Εκτύπωση

Στεφάνι τ' ουρανού τα χρώματα...

on .

Φθινοπωρινό παιχνίδισμα του ήλιου με τις σταγόνες της βροχής. Με στεφάνι το ουράνιο τόξο και προίκα τα πλούσια δώρα της φύσης.Το αποτέλεσμα εξαίσιο, μοναδικό. Τα λόγια περιττεύουν..  Η θαυμάσια φωτογραφία της Αθανασίας Έξαρχου.

 Sample Image

 Φωτογραφία: Αθανασία Έξαρχου

Εκτύπωση

Σύστημα Πυροπροστασίας στα Θεοδώριανα.

on .

 

 Sample Image
Ολοκληρωμένο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Διαχείρισης Πυροπροστασίας, θα εγκατασταθεί σύντομα στα Θεοδώριανα. Η κοινότητα απάντησε θετικά σε ανάλογο αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας και ξεκινά την προετοιμασία χωροθέτησης του συστήματος.

Το σύστημα εντάσσεται στο έργο"Ολοκληρωμένο Σύστημα έγκαιρης Πρειδοποίησης και Διαχείρισης Πυροπροστασίας Νομού Άρτας", της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας,προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ. 

Περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων σε πολλά σημεία του ορεινού όγκου του νομού,  τα οποία με συνδυασμένη χρήση μιας σειράς εφαρμογών προηγμένων τεχνολογιών (δορυφορικών εικόνων, ορθοφωτοχαρτών, δημιουργία γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, μοντέλων προσομοίωσης εξέλιξης πυρκαγιάς, on line μεταφοράς και χρήσης μετεωρολογικών δεδομένων, εγκατάστασης ψηφιακού τηλεματικού δικτύου επόπτευσης και έγκαιρης προειδοποίησης, δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού, κλπ) , θα προστατεύουν από  φυσικές καταστροφές και ειδικά πυρκαγιές.

 Στόχος του έργου είναι η προστασία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του δασικού περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές), η ενίσχυση της αειφορικής διαχείρισης του οικοσυστήματος της περιοχής και η συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος και του ανεκτίμητου πολιτιστικού αποθέματος του Νομού Άρτας.

Το σίγουρο είναι ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν φτάνει. Χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση όλων μας και κυρίως να απομονωθούν γνωστές ανόητες πρακτικές και μικροσυμφέροντα, που κυρίως το καλοκάιρι, θέτουν σε κίνδυνο και απειλούν με καταστροφή το δασικό πλούτο της περιοχής μας και του ορεινού μας όγκου.

Εκτύπωση

Τα θεοδώριανα στο ...Youtube

on .

Θέλοντας να συμβάλλουμε περισσότερο στην προβολή και στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του φυσικού πλούτου του τόπου μας , με τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, ξεκινήσαμε και ανεβάζουμε στο Youtube μικρά βιντεάκια από το χωριό και τις ομορφιές του.  

Για να δείτε τα βίντεο που συνεχώς θα πλαισιώνονται από καινούργια κάνετε κλικ στο βασικό μενού και στο link Βίντεο.

Επίσης μπορείτε να στέλνετε δικά σας video ή φωτογραφίες στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση για δημοσίευση.

Καλό ταξίδι στις ομορφιές της ορεινής μας πατρίδας....

 Sample Image