Εκτύπωση

Στου Αϊ-Λια την πανέμορφη κορφή...

on .

 Sample Image
                  φωτό: Δημήτρης Στεργιούλης

"Μας έφυγε ο Κολιός
κι είχε
 
μια τέτοια λύπη!
θα ’ναι όλοι δω τ' Άη-Λιος
και μόνο αυτός θα λείπει"

 Ήταν το 1938 που ο Γιώργος Κοτζιούλας διαλέγει την γιορτή του Αϊ- Λιά για να τονίσει με συγκλονιστικό τρόπο το φευγιό του μικρού Κολιού με τα μπουλούκια των μαστόρων, στο εξαιρετικό ποίημά του «το μαστορόπουλο». Όλοι θα ήταν εκεί του Αϊ- Λιός και μόνο ο Κολιός θα έλειπε. Δυστυχώς οι σύγχρονοι καιροί επιβάλλουν ακριβώς το αντίθετο. Μια χούφτα άνθρωποι, συνταξιούχοι οι περισσότεροι , συγκεντρωμένοι στους Αηλιάδες των επιβλητικών και πανέμορφων Τζουμέρκων, ταπεινά με ένα κερί στο χέρι όχι μόνο για τη Χάρη του, αλλά και γι’ αυτούς που λείπουν μακριά στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των μεγαλουπόλεων. Με φόντο το καταπράσινο λιβάδι της Κωστηλάτας και τα αφρισμένα νερά της Άσπρης Γκούρας, με τη ματιά να χάνεται στον ορίζοντα και την ελπίδα του χρόνου …περισσότεροι. 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Εκτύπωση

Κόμβος Ιονίας οδού στον Αμμότοπο.

on .

Sample Image

Με την παράδοση στην κυκλοφορία και του τελευταίου τμήματος της Εγνατίας Οδού, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έχει μπει τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης από τη πλευρά του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ενός ανεκπλήρωτου για πάρα πολλά χρόνια ονείρου κάθε Ηπειρώτη : της Ιονίας Οδού.

Η ολοκλήρωση των έργων της Ιονίας Οδού τα επόμενα έτη είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, καθώς συντομεύει κατά πολύ τις ώρες μετάβασης από την Αθήνα προς τα χωριά μας με έναν κατά τεκμήριο ασφαλή, κλειστού τύπου αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.


Εκτύπωση

Στον αέρα οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων

on .

 Sample Image

      Ακόμα δεν έχει συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και ήδη ο θεσμός δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα εκ των έσω, δηλαδή απ’ την ίδια την κυβερνητική πολιτική.   

Πρόσφατα η Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, με την συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, στα πλαίσια σχεδίου για την περικοπή δαπανών στο Δημόσιο Τομέα, αποφάσισε εκτός των άλλων και τη συγχώνευση των 29 φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και Εθνικών Πάρκων σε 13, έναν ανά διοικητική Περιφέρεια.  

 Στην Ήπειρο υπάρχουν τέσσερις Φορείς( Αμβρακικού, Παμβώτιδας, στενών και εκβολών Αχέροντα και Καλαμά, Βίκου-Αώου) και δύο που είναι υπό σύσταση( Τζουμέρκων και Γράμμου), οι οποίοι αποφασίστηκε να συγχωνευτούν σε έναν Φορέα Διαχείρισης.