτοικοι , κάνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες( Κοινότητα, Νομαρχία,ΔΕΗ) για γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης. Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από πτώση βράχων στον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας, που καθιστά την πρόσβαση  στο χωριό δύσκολη και επικίνδυνη.

Περιμένουμε να εισακουστούν οι εκκλήσεις τους...

Εκτύπωση

Χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο..

on .

Θεοδώριανα: Κυριακή 22 Μάρτη 2009

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει τα Θεοδώριανα από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η βλάβη, είναι αποτέλεσμα της νέας χιονόπτωσης  και βρίσκεται κοντά στον οικισμό, στη θέση "Κουτσοχέρι". Η παρατεταμένη διακοπή έχει σαν αποτέλεσμα να μείνει το χωριό και χωρίς τηλέφωνα. Η

 Sample Image
επικοινωνία των μόνιμων κατοίκων γίνεται μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων και με οικονομία, μιας και κινδυνεύουν να τεθούν και αυτά εκτός λειτουργίας.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ για τη βλάβη, ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής κλιμάκιό της μετέβη στο χωριό και αναμένεται η επιδιόρθωσή της.

 Η πρόσβαση γίνεται προς το παρόν από τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας, ενώ ο δρόμος από το Σταυρό είναι κλειστός. Το χιόνι στην πλατεία φτάνει τα είκοσι εκατοστά. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και για τις επόμενες μέρες, με χιόνι και χιονόνερο. Η 25η Μαρτίου αναμένεται να βρει τα Θεοδώριανα πάλι χιονισμένα, όπως και  τα δυο τελευταία χρόνια.  Ο Μάρτης δέιχνει για τα καλά ...τα διόντια του.

Εκτύπωση

Ανοιχτός ο "Σταυρός"

on .

Θεοδώριανα: Σάββατο 14 Μάρτη 2009.

Από χτες το μεσημέρι εκχιονιστικά της Νομαρχίας, άνοιξαν το δρόμο από το Αθαμάνιο μέχρι τη ράχη του Σταυρού και το Πάρκο ορεινών

 Sample Image

Ο αυχένας του "Σταυρού". 13 Μάρτη 2009. (Φωτό: Σ. Γκορόγιας)

Δραστηριοτήτων. Η πρόσβαση μέχρι εκεί γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς τη χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων.

Από το πρωί του Σαββάτου(14 Μάρτη),  εκχιονιστικά της κοινότητας έχουν ξεκινήσει τον αποχιονισμό του δρόμου από το χωριό μέχρι το Σταυρό. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχουν τελειώσει, οπότε θα είναι εφικτή και η πρόσβαση  στο χωριό από το Σταυρό,για όσους θέλουν να το επισκεπτούν.

Πάντα όμως με ιδιαίτερη προσοχή και έχοντας οι οδηγοί μαζί τους αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.