Εκτύπωση

Χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο..

on .

Θεοδώριανα: Κυριακή 22 Μάρτη 2009

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει τα Θεοδώριανα από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η βλάβη, είναι αποτέλεσμα της νέας χιονόπτωσης  και βρίσκεται κοντά στον οικισμό, στη θέση "Κουτσοχέρι". Η παρατεταμένη διακοπή έχει σαν αποτέλεσμα να μείνει το χωριό και χωρίς τηλέφωνα. Η

 Sample Image
επικοινωνία των μόνιμων κατοίκων γίνεται μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων και με οικονομία, μιας και κινδυνεύουν να τεθούν και αυτά εκτός λειτουργίας.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ για τη βλάβη, ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής κλιμάκιό της μετέβη στο χωριό και αναμένεται η επιδιόρθωσή της.

 Η πρόσβαση γίνεται προς το παρόν από τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας, ενώ ο δρόμος από το Σταυρό είναι κλειστός. Το χιόνι στην πλατεία φτάνει τα είκοσι εκατοστά. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και για τις επόμενες μέρες, με χιόνι και χιονόνερο. Η 25η Μαρτίου αναμένεται να βρει τα Θεοδώριανα πάλι χιονισμένα, όπως και  τα δυο τελευταία χρόνια.  Ο Μάρτης δέιχνει για τα καλά ...τα διόντια του.

Εκτύπωση

Ανοιχτός ο "Σταυρός"

on .

Θεοδώριανα: Σάββατο 14 Μάρτη 2009.

Από χτες το μεσημέρι εκχιονιστικά της Νομαρχίας, άνοιξαν το δρόμο από το Αθαμάνιο μέχρι τη ράχη του Σταυρού και το Πάρκο ορεινών

 Sample Image

Ο αυχένας του "Σταυρού". 13 Μάρτη 2009. (Φωτό: Σ. Γκορόγιας)

Δραστηριοτήτων. Η πρόσβαση μέχρι εκεί γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς τη χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων.

Από το πρωί του Σαββάτου(14 Μάρτη),  εκχιονιστικά της κοινότητας έχουν ξεκινήσει τον αποχιονισμό του δρόμου από το χωριό μέχρι το Σταυρό. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχουν τελειώσει, οπότε θα είναι εφικτή και η πρόσβαση  στο χωριό από το Σταυρό,για όσους θέλουν να το επισκεπτούν.

Πάντα όμως με ιδιαίτερη προσοχή και έχοντας οι οδηγοί μαζί τους αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.

Εκτύπωση

Μάρτης ...γδάρτης.

on .

Θεοδώριανα: Κυριακή 8 Μάρτη 2009

Sample Image 

 8 Μάρτη 2009:φωτό Αθανασία Έξαρχου

Ο Μάρτης φαίνεται να δικαιολογεί απόλυτα τη λαϊκή παροιμία. Μετά την καλοκαιρία του τριήμερου της Αποκριάς, που έφερε πολύ κόσμο στο χωριό, ισχυρή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα του Σαββάτου(7 Μάρτη) και συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ. Ωστόσο η Κυριακή βρήκε το χωριό ντυμένο στα λευκά και κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό.

Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τον κάτω δρόμο και χωρίς πρόβλημα για όλα τα οχήματα. Το χιόνι στην πλατεία φτάνει τα τριάντα εκατοστά. Η πρόσβαση από το δρόμο του "Σταυρού" είναι αδύνατη προς το παρόν, μιας και το χιόνι ξεπερνά τα εβδομήντα εκατοστά. Το Πάρκο Χειμερινών

 Sample Image
 8 Μάρτη 2009:φωτό Αθανασία Έξαρχου
δραστηριοτήτων παρέμεινε κλειστό.

Ο καιρός προβλέπεται άστατος για τίς επόμενες μέρες με ασθενή χιονόπτωση, αλλά και διαστήματα με καθαρό ουρανό. Ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής δείχνει να βελτιώνεται αισθητά. Αν εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο Πάρκο χειμερινών δραστηριοτήτων και στο χωριό από το δρόμο του "Σταυρού", αρκετοί θα είναι πάλι οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου,που θα ανέβουν στο χωριό να χαρούν το χιόνι και τις ομορφιές του.

Δ.Σ.