Εκτύπωση

Νέος ...χιονιάς

on .

Θεοδώριανα: 19 Φλεβάρη 2009.

Νέα κακοκαιρία με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει από το πρωί της Τετάρτης(18-2-09) τα Θεοδώριανα. Σήμερα Πέμπτη η

 Sample Image
χιονόπτωση συνεχίστηκε έντονη ολόκληρη την ημέρα. Χαρακτηριστικό και οι χαμηλές θερμοκρασίες, με  υψηλότερη τους 0 βαθμούς C και τη χαμηλότερη να αγγίζει τους -10 βαθμούς. Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας ήταν το χωριό να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν αποκαταστάθηκε η βλάβη, που ευτυχώς ήταν πιο χαμηλά.

Το χιόνι μέσα στο χωριό έχει φτάσει τα σαράντα εκατοστά, ενώ στη ράχη του Σταυρού  ξεπερνά  το ένα μέτρο. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται μόνο απ' τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας και χωρίς αλυσίδες, μιας και έχει καθαριστεί από τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ο δρόμος από το Σταυρό προς το παρόν είναι κλειστός.  

Δ.Σ.

Εκτύπωση

Στη μοναξιά του Φλεβάρη.

on .

 

 Θεοδώριανα: 1 Φλεβάρη 2009

Φλεβάρης. Ο πιο δύσκολος μήνας για τους χειμωνιάτες του χωριού μας. Η χτεσινοβραδινή χιονόπτωση και η ...κοινοτική διαμάχη για το πότε και

 Sample Image
μέχρι πού, πρέπει να ξεχιονίσει το μηχάνημα, κράτησαν κλειστό το δρόμο απ' το Σταυρό. Ξένοι επισκέπτες δεν ήρθαν.  Οι οχτώ, αυτή την εποχή, μόνιμοι κάτοικοι δεν φαίνεται να στεναχωριούνται ιδιαίτερα. Μαθημένοι άλλωστε.  Μεσημεράκι, μαζεμένοι όπως κάθε μέρα δίπλα  στο τζάκι . Μεζεδάκι, κουβέντα    ...και το άγιο τσιπουράκι  να ρέει άφθονο. Τα ...άλλα Θεοδώριανα. Που αντιστέκονται και επιμένουν ακόμα.                                                                                                                             Δ.Σ.                 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εκτύπωση

Ο Χειμώνας ...είναι αλλιώς

on .

Νέο VIDEO με στιγμές από το χιονισμένο χωριό. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2009.

 
Sample Image
 Βίντεο (Δ. Στεργιούλης). Κλικ πάνω στην εικόνα ή στο link VIDEO.