Εκτύπωση

Εγκατάσταση lift στο "λιβάδι"

on .

Με ένα lift (ανελκυστήρα μεταφοράς χιονοδρόμων) έχει εξοπλιστεί το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων στη θέση "Λιβάδι" στο Σταυρό Θεοδωριάνων. Είναι μήκους 70 μέτρων. Η ιδέα, η αγορά του από την Τσεχία και η εγκατάστασή του, υλοποιήθηκε από φορείς του χωριού με την πολύτιμη βοήθεια συγχωριανού μας, που κάνει ότι μπορεί για την ορεινή του πατρίδα.

Πιστεύουμε ότι η ουσία δεν βρίσκεται σε μεγάλα σχέδια, που μένουν πάντα σχέδια, αλλά σε απλές, ουσιαστικές ενέργειες και προσπάθειες. Απαραίτητο και το μεράκι και η αγάπη κάποιων για το χωριό μας. Ελπίζουμε εκεί με τον αποχιονισμό του δρόμου, να μην τα κάνουμε ... μούσκεμα όπως πέρσι. Να γίνουν προσπάθειες ο δρόμος να μένει ανοιχτός και ελπίζουμε ο καιρός να μας κάνει το χατίρι .. Πολλά και ... ποιοτικά χιόνια.

Sample Image 

Εκτύπωση

Μολών ..λαβέ

on .

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μερα από το 1997, Όταν άρχισε ο αγώνας των κατοίκων των Θεοδωριάνων για την αποτροπή εγκατάστασης τεσσάρων υδροηλεκτρικών στα ποτάμια της περιοχής μας. Ενώ ήδη λειτουργεί ένα τέτοιο έργο της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επάνέρχεται για τρίτη φορά, τα τελευταία χρόνια, για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών στα ποτάμια μας.

 Sample Image
Θεοδώριανα: Ιούνιος 2008
Πρόκειται για τα ίδια έργα που πετύχαμε το 2001 την ακύρωσή τους με προσφυγή στο ΣτΕ, τα ίδια έργα που πρόπερσι το καλοκαίρι προκάλεσαν ξεσηκωμό φορέων και κατοίκων του χωριού και την Μη έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων. Η εταιρεία αγνοώντας προκλητικά ομόφωνες αποφάσεις κοινοτικού συμβουλίου, που τάσσεται κατά της κατασκευής των παραπάνω έργων, σχετικές ανάλογες αποφάσεις των φορέων και συλλόγων των Θεοδωριάνων, της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, τον δωδεκαετή αγώνα μας, επανέρχεται με τροποποιημένες τις ίδιες μελέτες.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την εγκατάσταση άλλου υδροηλεκτρικού στα Θεοδώριανα, υποθηκεύοντας το μέλλον του χωριού μας, σωληνώνοντας και εξαφανίζοντας τα ποτάμια, ότι πιο πολύτιμου έχουμε. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν το θέμα με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μην προχωρήσουν στην έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των Περιβαλλοντικών Όρων. Επίσης καλούμε για άλλη μια φορά τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας συμπαραστάτες στον νέο αγώνα που ξεκινήσαμε. Η κλιμάκωση του αγώνα θεωρείται δεδομένη.
Εκτύπωση

live camera στα Θεοδώριανα

on .

Από χτες εγκαταστήσαμε  web camera, η οποία μεταδίδει ζωντανή εικόνα από την πλατεία του χωριού μας. Η εικόνα ανανεώνεται κάθε δύο λεπτά.

 Sample Image
Η camera έχει ενσωματωθεί και στα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού.

Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά  τον φίλο του χωριού μας Κώστα Βίτσιο και τον τεχνικό Χρήστο Αθανασίου, που έχει μόνο δώρισαν την κάμερα στο σύλλογό μας, αλλά ανέλαβαν και την εγκατάστασή της. Επίσης ευχαριστούμε το συγχωριανό μας Λάμπρο Παπαντζίκο για την ...φιλοξενία της.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ στο σχετικο link του βασικού μενού ή ΕΔΩ: